Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Z ciekawosci, poszedlem wczoraj do innego lekrza prywatnie, zeby u tego rodzinnego nie przedobrzyc. Bez problemu dostalem i trampka i kloniki : )
Gdy wychodził dałem czekoladkę (podróbę tej niemieckiej z okienkiem i dużymi orzechami
;-)
P.S. Po jednej z prywatnych wizyt ponad 50 chyba 70 u neurologa wybuliłem, dał mi Seroxat i Mg+B6, od tego czasu sporadycznie chodzę prywatnie, a jak idę pierwsze co mówię z góry co chcę, a nie co mnie boli ^_^
kontofilmowe pisze:Napiszę tak: Są Lekarze są też i " lekarze ". Tylko u tych pierwszych chciałbym być leczony, na studiach tylko studiowanie i nic po za tym... normalni, spokojni i myślący ludzie. Ci drudzy za to nauka na ostatnią chwile, ciągłe balety i wizje jak to oni się nachapią z tym doktorem... u tych to można dawać w łapę i wyłudzać leki. Leczenie u nich grozi pewnymi uszczerbkami na zdrowiu i to nie tylko fizycznym, ale i psychicznym.
Ja w sumie na tego trafiłem bo często tłumaczy mi różne sprawy i widać, że lubi o tym rozmawiać
Dostałem benzo dopiero po 2 latach jakoś leczenia ponad i był to signopam. Jego brałem mało i bardzo rzadko i potem długi czas nic z tego co pamiętam bo ciągle próbowałem z nim SSRI potem mianseryne itp... potem TLPD no i w końcu poprosiłem o alpre hehe
Teraz nadzieje mam w wenlafaksynie czy jakos tam tak (zawsze tą nazwe posram) pewnie jak każdy lek gówno da no ale jednak się łudze ;>
Nie narzekaj tak nie narzekaj na tych co dają benzo itp. lekarzy, bo gdyby nie oni to by tu połowa forum z domu nie wyszła bez benzo i płakała w kącie hehe. Chyba i tacy i tacy są potrzebni ;p
Ale fakt, że strach iść do takiego lekarza co chuja ogarnia. Ja na szczęście się z takim nie spotkałem ale różne już tutaj widziałem historie xd
Pacjent - Boję się wychodzić z domu, ludzie się jakoś dziwnie na mnie patrzą...
D -( wypisuje reckę ) Proszę bardzo 3 razy dziennie po 1 sztuce i zapraszam za miesiąc.
Ilu jest takich co idą ze zwykła depresją i dostają po 5 minutach benzo i wio? Pełno, bo jak już ktoś zdecyduje się iść do lekarza psychiatry to mu zaufa w 100% bo będzie pewny, że skoro tylu ludzi się wyleczyło to i on się wyleczy.
Jeśli przed podjęciem leczenia nie będziesz obeznany co i jak, to jak trafisz na " doktora " to wpieprzy cię w bagno na całe życie, a ty całe życie będzieszz łykał magiczne pigułki co jakiś czas zwiększając dawkę. Pewnego pięknego dnia zapomnisz 1 dawki i dopiero wtedy zaczniesz się zastanawiać co to jest? Zaczniesz czytać to tu, to tam i w pewnym momencie stwierdzisz że te " lekarstwo " będziesz musiał brać do końca życia...
Też mi jeden lekarz służbista wypisywał SSRI i magnez, drugi za to na odpierdol dał Afobam, wiedział że akurat mi poskutkuje... Nie pójdę mu chałupy spalić, że mnie wjebał w benzo, bo moja wiedza o BDZ w 2004 roku była niewielka...
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.