Nie - Z dragami jest jak z jazda na rowerze - tego "smaku" sie nie zapomina
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
Co do wartości pieniądza, ja już w pierwszej średniej pracowałem na siebie, starsi nie mogli mi nic powiedzieć co do wydatków ;-) , robiłem u kamieniarza, i wiem co to znaczy ciężka praca, a nie przeszkodziło mi to w rozpylaniu peniędzy z prędkością światła...
I najwazniejsze, ciekawi mnie czy spędzaliście święta w pociągu, jadąc przed siebie, byle tylko przepękać noc, bo wylecieliście z chaty, licząć na to że kontroler okaze zrozumienie - a znajomym już się nie chcecie narzucać, po całym roku koczowania po ludziach widzi się pewne sprawy inaczej...bo łatwo jest przećpać kupę kasy siedząc przed kompem, w ciepłym domu i mając pełną michę...
Oczywiście, że można robić coś kreatywnego, np. kraść po benzo!
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.