Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 190 / 4 / 0
Rozgryź to, tylko powłoczka jest XR.
  • 94 / / 0
Rzeczywiście działa to na rzucanie palenia? Do kogo iść po receptę na to? Bo znając rodzinnych nie będą mieli bladego pojęcia co to takiego, żeby tak dało się przez neta zamówić to by było spoko.
  • 1893 / 180 / 0
Spróbuj wyrwać Zyban, możesz także wydrukować stronę z Wikipedii gdzie są informacje o zastosowaniu w terapii antynikotynowej, poszukaj jeszcze opisów ludzi którym udało się rzucić palenie dzięki Zybanowi (sporo piszą o tym na forach) i możesz z tym iść do ogólnego czy psychiatry. Podkładka marna ale lepsza niż żadna. Możesz pojechać z gadką typu "Znajomy majątek na plastry wydał i gówno pomogło, zaczął brać Zybana i wyszedł z nałogu." Pewnie zacznie szukać w spisie, bąkać że nie zna leku, desmoxan zaproponuje... rodzinny może powiedzieć że nie brałeś wcześniej i nie wypisze, odeśle do specjalisty... Rzutem na taśmę możesz zbulwersowany rzec: "No jak to panie??? Nie dość że działa i kupę pieniędzy z własnej kieszeni będę bulić bo bez refundacji to jeszcze wypisać pan nie chce... pomylony kraj!!! Nie bedę owijał w bawełnę, jak pan nie wypiszesz to załatwię sobie na lewo albo do innego lekarza pójdę."
Jak się nie zamotasz to patent podziała. Ogólnie braki warto uzupełniać w czasie gdy twój rodzinny jest na urlopie - wtedy ciśniesz do lekarzy na zastępstwie z którym jeszcze nie miałeś do czynienia, co parę dni do innego, póki rodzinny nie wróci. Ogólnie możliwości jest dużo i otrzymanie recepty nie powinno być trudne. Gorzej jak komuś trzydziestka ćwiartek alpry styka na trzy dni, wówczas na wejściu do gabinetu wita cię facjata typu persona non grata ;)
Udanych łowów! %-D
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2013 przez Dersu Uzala, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 190 / 4 / 0
W moim przypadku zupełnie nie działał pod tym względem.
  • 94 / / 0
jak się ma bupro do zioła, są jakieś interakcje czy można spokojnie palić?
  • 21 / / 0
Albo się leczysz, albo palisz.

Recka na trzy opakowania i kompletny brak Wellbutrinu w aptekach. Co za niefart.
  • 168 / / 0
imo można łączyć z ziołem, nawet wtedy mocniej działa i czuć lekkie przyspieszenie dodatkowo nie ma takiej zamuły po ziele.
  • 992 / 17 / 0
Łączyłem z zielem, i było w porządku, euforycznie bardziej, zmuły brak. Leków mi to nie podbija bo jadę jeszcze na mirtazapinie. Swoją drogą dobry lek, nawet... Genialny jak dla mnie. Energia, motywacja... Efekt antydepresyjny u mnie wynika raczej z tego, że mogę wreszczie robić to co lubię i czuć przyjemność. Anhedonii brak.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 168 / / 0
czy podczas brania bupro. miał ktoś jakieś nieprzyjemności po zjedzeniu DXM (nawet w mały dawek). osobiście 3 dni przeleżałem w łóżku bólem/helikopterem w głowie, po 30mg DXM :huh:
  • 79 / 2 / 0
Milo wspominam wellbutrin, duzo rzeczy pomogl mi zalatwic w zyciu. Tylko drogi jebak
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.