Każdą tezę da się zbić argumentami czy ją poprzeć, jak się jest wystarczająco inteligentnym i oczytanym. Tylko po chuj.
By wykazać słuchaczowi naturę Pustki ;-) Korzyści z takiej polemiki jest pełno, spróbuj do tego dojść sam.
I to nie jest offtop, tylko magia słowa!
PS . To nie jest offtop
Nie traktuj mnie jak debila, bo dobrze wiem o czym mówisz. A raczej co chcesz powiedzieć.
Mógłbyś być trochę mniej arogancki. I tyle.
Ale w tym miejscu muszę Cię prosić o zaprzestanie offtopu. Jeżeli masz do mnie osobistą sprawę, napisz PM. I tak już dałem się ponieść.
"Mój Mistrzu,
przede mną droga,
Którą przebyć muszę
tak, jak Ty.
Mój Mistrzu,
wokoło ludzie,
Których kochać trzeba
tak, jak Ty.
Mój Mistrzu,
niełatwo cudzy ciężar
Wziąć w ramiona
tak, jak Ty.
Mój Mistrzu,
poniosę wszystko,
Jeśli będziesz ze mną
zawsze Ty. "
:finger:
Co do psychonałtów... To też jest w pewnym sensie magia...
Twoja ortografia to czarna magia.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.