Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Mam pytanie,który punkt w Warszawie jest najlepszy na bupre. Chodzi mi o to że w klimacie Pragi nie czuje się dobrze za dużo tam nagrzanych ludzi. Czy na dzielnej i nowowiejskiej jest tak samo? Czy jest ktoś kto dostaje bupre na cały tydzień raz w tygodniu? Jakie wymogi trzeba spełnić? :cojest:
  • 27 / 3 / 0
22 października 2019Dzidekskrzeq19815 pisze:
Mam pytanie,który punkt w Warszawie jest najlepszy na bupre. Chodzi mi o to że w klimacie Pragi nie czuje się dobrze za dużo tam nagrzanych ludzi. Czy na dzielnej i nowowiejskiej jest tak samo? Czy jest ktoś kto dostaje bupre na cały tydzień raz w tygodniu? Jakie wymogi trzeba spełnić? :cojest:
Na dzielnej nie spotkasz nagrzanych. Jest tam też zakaz wystawania przed poradnią, więc ludzie szybko się zmywają. Jeśli nie chcesz, nie musisz mieć kontaktu z innymi pacjentami. Wbijasz po towar, 5 minut i już Cię nie ma. Zapas na tydzień zaczniesz dostawać po ok. miesiącu - jeśli pracujesz.
plusem lub minusem są obowiązkowe wizyty u psychiatry i psychologa raz na miesiąc - to program wysokoprogowy
Wyprzedzając pytanie, jeśli chodzi o buprę, dawkę możesz kształtować dowolnie. O podniesienie dawki metadonu lub morfiny trzeba się postarać.
  • 554 / 5 / 0
Witam, orientuje się ktos, jak sytuacja w lublinie? Mam 10lat doswiadczenia na roznych opio, najdluzej bupra z rynku "wtornego" jakoże mecza mnie ciagle problemy ze stabilnym zrodlem chcialbym to jakos sformalizowac. Pomoze ktoś jak to najłatwiej załatwić? Pozdrawiam i z gory dzieki. Moze byc na pw.
Proszę o kontakt ludzi z lubelskiego, łączmy się Wszystko powyzej jest wytworem wyobrazni.
  • 223 / 30 / 0
Podam sytuację na dziś Kraków, w pkt na Świętej Katarzyny 3 ( termin około 1 msc, mi się udało wbić wcześniej za kolegę) pierwsza wizyta, ustalenie dawki i w zależności od tego Bunondol lub Suboxon. U mnie ta pierwsza opcja. Lekarz spoko, kwestia dawek też do indywidualnego rozpatrzenia. Nie ma jakichś ciśnień na małe dawki, ile komu potrzeba. Szybko, bezproblemowo. Każdemu kto się zastanawia, a jest w sytuacja takiej jak np ja, tj. masa dtx, dwa osrodki, lata stażu, ciągle nawroty, rozjebane życie i chęć jego poskładania i jednocześnie realne podejrzenia że na razie na trzeźwość szans nie ma, gorąco polecam.
"I że nie ma dróg bez przeszkód lecz o tym pewnie wiesz już
Wszystko wesoło jest jak obiad u teściów
I jak dostajesz wpierdol kopią od razu w sześciu.."

Comfortably Numb

wawi112 vol2.
  • 712 / 83 / 2
W Bydgoszczy też lajcik tyle, że wolałbym właśnie by mieli Suboxon, a jest Bunorfin i Bunondol jakby ktoś ewentualnie chciał schodzić. Ofc Mietek jak ktoś potrzebuje czegoś mocniejszego też. Dają zależnie od potrzeb i nie ma większego problemu z poproszeniem o więcej. Jednak też nie róbmy kurwy z substytucji. Jak ktoś przyjdzie ze szpilkami zamiast źrenic i poprosi o więcej to jasne, że nie dadzą. Warunkiem wydawania na dłużej są oczywiście "czyste" testy, a gdy pracujesz to zaczną Ci wydawać nawet na miesiąc.
@Kellerpioid Byłeś kiedyś na substytucji?
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 30 / 0
@kofel Byłem na zasadzie przpisywania mi recept przez psych. Natomiast nie było to na żadnym programie i było trochę lat temu, więc traktowałem to jakos raczej opcje, żeby nigdy skręta nie mieć, a nie formę redukowania szkód. Tu w KRK, co mnie bardzo zdziwiło, dostałem od razu zapas na miesiąc. Dosyć luźne podejście.

Comfortably Numb

wawi112 vol2.
  • 2976 / 256 / 0
@Kellerpioid i jak tam sytuacja w KRK teraz wygląda, dalej wszystko spoko ? Sam się poważnie zastanawiam po sugestii pewnej osoby aby iść na program (warto słuchać mądrzejszych od siebie ;)), tylko opcja abym codziennie dojeżdżał jest nierealna czasowo i finansowo. Już taniej wyszłoby kupowanie bupry na czarnym rynku (plastry), ale tutaj raz jest, raz nie ma, innym razem nie ma kasy i chuj w dupę ogólnie. Do psychiatry prywatnie chodzę, czasem co miesiąc, czasem co dwa, zależy od tego czy rodzinny wypisze kolejne klony ;) A tak serio to teraz z doktorkiem muszę trochę poważniej pogadać na temat swojego zdrowia i gdzie to zmierza. Ale taki bunorfin 2mg (bo 8mg to stanowczo za dużo) spokojnie by mi starczył na miesiąc i wtedy musiałbym (czy już nie lub rzadziej po pokazaniu papieru od lekarza w KRK ?) jeździć tylko do doktorka po kolejne recki ? A na tym programie się pokazać raz na te powiedzmy 2-3 miesiące ? Lekarz mi mówił, że spokojnie by mi to pisał gdybym był na programie.. chyba że gdzieś w systemie by to było albo musiałbym obu stronom donieść jakieś zaświadczenia że leczę się tu w kato i lekarz może to klepać, a jemu dać papier że na takowym programie jestem. Na podróż do krk nawet raz w tygodniu nie mam teraz czasu, a robię sobie spokojnie na lewo bez umowy, więc nie wiem czy by tak na starcie na miesiąc wypisali.. chociaż jak pisze mój przedmówca (przedpiszca ?) to jakby dobrze i szczerze pogadać to nadzieje są. W tym tygodniu co będzie dowiem się czegoś więcej i jeśli będzie to coś ciekawego - dam znać.
  • 223 / 30 / 0
Dale wygląda tak samo spoko, zero proggramu, lekarz pisze bunon albo bunorfin w zależności od przypadku na msc , dwa i tyle. ot, cała substytucja. I jeśi kogoś to interere to fajny terapauta, dosyć nietuzinkowy, niesztampowy. takich lubie.

Comfortably Numb

wawi112 vol2.
  • 1179 / 124 / 0
Czy efekt antydepresyjny buprenorfiny, przy długim stosowaniu, powiedzmy 6 miesięcy i dłużej, utrzymuje się? Czy też tylko głody są niwelowane?
  • 537 / 35 / 0
Jestem na buprze już 9 msc, i jakiś lekki efekt przeciwdepresyjny jest. Z tym że jestem na plastrach ( dziennie około 4/5 mg przyjmuje )
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.