Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 3363 / 355 / 0
Raczej tak. ;)
  • 42 / 1 / 0
Re: Belgia
Nieprzeczytany post autor: mtp »
Jak z legalnością 3-MMC w Belgii, ktoś się orientuje ?
  • 2 / / 0
Widzę że be dawno nie aktywne a sporo rodaków w be. Może ktoś z okolic przy granicznych z Francja jest aktywny i pomocny :) :-p
  • 3363 / 355 / 0
Walonia?! Co cie tam wygnalo? :P
  • 2 / / 0
Praca Praca... Teraz te wakacje i nikt nie ma. Pomoc :( :-|
  • 1 / / 0
Halo Halooo, ktoś może w Brukseli ?
  • 2 / / 0
Siema, jestem w De Haan nad morzem i naszła mnie ochota na jakiś koks lub fetę. Koszty za paliwo oczywiście zwracam
  • 6 / / 0
Siema, od roku jakiegoś czasu jestem w Belgi ale nie udało mi się nawiązać żadnych kontaktów na co dzień posługuje się angielskim więc słabo u mnie na forach z rozumieniem po nl. Czy ktoś się orientuje w jakiś sklepach z RC w Belgi?
  • 6 / / 0
Jakby ktoś szukał info na przyszłość to opio nie znajdziecie bez recepty tak samo jak we Francji i Holandii. RC sa nielegalne w Belgii. Lepiej obsługuję się juz holenderskim ale na drugsforum pustka co do opio i nic ciekawego sie nie dzieje.
  • 1 / / 0
Witam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co jest legalnego w Be? Wypisać mi w słupku czy coś? Serio myślałem że jak coś nie jest zakazanego to jest legalne więc takie info łatwo będzie można znaleźć ale masakra. Nie licząc 3 g marihuany/ jednej rośliny.
Albo co na nielegalu można dostać łatwo od dealerów? W jakich cenach?
Trzecia kwestia: czy jest LSD dostępne? Pytam o Brukselę.
Aha jak sprawa z aptekami? DXM?
Jest to jakaś osoba, która mieszka to długo i może się wypowiedzieć?
ODPOWIEDZ
Newsy
Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.