Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1455 / 596 / 0
@@Ralfid wspomagaj sie CBD jak najdzie mocna ochota zakurzyc i ogranicz do np 1 lub 2x w tyg . Ono nie buduje tolerancji a daje jakies tam aspekty relaksacyjne , przy wiekszych dawkach nawet mozna sie pokusic o nazwanie tego "faza" .

@ogkush nie zal Ci , ze to tak spowszednialo ? To jakby codziennie jesc ciasto albo pizze - po prostu juz nie bedzie tego wow . Poza tym otoczenie zazwyczaj poznaje ze ktos kopci codziennie , oczywiscie sam zainteresowany nie widzi ...
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 25 / 8 / 0
@CieplaPoduszka nie, tak samo jak picie kawy mi nie spowszedniało w taki sposób, że miałbym się nią nie cieszyć każdego dnia.

Nie potrzebuje tego wow co 20 lat temu, zmiana profilu działania, na lżejszy, ten efekt sedatywny, jest dla mnie w pełni satysfakcjonujący.

Do tego im jestem starszy, tym mniej potrzebuję, tym bardziej po przejściu z palenia z tytoniem na czyste vapo.
W kwestii uzależnienia, mało kto o tym wspomina, a jest to wręcz fundamentalna sprawa, większość osób w Polsce miesza z tytoniem, z jedną z najsilniej uzależniających substancji.
Taką zmianą, zmniejszyłem zapotrzebowanie z 15g na miesiąc na 15g na dwa miesiące.
Mózg domagał się głównie kolejnej dawki nikotyny.

Co do otoczenia, to nie takie oczywiste, a nawet jeśli, to obracam się wśród stonerów, którym powodzi się w życiu, więc to żaden problem. Jak spadło nam IQ z 130 do 125 to trudno się mówi.
Proponuje zwrócić uwagę, kto stoi w kolejkach w aptece po zakup medycznej, można się zaskoczyć.

marihuana to dla mnie dream drug.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2023 przez ogkush, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik ogkush nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Jak ktoś mało pali, raz na jakiś czas, to wydaje mi się ze po tych paru razach łatwiej będzie łapał schizy niż jak by palił cały czas. Jak palisz cały czas to jesteś raczej zrelaksowany all the time.
  • 25 / 8 / 0
Badania molekularne odkryły ciekawą zależność między mocą psychoaktywną THC a dodatkiem nikotyny. Efekt psychoaktywny w takim połączeniu jest nawet dwukrotnie silniejszy niż z czystego jointa, w którym efekty THC są modulowane jedynie przez terpeny i pomniejsze kannabinoidy.

Paląc zioło z tytoniem zwiększasz ryzyko wystąpienia paranoi, niepokoju, przyspieszonego bicia serca i ogólnego osłabienia przy zbyt mocnym odurzeniu.
W dotychczasowych badaniach odkryto, że dodanie tytoniu do marihuany zwiększa ryzyko uzależnienia nawet 5-krotnie.

Patrząc po statystykach, odsetek osób zgłaszających się na terapię uzależnienia od marihuany wśród osób powyżej 12 roku życia wynosi 1,1%.
W przypadku tytoniu mówi się o tym, że ok. 32% użytkowników się uzależni — zarówno fizycznie, jak i behawioralnie, co zwiększa siłę nałogu.

Przy czystych konopiach występuje wyłącznie uzależnienie behawioralne. Przy regularnym użytkowaniu organizm się przyzwyczaja, przez co występują objawy odstawienne przy nagłej przerwie, jednak są one dużo łagodniejsze niż te w przypadku odstawienia tytoniu.
Uwaga! Użytkownik ogkush nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1455 / 596 / 0
@ogkush w porzadku skoro tak lubisz i funkcjonujesz to kim ja jestem zeby sie czepiac . Zazwyczaj ludzie w temacie pytaja jak wyjsc z smokeweedeveryday wiec automatycznie przyjalem takie podejscie . Tez uwazam , ze czysciochy z vapo to jest najlepsza metoda konsumpcji .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 4425 / 707 / 2117
@ogkush
W dotychczasowych badaniach odkryto, że dodanie tytoniu do marihuany zwiększa ryzyko uzależnienia nawet 5-krotnie.
Zwiększa dodając uzależnienie podwójne. Od konopi oraz nikotyny.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 605 / 156 / 0
@deadmau5 Nie tylko. nikotyna stymuluje jakiś ośrodek w mózgu, który odpowiada za korelację danej czynności (np. palenie bata) z przyjemnością. Dlatego tytoń tak silnie uzależnia, bo robi to na dwóch płaszczyznach. Nie pamiętam dokładnie mechanizmu działania, ale koleś od Naukowego Bełkotu na jutube wrzucał kiedyś o tym filmik.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 496 / 149 / 0
Postanowiłem sobie z okazji domówki zapalić. Dzień wcześniej przygotowałem skręta zmieszanego z CBD i ukryłem go w stroju na imprezę. Pod kapeluszem zapakowany w kawałek folii był niewyczuwalny. Gdy zaczęli się zbierać pierwsi goście znalazłem chętnych do palenia. W pewnym momencie współlokatorka wychodziła do sklepu więc postanowiłem, że też skoczę po jakieś słodycze i przegryzkę. Gdy już wracaliśmy na mieszkanie i karetka przejeżdżała na sygnale to sobie przypomniałem, że poszedłem na zakupy mając tego skręta przy sobie. Niby małe prawdopodobieństwo przypału i zdarzało się bardziej ryzykować jak np. biorąc 2C-B na koncert, ale jednak w tym przypadku można było tego całkowicie uniknąć zostawiając zioło na mieszkaniu.

