No i przeważnie lepiej jest stosować coś w kremie niż w tabletkach, jest zminimalizowane działanie ogólnoustrojowe.
19 października 2021caroo pisze: Największym problemem,wg mnie jeśli chodzi o wygląd i używki jest sucha skóra. Dla mnie to jest największa zmora. I tu polecam dwa produkty a są to Skin79 aloesowy żel łagodzący,genialny produkt. Fenomenalnie chłodzi skórę a wiadomo,że suchą skórę podrażnia wszystko,począwszy od bluzek,kurzu skończywszy na przedmiotach ,o które się opieramy,dotykamy itd,co wywołuje pieczenie, świąd i ogromny dyskomfort. Skin79 przychodzi nam na ratunek,jak wspominałam świetnie chłodzi,do tego genialnie nawilża a co ważne,ekspresowo się wchłania pozostawiając skórę mega gładka i delikatną. Ja zawsze noszę ten żel w tubce ,w torebce i doraźnie w pracy np,gdzie klima i kurz robią swoje smaruję sobie ręce,nie tylko dłonie. Sprawdza się świetnie. Drugim produktem jest balsam AA ,z serii opatrunek do ciała. Bez silikonów , barwników i glikolu propylenowego,które to tak źle działają na wrażliwa i wysuszona skórę. Ma on mega gęsta konsystencję ale szybko się wchłania. Oba te produkty dla mnie to mistrzostwo świata a cena w stosunku do jakości to bajka. Polecam.
10 stycznia 2022aired pisze: Jak ktoś chce zatrzymać starzenie się skóry, zmarszczki a także trądzik to filtr spf i tretynoina w kremie (niestety niedostępna w pl, ale można zamówić z indii np xD)
17 stycznia 2022AngelCHN pisze: Skin79 płatki pod oczy też są mega, i maska w proszku biała. Zmniejszają opuchliznę, cienie pod oczami, rozjaśnia.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.