Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 41 / 2 / 0
Moja miesiączka jest EKSTREMALNIE podatna na większość dragów.

Najbardziej przewrażliwiona jest na punkcie koksu. Jeżeli jakimś cudem trafi się towarzyska impreza z tą legendarną substancją (na którą mnie na co dzień oczywiście nie stać %-D) to dwa, trzy dni i przeważnie przychodzi miesiączka, niezależnie od tego kiedy ostatnio ją miałam xD

Największe zawirowania miałam na ciągu ketonowym (głównie 4-CMC, trochę mniej 3-CMC w ilościach po gram dziennie przez miesiąc). Rzeczywista miesiączka co dwa tygodnie, dodatkowo jeszcze tak mniej więcej co tydzień puste krwawienia, mniej więcej dwudniowe. Widać namacalnie jak to gówno bawi się ze zdrowiem człowieka.

A z opiatami to jest w drugą stronę. Jak zdarzy się miesiąc, że co dwa, trzy dni koda albo PST, to 70%, że okres w ogóle zrobi sobie wolne na miesiąc.
Uwaga! Użytkownik KrwotokzNosa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Dziewczynki, a co z zanikaniem miesiączki przez opioidy?
Biorę heroinę, okazyjnie kodeinę - tak od około roku, czasem więcej, czasem mniej, jak mam to biorę.
Często wraz z partnerem wpadamy w ciągi kodeinowe, heroinowe. Po jakim czasie i która substancja zatrzymała wam okres i na jaki czas? Chętnie by mi się przydało, bo branie heroiny na każdą moją miesiączkową bolączkę to trochę drogi interes dla mnie, a nie chcę ciągle budżetowo obciążać partnera. Zależy mi na tym także z powodu tego, że zbliża się nieubłaganie szkoła, a nie mam zamiaru opuszczać zajęć zawodowych, a zwykle w okres zdycham, pomocy laski.
Uwaga! Użytkownik heroinowakrolowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 150 / 36 / 0
Ja pierwszego dnia okresu nigdy nie biorę żadnych dragów oprócz zioła
  • 2429 / 580 / 155
Ja od brania opio rozregulowałam sobie okres niemal całkowicie. Bywa, że przychodzi już po tygodniu, a bywa, że przez parę miesięcy nic... Po odwyku nadal nie jest idealnie, ze względu na neuroleptyki i bardzo wysoką, przekraczającą ok. 6x normę prolaktynę. Trudno powiedzieć, kiedy dokładnie się zaczęło. Po ok. roku kombinowania z neuroleptykami zaczął się mlekotok i to mniej-więcej wtedy okres się rozregulowała, a cykle są bezowulacyjne.
Z kolei wpływu spidów na cykl nie zauważyłam, chyba że zaniedbuję jedzenie i chudnę.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 3 / 0
Halo kobitki dzialacie tu jeszcze? MDMA moze wpłynąć na cykl? W ttm miesiacu walilam przez dwa weekendy jeden po drugim. Zwykle mam okres co 27 dni. Dzisiaj mija juz 32 dzien a ja dalej nic mimo ze brzuch mnie boli tak jakby gdzies sie czail ale to juz chyba od 4 dni tak :(
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.