Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 11 / 0
Ja kofeine lubie naduzywac i jak czuje ze zaczyna mi juz szkodzic, czyli zamula nie daje takiego kopa energetycznego jak wczesniej, to robie sobie przerwe od wszystkiego co ma w sobie kofe i momentalnie powraca dawne dzialanie. A co do yerby to sa specjalne odmiany ktore dodatkowo nawadniaja organizm.
Uwaga! Użytkownik Kluposz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1676 / 106 / 0
30 stycznia 2017Sengita pisze:
To ja muszę powiedzieć, że jak mam za sobą etap (długi) kurowania się po wyeksploatowaniu się, niewinnie, bo kawą i yerbą (umiar cenną cechą...), w trakcie czego poprawił mi się sen, ciało i umysł odżyły, muszę przyznać, że samo sen+dieta+suple nie wystarczą do osiągnięcia pełni możliwości intelektualnych, czy też - choćby yerba pozwala sięgnąć nieco wyżej ;)

Ale warto zadbać o podstawy, bo jak się na powrót sięgnie po różne środki, ma się pod kontrolą ich, ujmijmy to, skutki uboczne.
uwierz mi przy tej ilosci supli na rynku, tej jakosci oraz mozliwosci kombinacji to mysle ze po paru latach mozna mowic o doswiadczeniu.
przy czym pewnie pojawia sie nowe substancje wiec wrocimy do punktu wyjscia.
Dorzucenie ginkgo biloby zmienia dzialanie calego miksu.
Zmniejszenie NALT a dorzucenie tyrozyny zmienia dzialanie.

Juz nie wspomne o zmianie kolejnosci i np rano suple a po godzinie racetam.
Taki manewr zmienia wszystko.
Dorzucanie nikotyny, wypicie puchy coli

inna kwestia to tez "mozliwosci intelektualne". Jesli mowimy o jakichs pracach typu magisterka itd to suple moze byc malo.
W moim przypadku do pracy i szkolren wystarczy, az nadto :)
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 398 / 24 / 0
Nie demonizowałbym kofeiny, czasem warto wrzucić, ale już ekstrakt, ziarenka to problemy.

Tak się zastanawiam i temat raczej przerodził się w "co stosować po detoksie' by wrócić do formy. Myślę, ze jak jest dieta ok, to zastanowiłbym się nad przemiennym stosowaniu pochodnych modadinilu, phenylpiracetamu i kofeiny na zmianę.
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Po noopepcie miałem niewiele pozytywnych efektów ,a więcej ubocznych ,dlatego zdecydowałem sie na wizytę u neurologa zapisał mi produkt

Crystal Mind

http://www.aptekawsieci.pl/24209-crysta ... 20szt.html

tylko ta cena przeraża, warte swojej ceny ? możecie polecić jakiś tańszy suplement z apteki ?
  • 1676 / 106 / 0
Wczytam sie i dam znac.
Jak juz widze omega 3 i mowisz o wysokiej cenie to wyczuwam walek :)
O kur.. jaki wal.
W przypadku kwasów omega-3, szczególną uwagę skupiają dwa kwasy: kwas dokozaheksaenowy (DHA) oraz kwas eikozapentaenowy (EPA).

lekarza omijaj szerokim lukiem. Ciekawe ile dostal w lape.
http://www.domzdrowia.pl/artykul/crysta ... iecka-1499

Omega 3 i omega 6 cynk magnez :)
Zagadaj do domowego o zincas forte (forte nie o zwykly)

Omega 3-6-9 ma trec w ofercie.
Trec ma 120kaps po 32zl. porcja to 3kaps
Zincas forte 50 tabs co 2-3 dni ok 10 zl (nie wiem bo te 50 tabs mam juz pare mies)
Magnez grosze.

