Nie - Z dragami jest jak z jazda na rowerze - tego "smaku" sie nie zapomina
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
Co do wartości pieniądza, ja już w pierwszej średniej pracowałem na siebie, starsi nie mogli mi nic powiedzieć co do wydatków ;-) , robiłem u kamieniarza, i wiem co to znaczy ciężka praca, a nie przeszkodziło mi to w rozpylaniu peniędzy z prędkością światła...
I najwazniejsze, ciekawi mnie czy spędzaliście święta w pociągu, jadąc przed siebie, byle tylko przepękać noc, bo wylecieliście z chaty, licząć na to że kontroler okaze zrozumienie - a znajomym już się nie chcecie narzucać, po całym roku koczowania po ludziach widzi się pewne sprawy inaczej...bo łatwo jest przećpać kupę kasy siedząc przed kompem, w ciepłym domu i mając pełną michę...
Oczywiście, że można robić coś kreatywnego, np. kraść po benzo!
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?