...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3577 / 582 / 1
jak tylko by wyszedł z twojej starej. Boze, co za degenerat
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 582 / 74 / 0
21 kwietnia 2017digiity pisze:
A to zdanie o tym, że jesteś uzależniony fizycznie, ale nie psychicznie..... 10/10 :D
Vide supra, 10/10.

Sianie defetyzmu to za to PIERDOLONE 0/0. Trzymam kciuki za detoksykację GG.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 1931 / 317 / 0
Do przodu jednak i bez ciśnień, ciągot itp. ;))

btw. z każdym dniem cuzje coraz większy powrót do normalności ;) A i nawet w końcu powróciłem w pełni do swojego zabieganego trybu życia.

Dziś była koejna terapia, na prawde dobra rzecz i w moim przypadku się sprawdza. Śmiałem się do rozpuchu ;)
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1456 / 19 / 0
Dasz radę ziom, wierzę w Ciebie :-)
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 173 / 13 / 0
Trzymam za Ciebie kciuki. Już tam chuj z tym ćpaniem (chociaż też kibicuję), mam za to szczerą nadzieję że wygrasz z rakiem, bo temat jest mi niejako bliski. Jestem ciekawy rezultatów za nie wiem, parę miesięcy. Wszystkiego dobrego :)
  • 1931 / 317 / 0
Dzięki za wsparcie & otuchę z Waszej strony. Życzę Wam oraz każdej osobie, która chce wyjść z nałogu jak najlepiej, sukcesu i wytrwałości w postanowieniu. Dacie sobie rade, wierzę w Was ;-) Tak na koniec opiszę pokrótce swoją przygodę z narkotykami ;-) i cóż, po 8 latach pora powiedzieć Sayonara dla Hyperreala.

Mam wrażenie, że całe życie byłem na wojnie. W końcu jednak pora na dezercje. Parafrazując Piłsudskiego "Jechałem śmiertelnym tramwajem narkomanii aż do przystanku „Wolność”, ale tam wysiadłem. Wy możecie jechać do stacji końcowej".

Będąc młodym, przepełnionym nieustającym gniewem i wkurwieniem, jeszcze przed ćpaniem moim narkotykiem była nienawiść i napierdalanie się z ludźmi udowadniając swój prestiż/markę na mieście/pseudo-gangom. Nienawiść&gniew były dla mnie motorem napędzowym, ideologia była dogmatem stawiającym jasno okreśłone cele i wrogów, których nalezy się pozbyć w każdy możliwy sposób/każdym możliwym sposobem. I to robiłem. To też była ucieczka, podobnie jak narkotyki.

W międzyczasie uciekałem z chaty, aż w końcu uciekłem tak daleko że przez następnych kilka lat odciąłem się od wszystkich z rodziny, kontaktów z ruchu, ideologią nienawiści. Za oszczędzone pieniądze poszedłem na studia, zacząłem się rozwijać. Powoli wyrastać z nienawiści, czytać i zaczynać rozumieć co robiłem przez kilka wcześniejszych lat. Co mi się wydarzyło w życiu, kim jestem. Procesowałem to, tak można to nazwać. Szłem po omacku szukając samego siebie.

W końcu przekroczyłem granicę. Choć zawsze gardziłem ćpunami i byli jednym z celów w poprzednim epizodzie. Otworzyłem się na narkotyki.

Wpadłem. Następne lata narkotyki były moim motorem napędowym (w tym czasie jednak napierdalałem również wszystkie inne grupy substancjii psychoaktyw.). Deficyt strachu ułatwił mi chęć spróbowania wszystkiego i w jak największej ilości.

Narkotyki w tym okresie substytutem uczuć i życia (choć te prowadziłem zawsze na przystępnym poziomie, łatwo mi wnikać pośród ludzi/asymilować się/naturalizować się), maską człowieczeństwa którą zakładałem raz na jakiś czas, a także pewnie i (nieświadomie) kompensacją braku dzieciństwa i ludzkich odruchów oraz wszystkich tragedii, które mnie spotkały w życiu. W zasadzie przez długi okres czasu odczuwałem emocje jedynie pod wpływem narkotyków, a w każdym innym momencie manipulowałem swoim nastrojem samemu go "programując" (w ten czy inny sposób, m.in. dzięki umiejętności wyłączania uczuć i usuwania wspomnień - wiem jak to brzmi hehe).

