Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 633 / 154 / 0
Niestety para obciążą wątrobę i trzeba uważać z ilością.
  • 52 / 12 / 0
Od znajomego dostałem 30 tabletek Zaldiar Effervescent w tubce, zalegało mu to w domowej apteczce, jedyny problem ze są to tabletki musujące :alergia:
Nie wiecie czy da się mimo to oddzielić z nich trampka od parasyfu. Pamiętam ze gdzieś tu na forum ktoś pisał o ekstrakcji kodeiny z
tabletek musujących Solpadeine. Może dało by się to zrobić w analogiczny sposób :cojest:
  • 9 / / 0
Temu twojemu znajomemu to ten zaldiar eferwescent musiał się pewnie pomylić z jakąś multiwitaminą skorą był w tubie i pewnie dla tego ci dał za darmo XD .
A co do pytania niestety ale te tabletki nie nadają się do ekstrakcji z racji tego ze są do rozpuszczania w napoju więc zawierają specjalne składniki które polepszają rozpuszczalność paracetamolu i tramadolu w wodzię .
  • 770 / 106 / 0
A da się z Dorety 75 oddzielić parasyf ? Mam trochę tabletek i sprubowal bym to zrobić na swoje bóle ale nie chcem parasyfu jeść.
Jeszcze jest za wcześnie by było już za późno
  • 9 / / 0
z Dorety możesz próbować ale licz się z tym ze są spore straty i odzyskasz tak 60-70% procent trampka a i koniecznie zdrap cienkim nożykiem otoczki z tabletek
i jak już Bendą białe to dalej postępujesz tak samo jak przy ekstrakcji kodeiny z Antidolu.
  • 29 / 4 / 0
Witam. Mam takie pytanie:
Dostałem od lekarza dorete 37.5 mg tramadolu + 325 mg paracetamolu.
Zjadłem 20 tabletek tj. 750 mg tramadolu.
Brak efektów tylko brzuch mnie boli, pewnie przez paracetamol. Jaka jest rekreacyjna dawka tramadolu dla początkującego?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
  • 509 / 197 / 1
Przekroczyłeś dawkę do ućpania ponad dwu krotnie,efekt bolącego brzucha przez ponad 6 gramów paracetamolu, brak mi słów...poczytaj i zreflektuj się nad swoimi działaniami jeśli chcesz żyć.
Dodam że od poltarmu combo z identyczną dawką substancji czynnych też nie czułem efektów typowych dla trampka,a raczej skutki uboczne.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 3120 / 1073 / 0
najgorsza kombinacja preparatu złożonego, która jest "czymś" chyba tylko u nas - w Europie środkowo-wschodniej, gdzie jedynie właśnie tu takie dziwadła mają rację bytu. cieszę się, że udało mi się uzyskać dzisiaj e-receptę na Tramal, bo ostatni tydzień musiałem męczyć się właśnie z Doretą (37,5/325) i naprawdę mało praktyczne było to wyjście, nie wolno bagatelizować szkodliwego wpływu ciągłego przyjmowania paracetamolu w dużych dawkach, co jest wysoce toksyczne dla wątroby. musiałem się ograniczać do dawek homeopatycznych, które prawie, że nie dawały nic podczas łagodzenia sytuacji po wyczerpaniu się morfiny. dawno z takim szmelcem nie miałem do czynienia, mam nadzieję, że to jednorazowy epizod. ostatnio mam sporego pecha jeśli chodzi o zgranie się wszystkiego jeśli chodzi o lekarzy i bibuły...
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 309 / 92 / 0
@przodownik oj nie tylko u nas, preparaty złożone zawierające opioid + paracetamol/NLPZ są powszechnie wykorzystywane w lecznictwie, bo z medycznego punku widzenia owe połączenie ma jak najbardziej sens - takie mieszanki są znacznie skuteczniejsze w tłumieniu bólu. U nas to jest tramadol, a w Stanach mają Vicodin (Hydrokodon + paracetamol) czy Percocet (oksykodon + paracetamol). Więc ja bym się cieszył że w Polsce takich wynalazków nie ma, bo tramca z parasyfem idzie przeboleć, ale jakbym dostał reckę na oksy + paracetamol to bym się chyba rozpłakał. ;)
  • 3120 / 1073 / 0
masz rację. takie preparaty jak najbardziej rozumiem, bowiem są z założenia sensowne, gdzie dawka opioidu nie jest subterapeutyczna tak jak w przypadku Doret, tj. 37,5 mg (lub max. 75 mg). takie połączenie wtedy wchodzi w synergię i efekt analgetyczny ma prawo być wzmocniony, ale u nas przy tych preparatach złożonych z tramadolem, to o jakiej koanalgezji można mówić? toć to jest równoważnik 3,75 mg morfiny, w przybliżeniu.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.