Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 374 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kildeis »
Panowie i Panie. Po chuj dyskusja, która herbata z torebki jest dobra, a która nie? Dla mnie na każdym opakowaniu Liptona, Sagi, czy innego świństwa wygodnego w użyciu, bo w torebce, powinno pisać "susz herbatopodobny". Kto pije PRAWDZIWĄ herbatę ten wie. Pozdrawiam :)
Wyśniłem sobie ten świat tak długo myśląc o nim, zupełnie po nic, tak dla siebie by się bronić...
  • 285 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: 5r>- »
a co preferujesz cfaniaku?
Dzień się nie kończy, tylko zmienia barwę !]

ĆPOWER to ĆPOWER nie ma co wybrzydzać
  • 374 / 5 / 0
5r>- pisze:
a co preferujesz cfaniaku?
;] Po pierwsze weź słownik ortograficzny w łapę i przeczytaj ze dwa razy zanim coś napiszesz. Możesz sobie też zainstalować sobie sławną skądinąd przeglądarkę Mozilli o nazwie Firefox. Może już nie będziesz nikogo wkurwiał błędami ortograficznymi. :-p

Wracając do pytania polecam każdy rodzaj liściastej herbaty. Zobaczysz jaka jest różnica pomiędzy PRAWDZIWĄ herbatą, a "produktem herbatopodobnym"... Ze swojej strony proponuję np. Senchę (to zielona), albo herbatę białą (dobra jest np. White Monkey - ostatni kupiłem). Jak masz możliwość zamów też oolong :) Peace
Wyśniłem sobie ten świat tak długo myśląc o nim, zupełnie po nic, tak dla siebie by się bronić...
  • 285 / 4 / 0
naprawde? ty dzięki za info! będziesz od dziś moim idolem! ;-)
Tak dla sprostowania, żebyś zrozumiał to było napisane celowo cfaniaczq. Taki z ciebie poliglota, że nie możesz zdzierżyć? ehh ciężka kmina, bo dórzo ludzi tu nie pszestrzega zasat ortogravi. Gdybyś chciał każdego napominać to sądzę, że dużo byś nie zdziałał, więc luzuj szelki :-D
Wiesz z reguły nie piję herbaty w torebkach, bo zdecydowanie lepiej smakuje liściasta. Powoli zaczynam bawić się z zieloną no i z yerbą. Białej w sumie nie piłem, a dużo osób mówi, że jest dobra. Musze pogadać z brejdakiem, żeby coś z uk przysłał. Zna ktoś może jakieś sprawdzone angielskie?

• 374 / 5 / 0
Biała jest specyficzna. Smakuje ja wywar z siana. Pierwsza filiżanka jest najgorsza - później już idzie ;)

5r> - nie spinam się ;-)
  • 285 / 4 / 0
no to podobnie jak z yerba z tego co słyszałem. Tyle, że biała chyba po prostu smakuje, bez żadnych innych efektów, tak?

Ja za to idę się spiąć do klooo :-D

• 374 / 5 / 0
Owszem, jedynie smakuje, choć pewnie jak w przepadku innych herbat czaj robiłby robotę :-D
  • 285 / 4 / 0
no zapewne tak. Ja tam z czajem się nei bawię, bo pikawy mi szkoda, jeszcze się może do czegoś w przyszłości przydać.
Piłeś yerbe kiedyś? jak dostane troszkę flotki w łapy to zamawiam od razu

• 422 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Ja piję yerbę, naprawdę świetna sprawa, uspokaja i zarazem dodaje pozytywnej energii :D W większych ilościach może być już naprawdę konkretnie :) No i smak jak na niczym niedoprawiane ziele, jest moim zdaniem wyśmienity.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mz1990 »
on pisze:
nei no ale chetnie bym z kolega podyskutowal...co wtym takiego niesamowitego ze w herbacie jest kofeina? tzn dlaczegop akurat ta herba go podjarala nierozumiem
Może kolega po prostu handluje Yerbą ;).

Co to samej herbaty to jest super. Jak trzeba to pobudza, lepiej się czlowiek po niej czuje...
W smaku też jest super.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.