Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 202 / 1 / 0
Dlaczego dobry Bóg dał nam herbate ? Czy dlatego ze zawiera Teine? Wątek ten zamiescilem w dobrej wierze na forum wiara.pl ale nie spotkał sie z entuzjazmem ( zostal zamkniety w trzeciej odslonie) mam nadzieje ze tu spotka sie z wiekszym zrozumieniem. Moze lepsze miejsce to Knajpa ale tam czeka go niechybny smietnik.
  • 43 / 2 / 0
bóg dał nam herbate, abyśmy mogli zachwycać się jej smakiem i aromatem, najlepszy jest Lipton ;-) A to, że założyłeś tak ciekawy i poruszający temat na forum wiara.pl to idź się pochwalić w temacie inwazja %-D
... i chuj
  • 422 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
A skąd wiesz że to bóg dał nam herbate ?? Nie wiem jak Wy, ale ja to w takie głupoty nie wierzę %-D
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
@ Kwidron . Jakie głupoty ? Nie wierzysz w Boga ? Ludzie najczęściej odpowiadają , że nie a jak się ich dalej pociągnie za język to sie okazuje , że oni nie wierzą w Boga , ale tego którego przedstawia kościół ( i w jaki sposób ) . KAżdy wierzy w Boga i na swój sposób . To tylko słowo a moż emieć wiele znaczeń . JA uważam , że dał w jakimś konkretnym celu tak jak inne rośłiny .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Omega »
KAżdy wierzy w Boga i na swój sposób . To tylko słowo a moż emieć wiele znaczeń .
Ja wierze ze wszystko da sie racjonalnie wytłumaczyć, większość jest kwestią czasu, część pewnie pozostanie na zawsze w sferze domysłów ze względu na biologiczne i techniczne ograniczenia, jezeli to zdanie nazwiemy bóg, to się zgadzam
  • 422 / 5 / 0
Ja też staram się wszystko wyjaśnić, bo jak dla mnie twierdzenie że to Bóg to wszystko stworzył jest po prostu pójściem na łatwiznę. Owszem, wierzę w Boga, ale nie takiego o jakim mówi Kościół, tylko w takiego, jakiego ja sobie wyobrażam :)
  • 422 / 5 / 0
Bo zresztą chyba każdy ma własne wyobrażenie o Bogu i w takiego wierzy, co ?? :)
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Żeby cieszyć się nią po swojej pierwszej kwaśnej wyprawie %-D
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Dla mnie zastanawiajaca jest ta obecnosc Teiny. Wiem ze wiekszosci z was to pani sklepowa daje herbate a nie Bóg ale teologia wymaga oderwania sie od spraw ziemskich
  • 94 / / 0
Nieprzeczytany post autor: on »
co cie w tym tak zastanawia? teina WOW:) wykła kofeina....równei dobrze..dlaczego Bog dal nam kawe?
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.