Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 768 / 106 / 0
Ja Kolna odstawiłem. Mam tego parę paczek jeszcze w szafce ale chyba zadzwonię do rodzinnego po kolejne 2 opakowania. Niech leżą w szafce w razie wojny.

scalono - detronizator

Jakie jest ryzyko padaczki jak dziś już nie wezmę 5 mg relanium wieczorem a jestem na Pregabalinie 300. Dotychczas brałem relanium w systemie 5-0-5mg, ale już chciałbym skończy, przynajmniej z wieczornej dawki. Lekarz zaproponował schodzenie o 2 mg i wypisał dwójki ale już bym chciał szybciej zobaczyć jak się będę czuł bez relanium. Notabene te wieczorne 5 mg i tak mi nie pomaga zasypiać.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1014 / 313 / 5
@Palkrolik na padaczkę masz małe szanse (o ile nie masz predyspozycji, na przykład padaczki).
Ja bym na twoim miejscu schodził powoli tymi dwójkami, może i będzie dłużej ale większa szansa że uda ci się odstawić a nie że efekty odstawienne cię pokonają i wrócisz do nałogu.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1730 / 277 / 0
Będę kiedyś musiał zejść z klona 2 mg, tabs dzieli się na ćwiartki, jak będę powoli odejmował po jednej jest szansa na bezbolesne odstawienie?

przeniesiono - detronizator
  • 1014 / 313 / 5
@zburzony na całkowicie bezbolesne to nie. 0.5mg clona to dużo, to 10mg diazepamu, zarówno zejście z takiej dawki do zera jak i zmniejszanie dawki o tyle może być (i zapewne będzie) odczuwalne, na całe szczęście klon ma długi biologiczny okres półtrwania (half-life), więc się objawy odstawienne trochę rozkładają w czasie, (gdy redukujesz dawkę), bo gdy będziesz miał zejść do zera to będzie ciężko. Zainwestuj w diazepam albo clona 0.5mg (tabletki 0.5mg) i sobie jakoś pomału schodź.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 768 / 106 / 0
Dziś ucinam 5 mg relanium na noc. Zostaje ostatnia 5-tka rano. Za tydzień mam magika i do tego czasu mam być na 60 mg Dluksetyny, 300 Pregabaliny i 100 pernazyny. Czuję że czeka mnie ciężki okres ale narazie czuję się Dobrze. Martwi mnie jednak ta Pregabalina i trochę jakby mi się włączyła hipomania. Ale chu. Sen dla mnie najważniejszy bo bez niego czuję się jak robót.
Spoiler:
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3244 / 555 / 0
Ta redukcja w czasie to też niszczy psychicznie jedynie tyle że ogranicza się ryzyko że się coś stanie.

Ja wróciłem do nałogu 2-3 szóstki bromka lecą, czasem wyskoki na Xanaxie ale odkad wróciłem chyba tylko dwa razy się udało
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 768 / 106 / 0
Mi została ostatnia 5 relanium do odstawienia ale czuję że przedłużę Ją na długo. Sprubuje odstawić. Nie obiecuję że się uda bo moja przygoda z benzo trwa bardzo długo. A jak wrócą codzienne obowiązki do wykonywania jak praca to jest duża szansa że wrócę do benzo+antydep. Pamiętam słowa mojego Św. Pamięci ojca że niektórzy ludzie muszą brać jakieś leki for ever.
  • 14 / 2 / 0
Czym sie mozna poratowac zeby wróciła energia do zycie. 2 tygodnie temu odstawiłem całkowicie benzo. Próbowałem Nootropilu,Modafinil , niestety nie działaja namnie. Jedynie Pregabalina w dawce powyzej 1000 mg dajee mi jako taka energie, ale jestem za bardzo porobiony wtedy. Zastanawiam sie nad Solianem, biore jeszcze Dulo 90 mg i Mirtor 45 ale tez zero efektów po nich
  • 768 / 106 / 0
Podpinam się pod pytanie @jaca85
Tyle że ja obecnie jeszcze na 5 mg relanium której i tak już nie czuje, Prega 300, Dulo w piątek wjeżdżam na 60 i Prenazyna 25-25-50 po której tylko śpię.
Jest ciężko. Niechęć do wszystkiego, złość którą trzymam w sobie, bezsenns życia, zero motywacji, obawa o przyszłość brakuje mi jeszcze ataków paniki i derealizajci która notabene już przeżywałem po jakimś czacie ClodTurkey.
  • 85 / 34 / 0
@jaca85 Odstawiłem benzo w maju tego roku. Też nie miałem energii, też się czułem absolutnie zdemotywowany do czegokolwiek. Ale minęło prawie pół roku i czuję że ta energia wraca. No niestety taka jest cena trzepania benzo. Nie wiem jaki czas brałeś (ja prawie 5 lat), ale skoro odstawiłeś to najlepszą radę jaką mogę Ci dać to: nie bierz niczego. Daj sobie czas. 2 tygodnie to jest nic, pomyśl sobie ile czasu chodziłeś w benzo-bańce i jakim procentem tego czasu są te 2 tygodnie. Jeśli po pół roku nie będziesz czuć zmiany na lepsze - kombinuj z czym chcesz, ale po 2 tygodniach to jeszcze dobrze nie wyszedłeś z detoksu. A walenie teraz pierdyliarda różnych leków, na organizm wyniszczony miesiącami/latami ćpania benzo mija się z sensem.

scalono - detronizator

@Palkrolik lepiej żebyś na tej 5mg siedział rok, niż żebyś odstawił za szybko i wrócił do większej dawki. Tak jak zresztą prof. Heather napisała - najgorsze co można zrobić to się cofnąć. Proponowałbym Ci zejście z 5 mg na 2 mg i siedź na tej dawce aż poczujesz się gotowy - ja tak zrobiłem i dałem radę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.