Gdy już się wszyscy zeszli chwilę posiedzieliśmy jeszcze, większość trochę wypiła i w pewnym momencie zdecydowaliśmy, że to już pora by wyjść na balkon zapalić. W sumie to najwięcej ze wszystkich wypaliłem, ale niektórzy w trakcie już stwierdzali że im już starczy, więc przyszło mi dopalać końcówkę jak i niektórzy brali niezbyt duże buchy. Sporo osób stwierdziło że słabo na nich zadziałało, ale mnie fajnie chyciło. Jak na imprezę wśród ludzi to w sam raz, nie było nieogaru ani niedosytu. Momentami przypominało mi to w pewnym stopniu alkoholową nietrzeźwość na imprezach, ale ogólnie to fajniejszy profil działania, to poczucie nietrzeźwości mniejsze, za to odbiór muzyki poprawiony. Przestrzeń w ten dziwny sposób zmieniona jak to przy THC i DXM bywa. Obstawiam że to jedna z cech zioła którą zahacza o grupę dysocjantów. Przestrzeń tak jakby się przewija, pomieszczenia których się nie widzi zdają się pomniejszone a to co przede mną powiększone.

W późniejszym momencie zastanawialiśmy się z kolegą który pierwszy raz próbował zioła tego wieczoru czy by nie zapalić jeszcze bo ledwo co poczuł, ale jednak biorąc pod uwagę alko stanęło na tym, że lepiej będzie innym razem. Z czasem ludzie się zaczęli rozchodzić, a współlokatorzy położyli się do spania postanowiłem zrobić sobie after.

Zacząłem układać playlistę z muzyką, zadbałem o wodę do picia i po nabiciu lufy zacząłem palić układając jeszcze playlistę. Tym razem upaliłem się już porządnie, na imprezie taka dawka byłaby za duża, jednak w pojedynkę fajne są od czasu do czasu takie ziołowe tripy. Trochę przytłaczający, ale to prawdopodobnie przez zmęczenie po imprezie. Na przyszłość lepiej tripy sobie urządzać będąc bardziej wypoczętym. Myślę, że to dobra wskazówka odnośnie przyszłego tripa na grzybach odnośnie S&S. Jednak poza odpoczynkiem jako takim muszę także odpocząć od tripów przez chwilkę, dziś przykładowo nie mam ochoty na kolejne psychodeliczne doświadczenia po tej nocy. Visuale momentami były bardzo wyraźne i nawet pojawiała się w nich namiastka trójwymiarowości, jednak to nie była taka prawdziwa trójwymiarowość CEVów jak na grzybach lub meskalinie a bardziej iluzja optyczna pojawiających się wzorów, przez co nawet jak coś zdawało się trójwymiarowe to wciąż było to widziane w rzucie izometrycznym. Odbiór muzyki jak zwykle świetny, ale ciężko było mi się na niej skupić, bo uwagę odciągało powiązanie myśli z dotykiem. Bardzo ciekawe zjawisko, ale momentami męczące, sterowanie ciałem jakby na autopilocie sprawiało drobne ruchy czy to nogami czy resztą ciała. Nachodziły mnie różne rozmyślenia czy to o przeszłych czy teraźniejszych znajomości i ich przyszłości. Czucie w ciele było również powiązane z poczuciem różnych potrzeb, smakiem czy poziomem jasności w pokoju. To wszystko przysłaniało synestezję dźwięk-dotyk która była tym razem dość uboga.

Jak po poprzednim paleniu miałem na kolejny dzień chęć powtórki tak po tym tripie czuję się nasycony ziołowymi a także innymi tripami na jakiś czas, być może szybko to uczucie minie, ale jednak fajnie gdy na drugi dzień zamiast ciągnąć do danej substancji jest takie poczucie, że na razie starczy. Może jeszcze w grudniu zapalę jeśli zrobię faktycznie tripa na LSD, w przeciwnym razie po zioło pewnie ponownie sięgnę dopiero w 2024.
  • 2302 / 399 / 0
Czemu temat medycznej marihuany jest zablokowany?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 480 / 73 / 0
O to samo miałem zapytać. Ktoś może przez przypadek coś kliknal.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.

Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.