...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Czy kupa kasy sprawiłaby ze przestałbyś ćpac?
Tak - Mialbym "narzędzia" żeby ogarnąć swoje życie, odciąć się od przeszłości
19
5%
Tak - Choć wymagało by to także niesamowitego wysyłku aby sie powstrzymywać
10
3%
Nie - Z dragami jest jak z jazda na rowerze - tego "smaku" sie nie zapomina
82
22%
Pewnie bym ćpał ale mniej i miał możliwość życia na tyle zdrowo że konsekwencje były by znikome
56
15%
Ćpałbym do oporu aż by mi sie skończyła kasa na koks i dziwki a potem zgon
148
40%
Nie wiem - Tylko życie może dać odpoweidź
53
14%

Liczba głosów: 368

ODPOWIEDZ
  • 3854 / 314 / 0
Niedługo by zabrzmiały 'Salwy Regina' na jednym z Kujawsko-Pomorskim cmentarzu.
  • 1558 / 18 / 0
Nie - Z dragami jest jak z jazda na rowerze - tego "smaku" sie nie zapomina
Ps. to z dziwkami i koksem też by mogło być prawdopodobne ;)
  • 237 / 10 / 0
z tym rowerem dobra rozkmina xD , pewnie chciałbym żeby było jak w podpunkcie czwartym ale jednak 3 xP ( byle by równo tym rowerem jechać i zgodnie z przepisami xP )
All that I need,
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
  • 43 / / 0
Ciekawe jaka jest ta "kupa kasy", na ten przykład 10 000pln ledwo starczy mi na aparat i dwa obiektywy, a i tak w przypadku drugiego obiektywu musiałbym ograniczyć się na parametrach; czy np 10 000 000pln, tu można trochę kombinować, kupić 2-3 mieszkania pod wynajem- stały dopływ gotówki - a resztę przeznaczyć na zakupy i balety...
Co do wartości pieniądza, ja już w pierwszej średniej pracowałem na siebie, starsi nie mogli mi nic powiedzieć co do wydatków ;-) , robiłem u kamieniarza, i wiem co to znaczy ciężka praca, a nie przeszkodziło mi to w rozpylaniu peniędzy z prędkością światła...
I najwazniejsze, ciekawi mnie czy spędzaliście święta w pociągu, jadąc przed siebie, byle tylko przepękać noc, bo wylecieliście z chaty, licząć na to że kontroler okaze zrozumienie - a znajomym już się nie chcecie narzucać, po całym roku koczowania po ludziach widzi się pewne sprawy inaczej...bo łatwo jest przećpać kupę kasy siedząc przed kompem, w ciepłym domu i mając pełną michę...
...why drink and drive, when you can smoke and fly...
  • 368 / 7 / 0
Kurwa jak będę miał kupę kasy czyli gdzieś tak 50k to założę biznes (a będę ,miał nieważne jaki, w każdym razie legalny) który będzie mi fundował masę fajnych odczynników z których będę miał niedostępne u nas dragi (nieważne jakie) i odrobinę gotówki na prowadzenie chałupy oraz żarcie.
  • 134 / / 0
Nie.
Uwaga! Użytkownik Dead Kennedys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 314 / 0
Ależ Ty tajemniczy %-D .
  • 368 / 7 / 0
No cóż, sporo myślę o życiu za kratami ostatnio i dochodzę do wniosku że wcale nie będzie tak fajnie jak mi się wydawało.
  • 361 / 12 / 0
Kupiłbym aptekę.

Oczywiście, że można robić coś kreatywnego, np. kraść po benzo!
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 368 / 7 / 0
Kradłem po ghl i dostałem 500 zeta mandatu buu :'( Więc wyp.. z taką "kreatywnością".
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.