Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 223 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: katotaliban »
Biore 50 sertraliny + 10 buspironu i bywalo roznie, ale napewno jakies dzialania odczuwam. Byly okresy, ze czulem sie naprawde dobrze, np. kiedy siedzialem caly dzien w domu bo nic nei musialem robic, az mi sie chcialo gdzies wyjsc do ludzi porobic cos itd, chec do dzialania wyraznie sie zwiekszala. Niestety, bo chyba niestety, przez imprezowanie a wlasciwie picie alkoholu codziennie np. przez tydzien ( ale nie od rana, tylko wieoczrami) dzialanie antydepresantow sie neutralizowalo. Ogolnie na mnie alkohol ma dolujacy wplyw na kacu, bardzo. Ale nic wiecej nei cpalem przez ten czas, oprocz palenia trawy - MJ w moim przypadku nei ma negatywnego wplywu na terapie.

Z plusów:

- czasami bardzo dobry nastroj, poczucie takiego jak "powera" i "kurwy" jak to nazywam, niestety przez alko tak mi sie wydaje, zostalo to oslabione.

- w momentach kiedy nie pilem, wyraznie zmniejszona fobia spoleczna.

-mniejsze przejmowanie sie problemami, bardziej olewczy stosunek do nich.

Z minusów:

- zaniki pamieci po piciu nawet pieciu mocnych piw, nei mowiac o wodce itp. Wszystko robie, chodze, gadam z ludzmi, tylko ze tego pozniej nei pamietam.

- odpierdala mi po piciu, czasem jestem agresywny, za bardzo zwiekoszna pewnosc siebie, wszystkich wkurwiam, obmacuje obce laski itp.

- jakies tam lekkie skutki uboczne przez pierwsze 2 tygodnie czulem, dzialnie poczulem po jakis 3 tygodniach, miesiacu.

Wiec jak wiadac, ten miks pomaga, nie jakos super bardzo, ale dzialnie napewno czuc. Minusy wiaza sie glownie z alkoholem, wiec jak chce sie leczyc to trzeba przestac pic i cpac - proste.
As above, so below
  • 1241 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
to zachecajace co piszesz

ja po fluo przestalem calkowicie pic i nie ciagnie mnie do alk mam tez nadzieje ze sertralina podtrzyma u mnie ten efekt ...
a czy mozesz cos wiecej napisac w kwestiach sexu czy po takim miksie bylo ok ?

Bo po fluo to moge dojsc ale jak cos przycpam i wylaczy sie troche antydepresant bo inaczej moge walic radosnie az do zatarcia po 6 godzinnach ;( zmeczony i wq$£&*^ klade sie spac ;( troche mnie to podkurwia bo moja p. doktor laskawie wypisala mi 14 tab. diazepanu 2mg kiedy wyladowalem u niej z ciezka depresja ;( ktore zjadlem w 2 dni i bylo po zawodach bo pomimo ze nigdy nie bralem rekreacyjnie/zdrowotnie tego typu proszkow to dopiero 3 tab. na mnie zaczynaly dzialac uspokajajaco pomyslalem ze moze nastepnym razem wyludze taki spamilan jesli by naprawde pomagal w kwestiach osiagniecia szczytu - a tak wlasnie wyczytalem ze ludzie chwalili ten mix i moze uda mi sie uprosic o to skoro nie uzaleznia ;)
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009 przez ooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Mam taka zagwostke. Co by bylo gdybysmy zmieszali jakieś SSRI (np. Paroxetyna) z jakimś SSRE (np. Tianeptyna :D ). Pytałem duckduckgo zagraniczne i jedyne co było mi dane zrozumieć to że sprawa "jest bardziej skomplikowana niż zmniejszenie/zwiększenie wychwytu serotoniny". To z jakiegoś serwera news. Na bodajże www.tianeptine.com są dość szczegółowe informacje, nie do końca to ogarniam, moze rano pójdzie mi lepiej.

