Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Tak, growkit leży bezpośrednio na macie.
Odmiana Mckennaii
Co zrobic i w jakim momencie z tą stromą?
Nie powinno się tak robić. Zrób jakiś odstęp od źródła ciepła, bo sama mata nagrzewa się pewnie do 35-40°C i grzybni rosnącej od spodu kita jest za gorąco.
Robi się wiosennie, jeżeli w mieszkaniu masz 20 stopni to w ogóle zrezygnowałbym z dodatkowego ogrzewania.
Możesz je powykręcać podczas zbiorów. To jest chyba nawet klepliwe, bo mi się robiły na tym siniaki, ale i tak wyrzucałem.
The body or a conscious mind'
Mata jest z termostatem, temperatura się mieściła w przedziale 24-27, sprawdzałem codziennie. Na to wygląda, ze i tak była za wysoka.
Możliwe, ze przez nakłuwanie lub uszkodzenie mechaniczne grzybnia wytworzyła stromę? Instrukcja nie przewidywała nakłuwania.
Co do jedzenia, trochę się cykam to wpierdalac, moze ktos próbował?
Zdrowych owocników jest naprawdę mało, moze jeszcze cos sie zmieni.
Przy drugim rzucie może będziesz miał więcej kapeluszy, także jeszcze nic straconego.
The body or a conscious mind'
Czytałem ze ludzie wyrywali stromę, a w ich miejsce pojawiały się zdrowe piny. Jak myślisz gra warta świeczki czy poczekać aż reszta urosnie i zebrać wszystko na raz?
Wybacz, że odpowiadanie tyle trwa, każdy mój post jest moderowany. Wiesz jak jest.
Edit: nigdy nie korzystałem z maty i nie spotkałem się z głosem który by ja polecal ze względu na to, że wysusza ciastko. Ponadto duży grow może w środku mieć dużo więcej stopni niż otoczenie ciastka w worku. Według notatek J. Rabbita jeśli masz 27 otoczenia to ciastko może mieć nawet 31 stopni C.
27 marca 2023Iacobus pisze: Uważam że dobrym wyznacznikiem jest stan po mj która wywleka lęki/fobie itp. kiedyś wystarczało zapalenie bucha żebym całkowicie zagubił się w pojebanych schizach niemożliwych do opisania słowami, obecnie mam zupełnie zwyczajną czilerską fazę niezależnie od rodzaju tematu.
29 kwietnia 2023Dualizm22 pisze: Zastanawia mnie czy znacie jakieś odniesienia do popkultury apropo języka który usłyszałem. Składał się z pierdów klikania, podłączania kabli i radiowego skakania po częstotliwości. Mój znajomy mówi mi, że to Light language jednak żadne video nie przypomina tego co usłyszałem. Jedynie w małym stopniu niektóre sample z muzyki jaką robi shpongle.
W niektórych psytrance'ach, zwłaszcza w hi-techu, psybientach i psychillach też się pojawiają. W muzyce jest coś takiego jak no-input, dźwięki samego sprzętu np. miksera, efektów, bez sygnału wejściowego instrumentów, tak te dźwięki są mózgowym no-inputem, słyszę je zawsze na tripie bez muzyki. Nie próbowałem nigdy kompletnej deprywacji dźwiękowej. Różne szumy, miejski ambient i nocne dźwięki przyrody też z tym współgrają. Trochę jak dżungla amazońska.
15 kwietnia 2023odbytniczy1991 pisze: Pytanie do tych, którzy przy pomocy grzybów nie muszą już brać SSRI na lęki czy stany depresyjne. Jak zaczynaliście z grzybami, najpierw całkiem do 0 z lekami i potem grzyby czy w trakcie kuracji już wrzucaliście i coś poczuliście ? Jak oceniacie właśnie SSRI vs grzyby pod kątem leczenia lęków, nerwicy i depresji ( w sumie to chyba jeden pies) ?
Przy którymś tripie miałem olbrzymiego bad tripa. Po tym zjadłem jeszcze 2 razy. Nie było już jakiejs przyjemności więc stwierdziłem że dam sobie spokój.
Coś co mnie niepokoi to że pojawiły mi ataki paniki. Miałem 4 ataki. Wcześniej nie miewałem aż tak mocnych. Spotkał się ktoś z Was z takimi skutkami po ?
Dzięki
Z takimi skutkami się nie spotkałem, ale nie miałem nigdy badtripa (chociaż w sumie miałem kilka ciężkich tripów które ktoś inny mógłby pewnie uznać za badtripa), a z tego co rozumiem to właśnie to są jego następstwa.
MODE przenies prosze
@Server jakie dawki , cos wiecej o przebiegu BT ?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.