Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 27 / / 0
Jeśli ma się skaner to sytuacja jest duże prostsza :)
  • 69 / / 0
a jak się sprawa ma z receptami Rpw ? Sa ściślej kontrolowane ? Jakieś dodatkowe procedury ? Nadmienie że kody kreskowe są neiskazitelne
  • 268 / 9 / 3
Na 7-8 aptek odwiedzonych kazda z falszywa recka bez kodu kreskowego tylko raz w dosyc sporej i bardzo taniej aptece Leki z recki to glownie benzo. Klony 30x2mg rolki 20x5mg alpra, zolpidem, midazolam, estazolam i tramal retard wszystko po 2 opakowania. (Pozdrawiam mojego prywatnego psychiatre jesli to czytasz %D)
  • 143 / 5 / 0
Są takie gdzie nie musisz mieć recepty żeby kupić :)
"Prob­le­mem nie jest to że zażywasz nar­ko­tyki, up­ra­wiasz ha­zard, oglądasz te­lewizję, czy grasz na kom­pu­terze. Prob­lem jest kiedy już mu­sisz to robić." :old:
  • 12465 / 2423 / 0
Powodzenia w realizacji fałszywej Rpw : )
  • 68 / 4 / 0
Furioz pisze:
Na 7-8 aptek odwiedzonych kazda z falszywa recka bez kodu kreskowego tylko raz w dosyc sporej i bardzo taniej aptece Leki z recki to glownie benzo. Klony 30x2mg rolki 20x5mg alpra, zolpidem, midazolam, estazolam i tramal retard wszystko po 2 opakowania. (Pozdrawiam mojego prywatnego psychiatre jesli to czytasz %D)
To który Ty kod kreskowy usuwasz ? Nr recepty? Da sie w ogóle tak zrealizować reckę?
  • 2924 / 243 / 0
kamyk1 pisze:
Ja mam pytanie. Czy za podrobienie recepty na psychotropy na ryczałt jest jakaś większa możliwość wykrycia fałszerstwa już po udanym zrealizowaniu recepty ? Jeśli aptekarka zrealizuje mi tą receptę to potem mogę mieć jakieś nieprzyjemności przy okazji rozliczania się apteki z nfz?
Apteka będzie mieć problem podczas rozliczania się z NFZ a ty prawdopodobnie nie będziesz w niej już mile widziany ;) I przy samej realizacji mogą się tej recepcie bliżej przyjrzeć.
jezus_chytrus pisze:
Powodzenia w realizacji fałszywej Rpw : )
Jak ktoś to rozegra profesjonalnie to jest szansa że to przejdzie - nie duża ale jest. Ale tu trzeba mieć już lata wprawy w temacie i spore cohones żeby na taki motyw się rzucić ;)
santaclaus pisze:
potem do drukarki wkładamy i piszemy co chcemy :)
Nie jest to dobry pomysł.
kamyk1 pisze:
Furioz pisze:
Na 7-8 aptek odwiedzonych kazda z falszywa recka bez kodu kreskowego (...)
To który Ty kod kreskowy usuwasz ? Nr recepty? Da sie w ogóle tak zrealizować reckę?
Nie tak dawno temu bo gdzieś dwa miesiące wstecz widziałem w aptece jak starsza babeczka wykupywała sporo opio i benzo i jeszcze jakieś leki na nadciśnienie co mnie mocno zaciekawiło (no oprócz tych ostatnich), przyjrzałem się bliżej z czystej ciekawości tym reckom jak leżały kiedy farmaceutka wklepywała dane w komputer i nie miały one żadnych kodów kreskowych. Zdziwiłem się trochę, bo wszystkie recki które mi lekarze wypisują mają ze dwa-trzy kody kreskowe i zawsze je skanują. Do tej staruszki zagadałem po wyjściu, niestety nic nie chciała odsprzedać, życzyła mi za to miłego dnia (i pomogło chyba, bo 300 kody mnie zmiotło tego dnia) :-P
Dawny nick: tur3k
  • 268 / 9 / 3
Dokladnie tak. Kartki bez kodow byly i bezproblemowo wydawali.
  • 2924 / 243 / 0
"Były", czyli sugerujesz że od opisanej wyżej akcji coś się zmieniło w temacie ?
Dawny nick: tur3k
  • 320 / 20 / 0
Czemu ten temat istnieje? Kiedyś na [h] była mocna cenzura na tematy o podrabianiu recept. Myślę, że tak powinno pozostać.
TO BOWIEM, CO NIEWIDZIALNE, TO ZNACZY JEGO WIECZNA MOC I BÓSTWO, SĄ WIDZIALNE
OD STWORZENIA ŚWIATA PRZEZ TO, CO STWORZONE, PO TO, ABY ONI BYLI BEZ WYMÓWKI.
Rz 1:20
Zablokowany
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.