Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 39 / 4 / 0
Dobrym i tanim kremem polecanym przy egzemach i atopowym zapaleniu skóry jest Mediderm, można dostać w opakowaniu 1kg, dość przystępny cenowo. oprócz nawadniania warto nawilżać od zewnątrz.
  • 8103 / 909 / 0
Szampon przeciwłupieżowy, do tego co jakiś czas balsam z oliwy z oliwek.Paznokcie średnie 1-2 razy w tygodniu ( u dłoni ) a u stop raz na 1 - 2 tygodnie.
Prysznic co 2-3 dni jak jest zima.W lato za to 2-3 razy dziennie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 5 / / 0
Przy łupieżu i suchej skorze głowy bardzo pomaga cerkogel 40. Działa trochę jak peeling, pozbywamy się martwego naskórka, ale też nawilza i koi skore glowy. I dexeryl - plynne zloto na suchą, łuszczącą się skórę na ciele.
  • 143 / 23 / 0
To ciekawe, bo przykladowo u mnie nie widze zadnej roznicy poza o wiele wieksza iloscia syfow na ryju i szybko tworzacych sie dziur w zebach, apropo dziur, nasluchalem sie bardzo duzo opowiesci ze z zebami nie da sie nic zrobic i one i tak beda sie psuly niezaleznie od higieny. Czy to prawda ???
Nie ma że za mocno %-D
  • 3 / / 0
Jak sie ma już trochę lat to po melanżu by nie wyglądać jak karykatura człowieka.. xd najpierw twarz oczyszczam( po dragach jest sucha skora to używam zamiast wysuszających coś delikatniejszego z węglem aktywnym )
po tym jak ktoś nie lubi tłustych kremów to na twarz są świetne kremy na bazie kolagenu, dobrze nawilżają i nie zostaje tłusty film na skórze. Zamiast wklepać krem można skórę trochę pomasowac to się pobudzi krążenie wstrzymane po kresce..

Odżywic skórę i oczyszczać dobrze jest też od wewnątrz. Tanim źródłem kolagenu dla skóry są roznego typu galaretki na bazie zelatyny, do tego cos na odtrucie zielone sałatki (chlorofil) , proszek z glonów ( spirulina, chlorella), antyoksydanty ( witamina C, czarne lub granatowe owoce)

.. i skóra już wygląda jako tako 😅😆
  • 1878 / 195 / 0
Biotyna całkiem dobrze wpływa na kondycję ogólną estetyki. Do tego Cynk, witaminy z grupy B, A,D,E,K Selen

U mnie problemem są żółte przebarwienia do połowy paznokcia u stóp. Ktoś wie jaka przyczyna i jak zaradzić?
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 10 / / 0
Witam
Mam czerwone plamy na dłoniach od wczoraj, u stóp też się pojawily. Po dotknięciu bolą.
Ktoś wie co to moz być ? Jakieś uczulenie z braku witamin albo co?
  • 10 / / 0
Hej ponawiam posta ponieważ, sytuacja się pogorszyła l, pomiędzy palcami u stóp są duże pęcherze, na dłoniach coraz więcej czerwonych pęcherzy jak to wyleczyć ?dodam do tego że mam anginę os alko i lodu. Pęcherze tak duże że można je przekłuwać. Czytałem e to może być choroba Bostońska
Do lekarza nie mogę iść ponieważ jestem za granicą
Proszę o pomoc ( jak zły dział to prosze o przeniesienie)
Pozdrawiam
  • 205 / 38 / 0
Największym problemem,wg mnie jeśli chodzi o wygląd i używki jest sucha skóra. Dla mnie to jest największa zmora. I tu polecam dwa produkty a są to Skin79 aloesowy żel łagodzący,genialny produkt. Fenomenalnie chłodzi skórę a wiadomo,że suchą skórę podrażnia wszystko,począwszy od bluzek,kurzu skończywszy na przedmiotach ,o które się opieramy,dotykamy itd,co wywołuje pieczenie, świąd i ogromny dyskomfort. Skin79 przychodzi nam na ratunek,jak wspominałam świetnie chłodzi,do tego genialnie nawilża a co ważne,ekspresowo się wchłania pozostawiając skórę mega gładka i delikatną. Ja zawsze noszę ten żel w tubce ,w torebce i doraźnie w pracy np,gdzie klima i kurz robią swoje smaruję sobie ręce,nie tylko dłonie. Sprawdza się świetnie. Drugim produktem jest balsam AA ,z serii opatrunek do ciała. Bez silikonów , barwników i glikolu propylenowego,które to tak źle działają na wrażliwa i wysuszona skórę. Ma on mega gęsta konsystencję ale szybko się wchłania. Oba te produkty dla mnie to mistrzostwo świata a cena w stosunku do jakości to bajka. Polecam.
Uwaga! Użytkownik caroo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 373 / 151 / 0
Jak ktoś chce zatrzymać starzenie się skóry, zmarszczki a także trądzik to filtr spf i tretynoina w kremie (niestety niedostępna w pl, ale można zamówić z indii np xD)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.