Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1196 / 10 / 0
U mnie po paru razach z kodą już skręt dopada, i trwa z tydzień (pozostające uczucie zimna, bezsenność). Po buprze pewnie bym z miesiąc męczył się, tyle to wychodzi z organizmu.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 1 / 0
Ja jestem np na 100% pewna że jak zjem sobie kode dziś po 10 dniach to po 2 dniach najpóźniej lekki skręt będzie, więc powrót do ciągu. Zero wątpliwości.
Uwaga! Użytkownik meira jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1196 / 10 / 0
Bo jeszcze się nie odtrułaś. Ja sam na skręcie byłem z pół roku, bo waliłem tak co 3-5 dni. Jednak nawet po takiej częstotliwości brania, uzależnienie fizyczne występuje. Słabo odczuwalne, ale jednak. Brrrr. Ochyda.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 791 / 7 / 0
belialoss pisze:
Masakra. Jak ja nienawidze takich gadek typu "wytrzymaj z dnia na dzien bedzie lepiej" . Nie obrazajac nikogo , jest chuja lepiej! Czekalem ponad 2 tygodnie po detoxie i co? I gowno! Bylo coraz gorzej. 2 dni temu dostalem takich dreszczy , ze trzaslem sie z pol godziny,a potem nagle uderzenie goraczki ponad 40 stopni. I to ma byc lepiej!? Nie wiem , w poniedziaek ide 3 raz do lekarza , przez okres 2 tyg. , zobaczymy co powie. Ze mna na detoxie lezal koles co mial "pratkujaca gruzlice". Jak sie dowiedzielismy od razu do lekarza , a On na to " to nie jest zarazliwe i tyle". Nie wiem co sie ze mna dzieje. Ile mozna chorowac i to bardzo chorowac , miesiac , dwa? Ja juz mam ostra grype 3 tygodnie i nie jest lepiej? Sorki za wyrazenia , ale sie unioslem. Pozdrawiam all.
witamy w cudownym swiecie Post Acute Withdrawal Syndrome, dla bliskich znajomych PAWS :-)
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 2878 / 21 / 0
Ba, z uzależnieniem psychicznym się walczy jak i ze skrętem - to są bracia, nie udawajcie że nie wiecie?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 382 / 7 / 0
Łyknąłem 75mg znowu, by pospać, bo dziś miałem okrutny trening na siłowni, gdzie muszę się zregenerować chociaż z te 8h snu... Kurde... Oby się udało. Już więcej nie łykam... Chyba 75mg dwa razy nie przeciągnie skręta? to dawka prawie terapeutyczna... Ehh... Mam dosyć... pierwszy raz nie miałem prawie objawów grypowych, za to mam bezsenność... Zawsze coś musi być... Już chyba bym wolał te objawy grypowe niż bezsenność...
Cieszę się tylko, że mnie nie ciągnie psychicznie... :-)
Pozdro.
  • 475 / 17 / 0
Nie do konca rozumiem kolego Oltun. Mozna prosic jasniej....
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012 przez belialoss, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3901 / 563 / 0
brt 75mg 2razy nie przedluzy zbytnio skreta. jednak moim zdaniem powinienes te 75mg traktowac jako ostatecznosc. nie przyjmuj ich od razu tylko sprawdz czy dzisiaj takze nie mozesz zasnąc i czy istnieje uzasadniona potrzeba, zeby brac

mozesz nawet zmiejszyc 45mg i potem juz normalnie calkowicie bez
  • 290 / 2 / 0
Przyznam, że nie chciało mi się czytać tematu, chcę się pożalić.

Biorę kodeinę od 2,5 roku, praktycznie w ciągu. Mam dość zaawansowane objawy odstawienne.

Czy macie jakieś rady nt. tego, jak przetrwać najgorsze chwile? Jestem w trakcie trzeciego dnia abstynencji.

Dodam, że moja decyzja o "niebraniu" kodeiny wynika głównie z presji wywieranej przez moją dziewczynę. Nie mam kasy, nie mam za co kupować thio. Nie wiem, jak się do tego zabrać. Nie mam żadnych wtyków umożliwiających dostęp do substytutów. Mogę jedynie załatwić benzosy, ale ich nie chcę.

Jeśli moderacja uzna posta za zbyt żenującego, proszę usunąć. Jednak nie wiem, gdzie mam szukać pomocy, jeśli nie tu.

Nic w tym żenującego. Przeniosłem w lepsze miejsce, nastawione na konkretną pomoc. a.a.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 3214 / 391 / 0
Trzeci dzień to już z górki, po prostu przeczekaj. Do tego Loperamid/No-spa doraźnie.
Jak ci kasa wpadnie to znowu popłyniesz, dziewczynę będziesz oszukiwał... A tak sam to czego właściwie chcesz? Jak chcesz nie brać to idź się leczyć a jak chcesz brać to czekaj na kasę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.