Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Czy gdybyś miał(a) taką możliwość - zaszczepił(a)byś się przeciwko grypie AH1N1?

Czas głosowania minął 03 lutego 2010

Tak
13
9%
Nie
108
78%
Być może
18
13%

Liczba głosów: 139

ODPOWIEDZ
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sarrum »
ja jak mnie grypka (zwykła) dopadła i siedziąc w przychodni kaszlnąłem to 3 baby wyciągnęły chusteczki i się zasłaniały (chusteczka jest, jak wiadomo podstawowym wyposażeniem sił przeciwbiologicznych)

Co do teorii spiskowej, to z zasady jestem sceptyczny. Myślę że koncerny farmaceutyczne i tak zarabiają dostatecznie dużo i bez "projektowania" kolejnych chorób.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
a ja myślę, że nic nie jest produkowane w celu dogodzenia odbiorcy, tylko zmaksymalizowania dochodu.
  • 425 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: MajkiMajk »
No, ale medialnego pierdolca dobrze jest nakręcić.Wtedy zarabia masa ludzi, nie tylko koncerny farmaceutyczne.Jakiś Włoch wynalazł te chujostwa na święconą wodę, jak to się nazywa?A jebać.W każdym razie wynalazł to to tamto z dozownikiem i czujnikiem ruchu.Przystawiasz łapska i leci pare kropelek, nie trzeba nurkować w zarazkach.Na Ukrainie znowu czosnek zakurwiście szedł i plantatorzy zyskali, handlarze bazarowi itd.
To taki sam biznes jak globalne ocieplenie (które za 30 lat zmieni się w ochłodzenie i zarobią jebani producenci walonek) tyle, że sezonowy i w związku z tym musi być bardziej nachalnie promowany.
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
Polecam witrynę http://www.askapatient.com na której to można dodać opinie o jakimkolwiek leku, czy też ewentualne skutki uboczne. Wpiszcie sobie TAMIFLU i zobaczcie co ludzie piszą. Masakra.

MajkiMajk - automatyczne dozowniki wody święconej ;-)
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Haelucynogen »
http://wiadomosci.onet.pl/2077898,11,pi ... ,item.html - link do onetu o grypie

Mamy 1 zgon w Polsce. Ile to wina nowej grypy - nie wiadomo. Zapewne znikoma ale mediom już puszczają zwieracze. Bardziej boję się włączyć tv/radio niż zachorować na h1n1. :moody:
Uwaga! Użytkownik Haelucynogen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
W ubiegłym roku, gdy chorowałam na grypę (cholera wie jaką), pielęgniarki w przychodni zwracały uwagę, by dobrze się wyleczyć, bo w okolicy w wyniku powikłań wykorkowało już parę osób. Ciekawe, że o żadnym z tych przypadków nie mówiono w mediach. Osobiście mi rybka, mogę zachorować i wykorkować.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 2879 / 101 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
No co Ty leiche, kto wtedy dbałby o poczucie estetyki w temacie o kobietach ?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Ja zadbam, nie martw się ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
nie lubie grypy,dlugo trzyma a ten wzor chemiczny nie brzmi zachecajaco,to jakies research chemicals?
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
befree pisze:
nie lubie grypy,dlugo trzyma a ten wzor chemiczny nie brzmi zachecajaco,to jakies research chemicals?
research illness. RI
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.