Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
scalono - detronizator
Jakie jest ryzyko padaczki jak dziś już nie wezmę 5 mg relanium wieczorem a jestem na Pregabalinie 300. Dotychczas brałem relanium w systemie 5-0-5mg, ale już chciałbym skończy, przynajmniej z wieczornej dawki. Lekarz zaproponował schodzenie o 2 mg i wypisał dwójki ale już bym chciał szybciej zobaczyć jak się będę czuł bez relanium. Notabene te wieczorne 5 mg i tak mi nie pomaga zasypiać.
Ja bym na twoim miejscu schodził powoli tymi dwójkami, może i będzie dłużej ale większa szansa że uda ci się odstawić a nie że efekty odstawienne cię pokonają i wrócisz do nałogu.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
przeniesiono - detronizator
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Ja wróciłem do nałogu 2-3 szóstki bromka lecą, czasem wyskoki na Xanaxie ale odkad wróciłem chyba tylko dwa razy się udało
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Tyle że ja obecnie jeszcze na 5 mg relanium której i tak już nie czuje, Prega 300, Dulo w piątek wjeżdżam na 60 i Prenazyna 25-25-50 po której tylko śpię.
Jest ciężko. Niechęć do wszystkiego, złość którą trzymam w sobie, bezsenns życia, zero motywacji, obawa o przyszłość brakuje mi jeszcze ataków paniki i derealizajci która notabene już przeżywałem po jakimś czacie ClodTurkey.
scalono - detronizator
@Palkrolik lepiej żebyś na tej 5mg siedział rok, niż żebyś odstawił za szybko i wrócił do większej dawki. Tak jak zresztą prof. Heather napisała - najgorsze co można zrobić to się cofnąć. Proponowałbym Ci zejście z 5 mg na 2 mg i siedź na tej dawce aż poczujesz się gotowy - ja tak zrobiłem i dałem radę.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.