A na takie akcje jestem uczulony po tym jak pare lat temu jakis pedal przepisal mojej juz teraz eks super preparat. Znosil zmeczenie i wogole bajka.
Oczywiscie dostala to na recepcie.
Po 2-3 dniach super pomagalo.
Chcialem 2 tabs zakosic jako fan stimow.
Niestety nie udalo sie "lekarz zabronil udzielac innym - bo to przepisal konkretnej osobie:
Spisalem nazwe i w mojej aptece chcialem kupic.
Jakie bylo ozdziwienie jak mi aptekara powiedziala ze taniej wyjdzie kupic kilo cukru w aptece.
mowie ze czytalem ulotke jakis super skladnik badany farmaceutycznie tam jest.
Aptekara mi pokazala, ze przy nazwie jest gwiazdka.
Na dole byl sklad. Ten super preparat to byla glukoza w tabletkach do ssania.
Aptekara stwierdzila ze klamstwa nigdzie nie ma - cukier jest przebadany, jak ktos nie je sniadania to znosi zmec zenie itd.
Koszt wtedy 20 tabs to ok 15-20zl
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1081 / 32 / 0
31 stycznia 2017Kluposz pisze:
Ja kofeine lubie naduzywac i jak czuje ze zaczyna mi juz szkodzic, czyli zamula nie daje takiego kopa energetycznego jak wczesniej, to robie sobie przerwe od wszystkiego co ma w sobie kofe i momentalnie powraca dawne dzialanie. A co do yerby to sa specjalne odmiany ktore dodatkowo nawadniaja organizm.
smiechlem!
  • 288 / 19 / 0
Panie i Panowie co mogę brać przy parogenie na polepszenie koncentracji/uczenia sie. Zaczalem brac paro a mam prace ktora wymaga duzo myslenia i koncentracji ?
  • 0 / / 0
Cześć. Od jakiegoś czasu czytam wasze forum, a teraz zdecydowałem się w końcu coś napisać :). Od dłuższego czasu zmagałem się z lekką depresją/dystymią oraz ciągami alkoholowymi. Łykałem sobie rhodiole i dziurawiec, lecz za dużej różnicy po tym nie czułem (choć była lekka poprawa). Ostatnio udało mi się częściowo uporać z moimi problemami i wziąć się za swoje życie. Jednak stwierdziłem, że wspomogę się trochę dopingiem mojego mózgu (chodzi mi głównie o poprawę nastroju, zwiększenie motywacji, poprawę jakości myślenia, wzmocnienie organizmu po okresie ostrego chlania wódy). Posiłkując się postem z 1 strony tego tematu zdecydowałem się na taki zestawik:
  • CDP Cholina - 250 mg rano
  • Fenylopiracetam - 100 mg rano i 100mg po obiedzie
  • 5HTP - 100 mg rano i 100 mg przed snem
Dodam, że oprócz tego łykam od jakiegoś czasu takie typowe apteczne suplementy (witamina d 2000j, tran, witamina C, witamina B complex, magnez) i ćwiczę regularnie.
Czy taki zestawik jest ok, jak na kogoś kto nigdy nie eksperymentował z żadnymi suplementami, nootropami?
Czy apteczne suplementy nie kolidują z zestawem cholina, 5htp, fenylopiracetam?
Czy może zamiast fenylopiracetamu wrzucić noopept?
A może ktoś poleci mi jeszcze coś innego? Z góry dziękuję za pomoc :)
  • 216 / 3 / 0
Zamiast fenylopiracetamu do codziennej suplementacji wybrałabym piracetam, gdyż to on daje najlepsze rezultaty przy systematycznym i długotrwałym przyjmowaniu. Zacznij od dawek 800 rano i po południu, potem co tydzień zwiększaj, ale nie bierz na noc (chyba że czeka Cię nocka przy nauce). Fenylo bym zostawiła do "zadań specjalnych", czyli jak masz cięższy dzień, dużo do zrobienia, ważne spotkanie, rozmowę kwalifikacyjna itp. Bo szybko rośnie tolerancja, z tego względu nie polecam stosować zbyt często, ale to jeden z lepszych racetamow. Zrób sobie próbę w domu i zobacz, czy 50 mg Ci wystarcza, jeśli nie to zapodaj 100 mg, 150 max.
I najlepiej zero alkoholu, a już o jakichkolwiek ciagach nie ma mowy! Nie dość ze mógłbyś całkowicie zepsuć efekty kuracji, to jeszcze sobie zaszkodzić łącząc nootropy z alko. Ale poczekaj z miesiąc, dwa, ochota na alko sama przejdzie, ledwo będziesz w stanie wypić jedno piwo. Jak masz parcie na alkohol przed snem to 5-htp i melatonina. Aha i na rano nie polecam 5-htp. Jak chcesz rano coś delikatnie uspokajającego to może L-teanina? Powodzenia!
  • 43 / 3 / 0
Brał ktoś bpc-157 ze sprawdzonego źródła?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.