Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 268 / 0
To masz końską tolerkę, mi po takich ilościach koszyk z zakupami wypadał z rąk i gdy brałem baklofen zawsze brałem wózek, nie mówiąc o mdłościach i takim helikopterze w głowie jakby Kopernik się jebnął i cały świat kręcił się wokół mojej głowy. Przestrzegam przed braniem takich ilości :*)
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 574 / 10 / 0
to ze wypada to nic. to przy wiekszych dawkach. jest bardzo pomocny w moich lekach i duze ilosci tylko powoduja jakis stan w mojej glowie przy ktorym jestem troche jak ten kopernik. ale to bylo na poczatku brania. na poczatku tylko pojawialy sie nudnosci i wymioty ale to zawyzylem dawke dla dwoch koni. teraz mam optymalna. do tego gbla popijam o wiele wiele mniej niz dotychczas bo bierze mnie na rzygi. no i do tego benzo tez w duzych ilosciach ale teraz potrzebuje ich mniej tak jakby
  • 356 / 7 / 0
jak długo działa ten lek ?
  • 574 / 10 / 0
podobno 12-24h
  • 28 / / 0
5 raz sprawdzam dla pewności w necie bo nie wierze... Mówimy o np.: Baclofen polpharma?
Łykam terapeutycznie 3x10mg (czasem zapomnę i zapas 400 tabsów się zrobił), więc pytanie czy przy codziennej dawce 10mg do 30mg większą w ogóle odczuję?
Wini feat. Wiśnia - Rzucam
Cypis - Chcę się naćpać 2
  • 3363 / 356 / 0
50mg jest odczuwalne jako prospoleczna dawka, taka 'wewnetrzna energia/cieplo', 100mg i bedziesz sie chwial na lewo i prawo, do tylu i do przodu hej!
  • 401 / / 0
ta, kurwa, nie kazdego tak super buja... bylam w ciagu srednio 20-25 ml dziennie (dawka naraz 2,2 ml) , teraz nagle wrzucilam na off i samo baklo - musze co 1,5 h lykac 25 mg bo zaczynam miec juz po godzinie drgawki i wszystko z łap leci tak jak wam po za dużej ilości baklofenu. CZY TO JEST KURWA NORMALNE? :-|

czy witaminy b6 100mg b6 to za malo dalej? :-|

rzygam jak kot i nie jeste w stanie jebanego banana zjesc :-|
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
@FajnieJest

Zjadłem 60mg i... poszedłem spać :) Nie wiem czy tak ma być, czy ma na to wpływ, że łykam codziennie 3x10mg.
Wini feat. Wiśnia - Rzucam
Cypis - Chcę się naćpać 2
  • 376 / 6 / 0
Ciekawe czy polowa tutaj piszacych odstawi potem bk z glowa czyli wg zalecen (pewnie 3/4 recepty nie czytalo ma pacac i chuj) czy bedzie glosno plakac jak ma przejebane dluuugi dluugi czas. Niewinne kilka dni brania po malutkie 100mg moze was potem duzo kosztowac
Uwaga! Użytkownik dinarius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 268 / 0
100 mg to nie jest malutko, to jest w chuj dużo. Mimo kilkuletniego ciągu na gbl + kilkunastoletniego alko odczuwałem dawki 30mg. Zejście z baklo jest fatalne ale dość krótkie, mi zajmowało zawsze 2-3 dni. Oczywiście na maksa przejebane ale szło się przyzwyczaić. Chciałbym tylko zauważyć że po przekroczeniu pewnej ilości efekty pozytywne nie wzrastają a wzrasta zwała i odurzenie. 100mg na dobę nie dawało lepszego działania niż 50 a efekty uboczne x10. Trzeba przemyśleć te dawki bo łykanie chorych ilości jest bez sensu.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.