canonkod pisze:Jezu chryste, mleczny roztwór z antka Ci wychodzi? Weź 1-2 ręczniki papierowe + 4-5 chusteczek higienicznych (takich wyciąganych, co 100 w paczce mają najtańszych) i będziesz miał piękny przezroczysty płyn.
To tak zwany regres :-D
Ludzie co wy się ty paracetamolem przejmujecie, przecież wzięcie dziennie 500 mg paracetamolu nikomu nie zaszkodziło.
A najlepiej podlać to alko! Oczywiscie że nic się nie stanie o ile nie opeirolicie 5g+ i flaszki wódki, ale jak wyżej, pierwszego dnia nic się nie stanie, drugiego dnia może jeszcze nic sioę nie stanie przy takich miksach, trzeciego dnia itd, a czwartego obudzicie się z opuchniętą, bolącą wątrobą i silnym zatruciem.
Paracetamol nie jest przeznaczony jako lek do długiego stosowania i to jeszcze w dużych ilościach, nie bez powodu...
Pamiętajcie że Wasze organy muszą Wam starczyć na 60-90 lat życia, nie na 5.... Zresztą, wolna wola...
Paracetamolem warto się "przejmować" i to bardzo. Już sama ekstrakcja nawet najlepsza i napierdalania w ciągu antka to igranie z ogniem(sama, czysta kodeina z moich obserwacji silnie obciąża wątrobę), a dokładanie do tego niedokładnej filtracji i alko to proszenie się o szybkie i poważne problemy zdrowotne...
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Ja zawsze pije jasny i klarowny roztwór jednak staram się ograniczać Antka do minimum, ale czasami trzeba, szczególnie na emigracji, gdzie w formie tabletek mam pod ręką tylko coś podobnego do Antka.
NieLubieZielska pisze:Rzućcie fote chce zobaczyć jak to wygląda.
Wstawiasz do lodowki, po kilku minutach masz 2 warstwy - a) wodę z rozpuszczoną w niej kodeiną i ~1-1.5g paracetamolu, ktory rowniez rozpuscil się w zimnej wodzie i b) osad paragówna.
Ma to tę zaletę, ze nie trzeba kruszyc tabletek (bo po zalaniu cieplą rozpuszczają się od razu) i latwiej odfiltrowac (najpierw przechodzi rzadkie, a dopiero pozniej osad z aracetamolem).
Taka metoda zajmuje więc mniej czasu. Proste
WildMonkey pisze:Czy ktoś już sprawdzał(o ile to możliwe) ile paracetamolu jest w przezroczystym płynie, a ile w "mleku"?
Kiedyś rozpuściłem dla testu jedną tabletkę 500mg paracetamolu w 100ml wody i wyszło mi mleko w ogóle nie przezroczyste, a to oznacza, że nawet jak weźmiecie białawy roztwór, to nic się nie stanie - tak jak po jednej czy dwóch tabletkach bez ekstrakcji.
Oczywiście mówię tu o braniu co jakiś czas. Jak ktoś ma roczny ciąg jak ja, to zdecydowanie nie polecam - wątroba, nerki i te sprawy, jednakże jeśli raz na jakiś czas wyjdzie, to nie ma sensu się pieprzyć z filtracją na nowo.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.