Druga rzecz to wydaje mi sie że ciekawym w miare bezpiecznym połączeniem moze być tianeptyna + dziurawiec + 5-htp. To taka zbieranina lajtowców, moze razem dałyby naprawde dobry efekt?...
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 329 / 6 / 0
Osobiście nie sądzę. Ja piję dziurawca w połączeniu z L-tryptofanem(200-1000mg/d) i do tego od miesiąca parox(mech). I jakos nie czuje zbytniej różnicy po tych ziółkach. W ogóle spodziewałem się więcej, bo parę razy czułem się po paro jak na pixie. A teraz nic i dlatego wziąłem sobie dodatki, ale bez wyraźnych efektów, tylko śpiący może jestem. Więc nie sądzę, że coś takiego w ogóle by zadziałało na co niektórych... Paro jest 3 krotnie silniejszym inhibitorem serotoniny niż fluo.
Uwaga! Użytkownik Green Hulk jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Wiesz, dziurawiec jako induktor enzymów cytochromu p450 osłabia działanie paroksetyny i fluoksetyny oraz wielu innych leków. Nie wiem za bardzo jaki jest metabolizm tianeptyny.

Ja wracając do tematu po resecie tianeptyną (poszły 3 paczki coaxilu w 2 dni, hardcore, ale powoj działał jak nalezy dzieki temu na następny dzień ;) ) rozpocząłem kurację takową:
paroksetyna 20mg 1-0-0
sulpiryd 100mg 1-1-0
fluoksetyna 20mg 0-0-1

rzecz jasna na własną rękę. Jestem zadowolony, fluoksetyna daje energie na rano, a paroksetyna dodaje pewności siebie, przy czym brane są w odstępie ~12h aby sie nie gryzły za bardzo pod względem metabolizmu.

Sulpiryd to fajna rzecz... pomaga sie rano obudzić i dodaje energii. Niestety niedawno sie skończył (musiałem odespac po tym z dobę) i musiałem go zaprzestać. Może mam gdzies w piwnicy jeszcze 200mg z kilkanascie tab., ale szukałem i nic to nie dało. Zauwazylem pare zmian od tego sulpirydu. Alkohol i benzo działają znacznie słabiej i nieco inaczej niz zwykle. Za to kofeina działa bardzo mocno.

Pozdrawiam %-D
  • 641 / 16 / 0
Mam takie pytanie, czy mogę wraz z Coaxilem brać dziurawiec (deprim forte) - bo pisze w ulotce coaxilu coby nie łączyć z nieseltywnymi IMAO, czy hiperycyna do nich należy? Czy sobie zaszkodzę?
"Who's painting my life in sorrow blue"
  • 39 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: alpra »
z ostatnich badan wynika, ze przeciwdepresyjne wlasciwosci dziurawca wiaza sie raczej z hiperforyna, nie jak uprzednio sadzono hiperycyna. czy sobie zaszkodzisz, nie wiem. dowiedz sie, czy tianeptyna jest metabolizowana przy udziale cytochromu p450, ktorego induktorem podobno jest dziurawiec. jesli tak, moglo by to oslabiac jej dzialanie. osobiscie sadze, ze nawet jesli tak jest (antydepresant jest metabolizowany przez p450), to skoro na ulotce od fluoksetyny przestrzegaja przed wystapieniem zespolu serotoninowego przy takim polaczeniu, indukcja ta nie wydaje sie na tyle silna, aby oslabic dzialanie fluoksetyny. osobiscie przyjmuje fluoksetyne + dziurawiec trzeci dzien i nie zauwazylem negatywnych efektow. mam zamiar dodac do tego jeszcze l-tryptofan i 5-htp. jesli w czym sie myle, prosze o korekte.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009 przez alpra, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik alpra nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 329 / 6 / 0
Jogurt mam pytanie do Ciebie. Jak oceniasz skuteczność połączenia paroksetyny i bupropionu razem, i w porównaniu do samej paroksetyny? Widzisz dużą różnicę po dodaniu bupropionu? Możesz napisać coś więcej o tym miksie?
Uwaga! Użytkownik Green Hulk jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Moim zdaniem dobrze działają razem, ale słabiej niż osobno, mix okazał sie ponizej oczekiwań.

Dziś zacząłem terapie moklo + paro... zobaczymy jaki potencjał to naprawde ma.

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 9 / 0
Jogurt Twoje coraz to nowsze wynalazki mnie rozbrajaja. Jak skoncza Ci sie wszystkie mixy do doglebnego przetestowania to co wtedy? :) Jak odstawisz pozniej absolutnie wszystkie substancje, leki, dragi na conajmniej rok to bedziesz najlepszym przykladem, ze to w psychice tkwi potencjał a nie w substancji. Oby tak było.

W ogole kurwa skad taki pomysl na paro + moklo. Jeszcze znajac Ciebie zjesz sobie w trakcie do tego deksa po ktoryms dniu terapii :cool: Nie chce umoralniac, ale serio to sie moze zle skonczyc.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.