Moja narkomania i stan zdrowia osiągnął peak, gdy się dowiedziałem o swoim stanie zdrowia. Nie mam w zwyczaju być jakoś specjalnie emocjonalnym, tako jednak trochę musiałem się podłamać interpretując to z perspektywy czasu, że miałem już tak kompletnie wyjebane na wszystko że przekroczenie ostatniej granicy - iv - nie stanowiło najmniejszego problemu (choć de facto kilka lat wcześniej koks iv spróbowałem, ale to nieeee dlal mnie). I tak oto pogrążony w niebycie napierdalałem wszystko co by zabić w siebie resztkę człowieczeństwa (głównie helupa, bupra, morfina, oksykodon).

Ale w końcu zacząłem trzeźwieć, przypadkiem nie brałem kilka dni. Otworzyły mi się oczy na tzw. "bigger picture" i fakt przekroczenia granicy IV/ładowania heroiny wywołał zapalenie się czerwonej lampki alarmowej. I ta myśl przepełniona wzgardą "co ja kurwa robie, przecież to nawet nie w moim stylu, to nie ja". I ta chwila trzeźwości była najbardziej otwierająca.

I to nawet nie chodzi o same opioidy napierdalane po kablach, ale i o samo ćpanie w perspektywie ostatnich niemalże 10 lat. Bo to, że nigdy nie kradłem/kłamałem/oszukiwałem, nigdy się nie stoczyłem, nic i nikogo nie straciłem, odnoszę sukcesy zawodowe i w życiu to jedno. Ale drugie to wolność. I to pierwsze niepozwalało mi dostrzec problemu (tym bardziej, że przed opioidami w ostatnim okresie narkomanii, to byłem mimo wszystko w głównej mierze weekendowym ćpunem/ćpałem na "sportowo") tego, że w konsekwencji utraciłem to drugie.

Pora zerwać sie z łańcucha. Żegnajcie :old:
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 221 / 19 / 0
powodzenia Ci zycze :-)
Uwaga! Użytkownik wariatka12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 229 / 37 / 0
Do zoba irl GG, z fartem i oby do przodu;)
Uwaga! Użytkownik DrSkacz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 280 / 20 / 0
04 maja 2017GG Allin pisze:
Dopiero od lutego br zacząłem się babrać w branie iv (=zug) i to mi otworzyło dopiero oczy. Także nie ma tego złego.
a nauczyłeś się w końcu strzelać, czy do końca oporowo waliłeś podskórniaki? xD

Ja Ci tam dobrze życzę, ale pomijając to, co zostało tu już powiedziane, pretensjonalnie wręcz, się z tym wszystkim odnosisz od założenia tematu, osobiście na taką postawę pozwoliłabym sobie dopiero po upływie kilku miesięcy całkowitej trzeźwości w takim wypadku. Z dniem ułożenia planu zacząłeś obrażać ćpunów chociaż byłeś nim przez te kilka lat, a to Ty przekroczyłeś swoją granicę i zdecydowałeś się na abstynencję, bo przesadziłeś. Mniej arogancji, ale wytrwałości ode mnie. No i jeżeli nie zmieniłeś decyzji co do tych narkoimprezek (podczas których, swoją drogą, spędzisz czas z ludźmi, z których aktualnie szydzisz xD), masz jeszcze chwilę (bo nie mogę się doczytać jakiegoś terminu albo że to się już wydarzyło?) na zmianę zdania, bo to może wywołać odwrotny efekt niż Ci się zdaje.
  • 1360 / 179 / 0
Powodzenia ci zycze. Jednak pisanie, ze nie masz zadnych strat to na pewno nieprawda. Sam do niedawna tak myslalem, ze sa takie osoby, niewiele, ale sa, ale uswiadomil mnie kumpel, ktory bedac na odwyku krotkoterminowym od alko poznal goscia co twierdzil, ze nie ma zadnych strat. Mial ich tak naprawde od huja, gosc jednak okazal sie przypadkiem nie do wyleczenia i za brak postepu w terapii zostal wyrzucony. Kazdy cpun czy alkoholik czy uzalezniony od czegokolwiek ma straty. Jak uwazasz, ze nie masz to duza szansa, ze wrocisz do nalogu. Czytajac ten temat podchodzilem sceptycznie do twojego detoksu nawet nie chcac tego komentowac, ale mam nadzieje, ze ci sie uda. Jesli to czytasz to powodzenia!

Aha, co do stabilnosci psychofizycznej to wraca sie srednio do normalnosci 2 lata.
mój mail: maykel855@gmail.com
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.