Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jakie benzo najłatwiej zdobyć ?
Clonazepam(clonazepam)
235
20%
Temazepam (singnopam)
25
2%
Diazepam (relanium, valium)
248
21%
Alprazolam (afobam,xanax,alprox)
368
31%
Lorazepam (lorafen)
61
5%
Midazolam (dormicium)
17
1%
Nitrazepam (nitrazepam)
12
1%
Oxazepam (oxazepam)
41
3%
bromazepam (sedam,lexotam)
79
7%
clorazepat(cloranxen,tranxene)
108
9%

Liczba głosów: 1194

ODPOWIEDZ
  • 1198 / 142 / 0
nutella jaja sobie robisz ?

Z ciekawosci, poszedlem wczoraj do innego lekrza prywatnie, zeby u tego rodzinnego nie przedobrzyc. Bez problemu dostalem i trampka i kloniki : )
  • 1743 / 26 / 0
Po trochu jaja, szczerze to raz po ostrym ciągu na alko zdychając w domu z miską przy łóżku miałem "wizytę domową", lekarz mi dał bodaj Torecan na rzyganie, Kaldyum(potas), nifuroksazyd na sraczkę i oczywiście benzo :cheesy:
Gdy wychodził dałem czekoladkę (podróbę tej niemieckiej z okienkiem i dużymi orzechami %-D ), od tego czasu babka czuje jakąś presje jak do niej idę i mam sporo większe możliwości (a to benzosiki, a to L4... %-D ).
;-)

P.S. Po jednej z prywatnych wizyt ponad 50 chyba 70 u neurologa wybuliłem, dał mi Seroxat i Mg+B6, od tego czasu sporadycznie chodzę prywatnie, a jak idę pierwsze co mówię z góry co chcę, a nie co mnie boli ^_^
  • 1198 / 142 / 0
no wlasnie, a ja pisze prywatnie ! Do mojego rodzinnego, ktorym jest przemily facet z ktorym mozna pozartowac i przepisuje co chce i duzo chce podejsc sposobem. Zalatwilem sobie od znajomej lekarki mamy karte w innym miescie w przychodni mam 2 dojscia :D I do tego rodzinnego przez najblizsze 3 miesiace nie chce przychodzic. I pisze powaznie czy mozna lekarzowi dac cos w prezencie jako podziekowanie : )
  • 554 / 3 / 0
W tych czasach coś jako podziękowanie? Jak nie jesteś 100% pewny odnośnie typa/typiary to lepiej sobie darować, inaczej duże szanse że próbujesz dawać jakieś małe łapuwy na początek i ci bardziej rozgarnięci wydygają się i cię pogonią...
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 373 / 3 / 0
Hmmm ja swojemu wcisnąłem flaszeczkę mimo, ze nie chciał to powiedziałem, że i tak zostawię hehe. Zszył mi głowę w niedziele otwierając gabinet bo w szpitalu im się nie chciało bo "rana zaczęła się goić". Myślę, że flaszka w zamian za uniknięcie blizny wielkości palca to i tak mało xD
  • 554 / 3 / 0
Napiszę tak: Są Lekarze są też i " lekarze ". Tylko u tych pierwszych chciałbym być leczony, na studiach tylko studiowanie i nic po za tym... normalni, spokojni i myślący ludzie. Ci drudzy za to nauka na ostatnią chwile, ciągłe balety i wizje jak to oni się nachapią z tym doktorem... u tych to można dawać w łapę i wyłudzać leki. Leczenie u nich grozi pewnymi uszczerbkami na zdrowiu i to nie tylko fizycznym, ale i psychicznym.
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 373 / 3 / 0
kontofilmowe pisze:
Napiszę tak: Są Lekarze są też i " lekarze ". Tylko u tych pierwszych chciałbym być leczony, na studiach tylko studiowanie i nic po za tym... normalni, spokojni i myślący ludzie. Ci drudzy za to nauka na ostatnią chwile, ciągłe balety i wizje jak to oni się nachapią z tym doktorem... u tych to można dawać w łapę i wyłudzać leki. Leczenie u nich grozi pewnymi uszczerbkami na zdrowiu i to nie tylko fizycznym, ale i psychicznym.
Najlepiej jak lekarz interesuje się swoim fachem itp :)
Ja w sumie na tego trafiłem bo często tłumaczy mi różne sprawy i widać, że lubi o tym rozmawiać
Dostałem benzo dopiero po 2 latach jakoś leczenia ponad i był to signopam. Jego brałem mało i bardzo rzadko i potem długi czas nic z tego co pamiętam bo ciągle próbowałem z nim SSRI potem mianseryne itp... potem TLPD no i w końcu poprosiłem o alpre hehe
Teraz nadzieje mam w wenlafaksynie czy jakos tam tak (zawsze tą nazwe posram) pewnie jak każdy lek gówno da no ale jednak się łudze ;>

Nie narzekaj tak nie narzekaj na tych co dają benzo itp. lekarzy, bo gdyby nie oni to by tu połowa forum z domu nie wyszła bez benzo i płakała w kącie hehe. Chyba i tacy i tacy są potrzebni ;p

Ale fakt, że strach iść do takiego lekarza co chuja ogarnia. Ja na szczęście się z takim nie spotkałem ale różne już tutaj widziałem historie xd
  • 554 / 3 / 0
Doktor - co Panu dolega?
Pacjent - Boję się wychodzić z domu, ludzie się jakoś dziwnie na mnie patrzą...
D -( wypisuje reckę ) Proszę bardzo 3 razy dziennie po 1 sztuce i zapraszam za miesiąc.

Ilu jest takich co idą ze zwykła depresją i dostają po 5 minutach benzo i wio? Pełno, bo jak już ktoś zdecyduje się iść do lekarza psychiatry to mu zaufa w 100% bo będzie pewny, że skoro tylu ludzi się wyleczyło to i on się wyleczy.

Jeśli przed podjęciem leczenia nie będziesz obeznany co i jak, to jak trafisz na " doktora " to wpieprzy cię w bagno na całe życie, a ty całe życie będzieszz łykał magiczne pigułki co jakiś czas zwiększając dawkę. Pewnego pięknego dnia zapomnisz 1 dawki i dopiero wtedy zaczniesz się zastanawiać co to jest? Zaczniesz czytać to tu, to tam i w pewnym momencie stwierdzisz że te " lekarstwo " będziesz musiał brać do końca życia...
  • 1743 / 26 / 0
Akurat z tym jest tak samo, jak na przykładzie, że ktoś z grypą idzie do lekarza zamiast się jebnąć z herbatą do wyra i dostaje antybiotyk. Pod takimi względami polska to kraj lekomanów i spożycie leków jest takie, że jesteśmy w czołówce :-)
Też mi jeden lekarz służbista wypisywał SSRI i magnez, drugi za to na odpierdol dał Afobam, wiedział że akurat mi poskutkuje... Nie pójdę mu chałupy spalić, że mnie wjebał w benzo, bo moja wiedza o BDZ w 2004 roku była niewielka...
  • 554 / 3 / 0
Tyle że antybiotyk cię nie uzależni, a co najwyżej zaszkodzi jak jesteś uczulony. Herbatka i do wyra jest dla kogoś kto ma czas na leczenie, a jeśli ktoś nie może bo mu w pracy nie pozwolą na wolne to zasuwa po antybiotyk i do roboty. Jedyny + Polskiego lekomaństwa jest taki, że 99% obywateli posiada w domu gripex itp. i zaczyna leczenie natychmiast po pierwszych objawach, a minus taki że tylko główka lekko boli to natychmiast apap i to jest smutne...
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.