canonkod pisze:Jezu chryste, mleczny roztwór z antka Ci wychodzi? Weź 1-2 ręczniki papierowe + 4-5 chusteczek higienicznych (takich wyciąganych, co 100 w paczce mają najtańszych) i będziesz miał piękny przezroczysty płyn.
To tak zwany regres :-D
Ludzie co wy się ty paracetamolem przejmujecie, przecież wzięcie dziennie 500 mg paracetamolu nikomu nie zaszkodziło.
A najlepiej podlać to alko! Oczywiscie że nic się nie stanie o ile nie opeirolicie 5g+ i flaszki wódki, ale jak wyżej, pierwszego dnia nic się nie stanie, drugiego dnia może jeszcze nic sioę nie stanie przy takich miksach, trzeciego dnia itd, a czwartego obudzicie się z opuchniętą, bolącą wątrobą i silnym zatruciem.
Paracetamol nie jest przeznaczony jako lek do długiego stosowania i to jeszcze w dużych ilościach, nie bez powodu...
Pamiętajcie że Wasze organy muszą Wam starczyć na 60-90 lat życia, nie na 5.... Zresztą, wolna wola...
Paracetamolem warto się "przejmować" i to bardzo. Już sama ekstrakcja nawet najlepsza i napierdalania w ciągu antka to igranie z ogniem(sama, czysta kodeina z moich obserwacji silnie obciąża wątrobę), a dokładanie do tego niedokładnej filtracji i alko to proszenie się o szybkie i poważne problemy zdrowotne...
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Ja zawsze pije jasny i klarowny roztwór jednak staram się ograniczać Antka do minimum, ale czasami trzeba, szczególnie na emigracji, gdzie w formie tabletek mam pod ręką tylko coś podobnego do Antka.
NieLubieZielska pisze:Rzućcie fote chce zobaczyć jak to wygląda.
Wstawiasz do lodowki, po kilku minutach masz 2 warstwy - a) wodę z rozpuszczoną w niej kodeiną i ~1-1.5g paracetamolu, ktory rowniez rozpuscil się w zimnej wodzie i b) osad paragówna.
Ma to tę zaletę, ze nie trzeba kruszyc tabletek (bo po zalaniu cieplą rozpuszczają się od razu) i latwiej odfiltrowac (najpierw przechodzi rzadkie, a dopiero pozniej osad z aracetamolem).
Taka metoda zajmuje więc mniej czasu. Proste
WildMonkey pisze:Czy ktoś już sprawdzał(o ile to możliwe) ile paracetamolu jest w przezroczystym płynie, a ile w "mleku"?
Kiedyś rozpuściłem dla testu jedną tabletkę 500mg paracetamolu w 100ml wody i wyszło mi mleko w ogóle nie przezroczyste, a to oznacza, że nawet jak weźmiecie białawy roztwór, to nic się nie stanie - tak jak po jednej czy dwóch tabletkach bez ekstrakcji.
Oczywiście mówię tu o braniu co jakiś czas. Jak ktoś ma roczny ciąg jak ja, to zdecydowanie nie polecam - wątroba, nerki i te sprawy, jednakże jeśli raz na jakiś czas wyjdzie, to nie ma sensu się pieprzyć z filtracją na nowo.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.