Edit : zapomniałem że tu pasowałoby wymieniać susz
A więc posiadam pena packman i jak go zajaram to nie mam z tego żadnej euforii ani przyjemności postaram sie opisać dokładnie co czuje - wchodzi mi straszna derealizacja czuje sie jakbym nagle była odłączona od ciała i czuje sie jak w grze
Widzenie mam lekko jak po kwasie najbardziej zbliżone do tego, i jak wpatrze sie w coś to widzenie mega sie pogarsza i jest totalna psychodela. czuje sie tez tak ciężko jakby coś mnie przygniatalo albo jakbym sie lekko dusila, jestem senna widzę lekko zamazane wszystko i jak chodzę kreci mi sie w głowie. W pewnym momencie wkrecilam sobie nawet ze płonę i czułam płomienie na sobie i czułam jakby chodziły po mnie robaki ale szybko zdałam sobie sprawę że to tylko faza, czułam sie też jakbym leciała w dol i w górę na przemiennie. Faza zaczęła schodzić po około godzinie -dwoch
jak myślicie co to mogło być ja nie mam porównania ze zwykłym ziołem czy innymi produktami bo nigdy nic takiego nie jaralam.
Pokusa jednak raczej na pewno będzie silniejsza i nawet jeśli skromniej, to coś tam raczej posadzę. Jest całkiem sporo auto z deklarowanym 9 tygodniowym czasem, do którego trzeba doliczyć min. tydzień i sadząc z początkiem czerwca ma prawo wypalić.
Na jednym z portali cały czas pokazują mi się "sukcesy" polskiej milicji z walki z ziołem - okraszone fotkami. Moje "ulubione" to 0.5g i 90zł w gotówce. Koszt takiej sprawy dla podatników idzie pewnie w dziesiątki tysięcy PLN plus trauma dla chłopaczka.
A na lepsze jutro nie ma nawet cienia nadziei.
Ale jeszcze bardziej wk....a mnie hipokryzja i dziury w logice krytyków opcji legalizacji - długo można by wymieniać przykłady... Przykładowo pan Cejrowski będąc w Peru mówi o koce (roślinie) jako darze od Boga, ale jednocześnie marihuana to zniewolenie i pomiot szatana. Obstawiam, że chłop nawet nie kuma, że to też roślina.
W tym samym czasie na drugim końcu świata widok robotników drogowych odpalających lolki w czasie przerwy nikogo nie dziwi - tylko ja byłem w szoku.
https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agen ... 10875/2026
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.