Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 633 / 153 / 0
Niestety para obciążą wątrobę i trzeba uważać z ilością.
  • 52 / 11 / 0
Od znajomego dostałem 30 tabletek Zaldiar Effervescent w tubce, zalegało mu to w domowej apteczce, jedyny problem ze są to tabletki musujące :alergia:
Nie wiecie czy da się mimo to oddzielić z nich trampka od parasyfu. Pamiętam ze gdzieś tu na forum ktoś pisał o ekstrakcji kodeiny z
tabletek musujących Solpadeine. Może dało by się to zrobić w analogiczny sposób :cojest:
  • 9 / / 0
Temu twojemu znajomemu to ten zaldiar eferwescent musiał się pewnie pomylić z jakąś multiwitaminą skorą był w tubie i pewnie dla tego ci dał za darmo XD .
A co do pytania niestety ale te tabletki nie nadają się do ekstrakcji z racji tego ze są do rozpuszczania w napoju więc zawierają specjalne składniki które polepszają rozpuszczalność paracetamolu i tramadolu w wodzię .
  • 761 / 105 / 0
A da się z Dorety 75 oddzielić parasyf ? Mam trochę tabletek i sprubowal bym to zrobić na swoje bóle ale nie chcem parasyfu jeść.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
z Dorety możesz próbować ale licz się z tym ze są spore straty i odzyskasz tak 60-70% procent trampka a i koniecznie zdrap cienkim nożykiem otoczki z tabletek
i jak już Bendą białe to dalej postępujesz tak samo jak przy ekstrakcji kodeiny z Antidolu.
  • 27 / 3 / 0
Witam. Mam takie pytanie:
Dostałem od lekarza dorete 37.5 mg tramadolu + 325 mg paracetamolu.
Zjadłem 20 tabletek tj. 750 mg tramadolu.
Brak efektów tylko brzuch mnie boli, pewnie przez paracetamol. Jaka jest rekreacyjna dawka tramadolu dla początkującego?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
  • 507 / 194 / 1
Przekroczyłeś dawkę do ućpania ponad dwu krotnie,efekt bolącego brzucha przez ponad 6 gramów paracetamolu, brak mi słów...poczytaj i zreflektuj się nad swoimi działaniami jeśli chcesz żyć.
Dodam że od poltarmu combo z identyczną dawką substancji czynnych też nie czułem efektów typowych dla trampka,a raczej skutki uboczne.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3013 / 1015 / 0
najgorsza kombinacja preparatu złożonego, która jest "czymś" chyba tylko u nas - w Europie środkowo-wschodniej, gdzie jedynie właśnie tu takie dziwadła mają rację bytu. cieszę się, że udało mi się uzyskać dzisiaj e-receptę na Tramal, bo ostatni tydzień musiałem męczyć się właśnie z Doretą (37,5/325) i naprawdę mało praktyczne było to wyjście, nie wolno bagatelizować szkodliwego wpływu ciągłego przyjmowania paracetamolu w dużych dawkach, co jest wysoce toksyczne dla wątroby. musiałem się ograniczać do dawek homeopatycznych, które prawie, że nie dawały nic podczas łagodzenia sytuacji po wyczerpaniu się morfiny. dawno z takim szmelcem nie miałem do czynienia, mam nadzieję, że to jednorazowy epizod. ostatnio mam sporego pecha jeśli chodzi o zgranie się wszystkiego jeśli chodzi o lekarzy i bibuły...
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 152 / 58 / 0
@przodownik oj nie tylko u nas, preparaty złożone zawierające opioid + paracetamol/NLPZ są powszechnie wykorzystywane w lecznictwie, bo z medycznego punku widzenia owe połączenie ma jak najbardziej sens - takie mieszanki są znacznie skuteczniejsze w tłumieniu bólu. U nas to jest tramadol, a w Stanach mają Vicodin (Hydrokodon + paracetamol) czy Percocet (oksykodon + paracetamol). Więc ja bym się cieszył że w Polsce takich wynalazków nie ma, bo tramca z parasyfem idzie przeboleć, ale jakbym dostał reckę na oksy + paracetamol to bym się chyba rozpłakał. ;)
  • 3013 / 1015 / 0
masz rację. takie preparaty jak najbardziej rozumiem, bowiem są z założenia sensowne, gdzie dawka opioidu nie jest subterapeutyczna tak jak w przypadku Doret, tj. 37,5 mg (lub max. 75 mg). takie połączenie wtedy wchodzi w synergię i efekt analgetyczny ma prawo być wzmocniony, ale u nas przy tych preparatach złożonych z tramadolem, to o jakiej koanalgezji można mówić? toć to jest równoważnik 3,75 mg morfiny, w przybliżeniu.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.