Furioz pisze:Na 7-8 aptek odwiedzonych kazda z falszywa recka bez kodu kreskowego tylko raz w dosyc sporej i bardzo taniej aptece Leki z recki to glownie benzo. Klony 30x2mg rolki 20x5mg alpra, zolpidem, midazolam, estazolam i tramal retard wszystko po 2 opakowania. (Pozdrawiam mojego prywatnego psychiatre jesli to czytasz %D)
kamyk1 pisze:Ja mam pytanie. Czy za podrobienie recepty na psychotropy na ryczałt jest jakaś większa możliwość wykrycia fałszerstwa już po udanym zrealizowaniu recepty ? Jeśli aptekarka zrealizuje mi tą receptę to potem mogę mieć jakieś nieprzyjemności przy okazji rozliczania się apteki z nfz?
jezus_chytrus pisze:Powodzenia w realizacji fałszywej Rpw : )
santaclaus pisze:potem do drukarki wkładamy i piszemy co chcemy :)
kamyk1 pisze:To który Ty kod kreskowy usuwasz ? Nr recepty? Da sie w ogóle tak zrealizować reckę?Furioz pisze:Na 7-8 aptek odwiedzonych kazda z falszywa recka bez kodu kreskowego (...)
OD STWORZENIA ŚWIATA PRZEZ TO, CO STWORZONE, PO TO, ABY ONI BYLI BEZ WYMÓWKI.
Rz 1:20
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.