Na egzamin najlepiej nic nie brać, ewentualnie opio jak ktos zna swoją reakcję na te grupe substancji. Jak ktoś sie uprze na benzo to niech zje mozliwie najmniej np. 5-10mg rolki czy 0,5-1mg alpry lub klona, co komu smakuje. I nie na zasadzie "nic nie czuję, dojebę jeszcze troszkę" tylko trzymac sie tych dawek. Większa ilosć bardziej nie pomoże a moze zaszkodzic. Chyba, ze ktos ma wyjebaną tolerancję.
Ale jak juz pisałem, najlepiej na czysto pisac egzaminy, używki w kombo ze stresem moga dac nieprzewidywalne reakcje i potem możecie bardzo żałować. Osobiscie nie pisałbym egzaminów na niczym innym niz opio, ale jak ktoś nie brał to odradzam. U mnie najlepiej sprawdzał sie system taki: wieczorny spacer na opiaciku, mnóstwo relaksu i pozytywnego nastawienia, powrót do domu, kolacyjka, mocna herbata albo i nie no i nauka do późnej nocy. Bez dorzucania, na resztkach fazy. Wtedy nie ma problemów z zapamiętywaniem, koncentracja zajebista i jeszcze wszytsko jest niesamowicie ciekaqwe. Potem ze 3-4h snu (ja po opio nie potrzebuję zbyt wiele snu), pobudka jeszcze na opiatowej fazie, powtórka i egzamin jesacze pod wplywem wieczornej dawki. Tak było jak miałem niska tolerancję. Teraz mógłbym uzyskac identyczny efekt zażywajac mrfine p.o. np. w postaci makiwary. Przy i.v. dzialanie minie zbyt szybko i w ogóle nie ten profil działania, choc i tak lepiej niz bez.
Przeniesłem & połączyłem, pill@
Chciałbym czegoś co włączy mi piąty bieg na 4h jak po fuce ale też nie mogę sobe pozwolić na źrenice jak u kota, słyszałem że 2-FMA jest mocno dopaminowe i nie wywala źrenic?
Etylo jest taką substancją, że gdy korzystałem z niego do nauki w sesji na egzamin wcale nie musiałem nic brać i poszło bardzo dobrze bez wspomagaczy.
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Doprecyzuję dlaczego - najlepiej na egzamin pisemny, umysł za jej pomocą sprawnie konwertuje wiedzę do postaci pisemnej, nie widać że jest się pod wpływem, zatem nie ma schiz, spin itp. Nie wyobrażam sobie egzaminu na ketonach :-O Dla mnie najlepszy wybór na egzamin, ale podkreślam - pisemny, no i wypadałoby wcześniej przyswoić sobie materiał egzaminacyjny :)
Niewielkie ilości benzodwuazepin, ew. GBL:
Na egzamin ustny, ze względu na anksjolityczne działanie.
Rece mi sie trzesly i smierdzialem, myslalem: "kurwa mac, pisze to szybko i uciekam stad".
Z drugiej strony stresu nie bylo w ogole :)
Tez myslalem o zgieblowaniu sie na polski ustny, ale balem sie, ze zapomne tekstu. Odrobina kawy i bylo elegancko.
Pamietajcie, przyjaciele, ze kazda substancja dziala inaczej na kazda psychike, wiec takie gadanie o nich bez uwzgledniania np. typu charakteru i naszych roznych zaburzen i uzaleznien jest niepelne.
Przeczytaj co napisałeś i się zastanów czy to ma ład i skład ;]
Ale nadal uważam, że w takim terminie powinieneś starać się bez wspomagaczy (ew. niskie dawki etylo), bo jak źle zorganizujesz ciąg, to możesz na obronę wpaść w stanie nie nadającym się do użycia.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.