Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 1106 / 221 / 0
Jak alpra przestaje działać to już kaplica, ja próbowałem wszystkiego mi przy tej samej dawce co twoja nagle działanie po prostu zniknęło. Co ciekawe, kilka innych słabszych benzo wciąż działa - staram się nie windować tolerancji i w pewnym momencie (granica to dla mnie właśnie 4mg alpry i odpowiadające jej dawki dla innych benzodiazepin) odpuścić i odczekać, bo podejrzewam, że każde benzo brane w ciągu wkońcu przestaje dawać efekty rekreacyjne, w moim przypadku na stałe, nie wiem czy macie podobnie?
  • 7 / / 0
Mam takie pytanie, pewnie odpowiedź padła na tym forum już wiele razy jednak przejrzałem x stron i nie znalazłem odpowiedzi więc po prostu zapytam. Chcę zapytać czego mogę się spodziewać tzn. po wzięciu dawki terapeutycznej 0.5mg Alpoxu(zaburzenia lękowe z atakami paniki). W sensie jakby ktoś mógł opisać efekty działania jak na niego wpływają (co się czuje mniej więcej) i czy inne osoby są w stanie rozpoznać, że się coś brało. Głównie mam obawy że zacznę coś robić czego normalnie bym nie robił. Dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
  • 1106 / 221 / 0
Jak bierzesz w razie lęku, to po prostu czujesz jak cię luzuje, co samo w sobie jest przyjemne, bo to duża ulga. Co do efektów pobocznych, jak nie masz wyrobionej tolerancji to ciężko przewdzieć jak zareagujesz, ale na pewno gadka będzie szła, tego możesz być pewien.
  • 340 / 52 / 0
@hammerzeit niestety zgadza się to co mówisz. Wczoraj miałem już kryzys totalny i wziąłem 8 czy 10 mg już nie pamiętam i zacząłem odczuwać delikatnie że coś mnie rusza. Przejebane z tą tolerką mówiąc krótko. A branie garściami też nie ma sensu bo szybko idą słoiki a kasa topnieje. Co polecacie zamiast alpry na miłe odpłynięcie? Poza diazepamem na który też mam wyjebaną tolerkę przez własną głupotę jprdl... A nie chce brać mida albo clona bo mnie zetnie w 15 min a chce żeby trochę się wyluzować a nie zasnąć za chwilę
  • 82 / 6 / 0
Idealnym zamiennikiem twardych narkotyków są moim zdaniem miękkie, w szczególności jak szukasz czegoś na odprężenie przed snem. Odmiany typu indica albo hybrydy przyjemnie zamulą, dadzą miły high i ułożą do spania. Oczywiście zioło przy alprazolamie to ogromna różnica jesli chodzi o Twoje bezpieczeństwo zioło nie uzależni fizycznie, nie wywoła skręta. Ja kiedyś lubiłem wrzucać benzo do odcinki a obecnie sobie wolę po prostu zapalić. A benzo jak najrzadziej.
Uwaga! Użytkownik nobuou3matsu jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1974 / 524 / 0
Zdaje się, że czerwony grejpfrut wzmacnia/przedłuża działanie alpry. Jadam alprę regularnie, 2mg to standardowa dawka "na ogar", zaś wczoraj zjadłem całego czerwonego grejpfruta, po jakimś czasie 2mg alpry i... zasnąłem na godzinę oglądając tv a potem jeszcze dłużej niż zwykle czułem alprowy czill.

Taka ciekawostka. :świnia:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 340 / 52 / 0
@nobuou3matsu no dzięki za radę pewnie masz rację tylko wspomnianej przez Ciebie indiki algo hybrydy nie wykupie na reckę a w aptece przecież tego nie dostanę :D Nie mam kontaktów z darknetami nie ogarniam tego i się na tym nie znam pozatym wolę tabsy niż coś palić żeby jebało ziołami w całym domu.. a pewnie te ziółka kosztują w chuj razy tyle co alpra więc tym bardziej jestem w dupie
  • 40 / 4 / 0
Jeżeli mogę coś doradzić, to u mnie branie krótko działających benzo sprawdza się w systemie 2-3 dni brania, 2-3 dni przerwy. Od czasu do czasu te 4-5 dni odpoczynku dla świętego spokoju i jest git. Jechałem tak ostatnio przez miesiąc i zero skręta oraz tolerka na stałym poziomie. ALE ja brałem małe dawki, max 2,5 lorazepamu na dzień (rozłożone na 2 dawki). Z większymi ilościami to może nie przejść. Ogólnie chodzi o to, żeby nie doprowadzać do zbyt wysokiego stężenia benzo we krwi. Wiadomo, że jak się bierze dzień w dzień to dawki się kumulują, stężenie rośnie a my się uzależniamy.

Ale jak napisałem, to moje doświadczenia i tyczą się tylko tych benzo o krótkim okresie półtrwania. A najlepiej to jeść bzd tylko w ostateczności, doraźnie i nie musieć się później martwić o skręta. ;)
Uwaga! Użytkownik Leniwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 82 / 6 / 0
09 lutego 2020Piolun pisze:
@nobuou3matsu no dzięki za radę pewnie masz rację tylko wspomnianej przez Ciebie indiki algo hybrydy nie wykupie na reckę a w aptece przecież tego nie dostanę :D Nie mam kontaktów z darknetami nie ogarniam tego i się na tym nie znam pozatym wolę tabsy niż coś palić żeby jebało ziołami w całym domu.. a pewnie te ziółka kosztują w chuj razy tyle co alpra więc tym bardziej jestem w dupie
Dostaniesz w aptece, nie polecałbym nikomu czegoś nielegalnego ;-)
Medyczna mj.
Nie szukaj rozluźnienia w zadnych lekach... :krowa:
To leki na sytuacje, kiedy jesteś w potrzebie, na sytuacje lękowe. Jak chcesz się odprężyć a nie jesteś w stresie, możesz ich nawet nie poczuć.
Uwaga! Użytkownik nobuou3matsu jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 580 / 155
Dziwi mnie właśnie to, co pisali wyżej poprzednicy - o tej senności po alprze. Alpra przecież akurat słynie z profilu ,,aktywizującego”, jest też jedną z najsłabiej działających hipnotycznie benzodiazepin. Chyba jedyna (no, może oprócz jakichś słabizn typu oksazepam ;)), która nie wywołuje u mnie senności ani trochę.

Inna sprawa, jeśli chodzi o leczenie lęku, np. jako wsparcie podczas początkowej kuracji SSRI - do stosowania (oczywiście krótkotrwałego) np. na lęk wolnopłynący - sprawdzi się alprazolam z mechanizmem SR (jest kilka dostępnych dawek) - ,,zwykły” alprazolam jest BZD krótkodziałających, więc trzeba wtedy dorzucać po kilka razy, w dodatku przy benzodiazepinach krótkodziałających (i wynikających z tego częstych dorzutek) ryzyko uzależnienia znacznie rośnie. Przy kuracji alprą SR, mniejszą (np. 0,25 lub 0,5 mg) dawkę o natychmiastowym uwalnianiu można zażyć jako ,,dodatek” w razie nagłego napadu lęku, aby zadziałało szybciej. Ale taka pomoc najlepiej tylko pod kontrolą lekarza, bo i alpra SR również może uzaleznić, nie ma niestety wyjątków wśród benzo.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.