Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 40 / 8 / 0
podobnie było z moją znajomą. pierwszy raz, od razu iv i wylądowała na Sorze. od tego czasu a upłynęło naście dobrych lat , nie tkneła mocniejszych opio. niektórych takie akcje skutecznie zniechęcą. niektórych.
Uwaga! Użytkownik Maheleta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 498 / 271 / 0
Poczęstowałam swojego brata do nosa kiedyś. Nie zachwycił się, woli swój zaawansowany alkoholizm.

Edit:
zanim ktoś się zsapie o lvl patologii...warto poznać cały obraz sytuacji, aczkolwiek nie będę go tutaj odmalowywać.
  • 1854 / 215 / 37
Każdy ma swoje ulubione cukierki. Pamiętajcie też, że mając w rodzinie np.dziadka alkoholika jesteśmy obciążeni genetycznie i mamy większe skłonności do uzależnienia.
Sprawdzone info 😉
  • 50 / 17 / 0
Ja dla odmiany dzięki ćpającemu ojcu nie tykałem niczego po za fajkami za małolata. Jego widok jak nodduje z nosem w makaronie z serem czy wali w kiblu w kanał wraz z całą tą rodzinną dulszczyzną pod postacią narko tabu skutecznie mnie wtedy odwiodły nawet od prób jarania skuna na przerwie na tyłach podstawówki.
"Zawsze myślałem, że moje życie jest tragedią, ale teraz wiem, że to komedia"
  • 40 / 8 / 0
skuteczny środek zapobiegawczy Miki takie widoki w domu rodzinnym. u mnie nikt z bliskich nigdy nie zmagał się z uzależnieniem. nie ma reguły.
Uwaga! Użytkownik Maheleta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 384 / 39 / 0
26 lutego 2022Moczymordek pisze:
W internetach można znaleźć taką informację:
Zgodnie z danymi Międzynarodowej Organizacji Badań nad Mózgiem IBRO (International Brain Research Organization) wśród osób, które kiedykolwiek miały kontakt z nikotyną, w nałóg popada około 32 proc., w przypadku heroiny jest to 23 proc., zaś w przypadku kokainy – 17 proc.
Pytania brzmią: kim jest te 77%, które nie uzależniło się od hery, czy ktoś takich zna, dlaczego się nie uzależnili i czy rzeczywiście jest ich tak dużo?
Na przykład ja. Ciągnę kodeinę samą już ósmy rok z rzędu. Ściema to nie jest znam dużo takich co nie wpadli w herę a jeden jedyny raz mieli okazję skosztować. Chodzi o ciężki dostęp często.

Moja odpowiedź jest prosta niełatwy dostęp. Ja na przykład prócz kodeiny z apteki nie mam za bardzo dostępu do silniejszych opio.
Uwaga! Użytkownik NicNieBralem2000 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1854 / 215 / 37
Celna uwaga, ćpając hel nie możesz liczyć tylko na jednego dilera, skutki bywają zgubne...
  • 577 / 126 / 0
Te wszystkie zapaści i wymioty na starcie to wspaniały prezent dla nowych. Dać za dużą dawkę i zniechęci się na zawsze.
  • 2876 / 99 / 0
@crocodilla

Ja tam przypiereszym podejściu jak rzygalem jak kot, pewnie z 20 razy jednej nocy, wcale nie przesadzam - a i tak byłem oczarowany. Ubolewałem jedynie, że nie mogę zapalić bo dwa-trzy buchy i łapało na wymioty.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 577 / 126 / 0
Ja swoje nad kiblem wyklęczałem w czasach popularności U-47700, ale to bardziej ze względu na utratę kontroli nad dorzutkami, a nie za duże pierwsze dawki. Nad heroiną zdecydowanie łatwiej jest zapanować pod tym względem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...