Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 809 / 15 / 0
Może byłaś tak zgrzana, że nie ogarniałaś swędzenia ?
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 1041 / 4 / 0
Nie, bez przesady. :-) Parę razy nos potarłam, ale nie była to na pewno typowa reakcja histaminowa i uciążliwe swędzenie.

Może ma to jakiś związek z naszą podświadomą niechęcią do ćpania? Wiemy, że robimy źle, nie chcemy tego, oszukujemy sami siebie, co w efekcie po wzięciu, objawia się zdenerwowaniem. Z tego co pamiętam, gdy miałam ten najgorszy okres, że praktycznie po każdym opio byłam wkurzona, bardzo często łapałam doły. Nawet zaraz po wzięciu. Podejrzewam, że głównym powodem tego było właśnie zdanie sobie sprawy z beznadziejności tego uzależnienia i swojego położenia. Potem na jakiś czas udało mi się mózg oszukać. Chwilowo nie miałam problemów z kasą, nie miałam nic, co mogłabym przez ćpanie zawalić. Było po prostu łatwo i przyjemnie. Może niezbyt mądra teza, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi. Tym bardziej, że ostatnio też zaczyna mnie dopadać depresja i właśnie teraz pojawiło się to wkurzenie. Na razie co prawda raz, ale zobaczymy na dniach.
  • 574 / 3 / 0
Więc gdzie tu jest sens płacenia za coś co niszczy organizm i irytuje? Jak się można od takiego czegoś uzależnić? Czysty masochizm.
Uwaga! Użytkownik ciezka bomba jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
mi pomaga valium na to podkurwienie ktore u mnie wystepuje od czasu do czasu jak sie kiepsko zgrzeje i nie mam nic do roboty :D
  • 401 / 3 / 0
Reakcje histaminowe to cały wachlarz możliwych dolegliwości. Od bólu głowy począwszy na mdłościach skończywszy. Nie tylko swędzenie i zaczerwienienia, albo katar i i łzawienie z oczu jak w przypadku uczulonych na pyłki. Organizm broni się przed czymś, co jest w teorii mało szkodliwe, rojąc sobie, że jest to śmiertelnie szkodliwe. Powstaje wtedy coś na kształt stanu zapalnego. I tu najważniejsze są predyspozycje indywidualne, więc dosyć głupie jest stwierdzenie 'ja tak nie mam, więc nie może tak być'.
Jak kiedyś, w przyszłości, wejdę znów w jakiś ciąg to na pewno dokładnie to przetestuję :-p
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 189 / 3 / 0
Wiem co czuje autor tematu bo mam dokladnie tak samo ale tylko przy kodeinie. Zdarza mi sie czuc ten wkurw który bierze sie z nikąd i potrafi zepsuc opiatową radość z ćpania. Moze faktycznie to efekt niedoćpania bo przy morfinie i.v tak nigdy nie mialem wiec histamina raczej odpada.
  • 1041 / 4 / 0
Na fencie czy makiwarze też mi się zdarzało, więc nie sądzę, by był to efekt niedoćpania. Na kodzie faktycznie można czuć niedosyt i być zdenerwowanym z tego powodu, ale to już nie ten sam 'wkurw'.
  • 373 / 3 / 0
BelialGlow pisze:
Wiem jak sobie z tym poradzić. Chodzi mi o sam fakt, ale obawiam się, że nadal nie dotarło, że chodzi mi o rozdrażnienie towarzyszące reakcji histaminowej a nie wkurzanie się na to, że swędzi. Tym bardziej nie chodzi o to, że ja mam jakiś problem, mówię o swoich spostrzeżeniach a nie żale się, że mi się morda czerwona robi. I niczego sobie nie wkręcam tylko bacznie obserwuje siebie i innych wyciągając różne wnioski.
Muszę napisać, że mam dokładnie to samo co Ty, bo mądrale tutaj jednak Cie nie ogarnęły czego współczuje. Produkowałeś się tylko po to by poczytać ich odpowiedzi o dupie maryni.

Też mam tak, że podczas tego czasu ale i nie tylko ale fakt, że często towarzyszy temu swędzenie nosa i to nie swedzenie mnie denerwuje ale często mam ochote rozpier...dolic cały pokój albo nawet kanapke jak mi cos tam z niej skapnie itp,
Mega mega wkurw jak Hulk jakiś po tramalu. A ostatnio zjadłem 500mg Gdzie mam slaba tolerke i pierw mialem mega wkurw a dopiero po chyba 7 h mnie jebło.. Retard, nie ogarniam... 7 h ... i sie rozplynalem lol i oczy sie zamykamy i wzrok rozmazywal.
I to już drugi raz po tak długim czasie, nie wiem już czy to przyjemne coś to bomba czy zjazd? bo po takim czasie?......
  • 1041 / 4 / 0
samuraxo pisze:
Też mam tak, że podczas tego czasu ale i nie tylko ale fakt, że często towarzyszy temu swędzenie nosa i to nie swedzenie mnie denerwuje ale często mam ochote rozpier...dolic cały pokój albo nawet kanapke jak mi cos tam z niej skapnie itp,
Mega mega wkurw jak Hulk jakiś po tramalu.
Dokładnie tak! To jest nas już trójka. :)
  • 637 / 17 / 0
A ja mam dokładnie odwrotnie! Jezus maria, ludzie, czy Wy piszecie tutaj tylko po to, żeby poinformować, że macie dokładnie tak samo, tudzież wręcz przeciwnie. Albo tylko w piątki, gdy żrecie thio w promieniu 100m od apteki? Ogarnijcie się trochę i pomyślcie jak problem rozwiązać lepiej.

Pani Lovett podała prosty sposób na sprawdzenie, czy jest to problem histaminy. Przetestujcie go sobie, sprawdźcie, czy jeśli zastosujecie odpowiednie leki, to wkurw minie.

samuraxo: Bełkot bełkot bełkot.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.