Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2647 / 42 / 0
Victor pisze:

Takie sesje depolaryzacji mogą wpływać na formowanie fizycznych połączeń neuralnych i mogą być podstawą do sesji pogłebionej sugestii/programowania.
Pasuje mi to do sigmy.

Czyżby jakieś "wyższe siły" dały nam dexa jako "kanał" w celu programowania nas? %-D
  • 652 / 3 / 0
eso pisze:
a no wlasnie, jak niedawno wrocilem zdekszony do domu i chcialem wlaczyc kompa to sie rozjebal monitor.
i teraz musze uzywac starego rzecha. :/
Było uważać! Ta prehistoryczna wkręta jest zabójcza dla sprzętu domowego :P
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 43 / / 0
Ja z kolei po DXM mam problemy z zegarkami. Tak jak kiedyś mi się nie psuły, tak teraz wymieniam je średnio co 2 tygodnie. I to nie są jakieś tanie od chińczyka, tylko porządne sikory. A jeszcze lepsza sytuacja jest z radiem samochodowym. Jak rodzice sami jeżdżą, to nie ma z nim problemów, a jak ja wsiadam, to nie może znaleźć żadnej stacji. Pozbyłem się sprzętu elektronicznego (przy wsiadaniu do samochodu) na życzenie rodziców i dalej to samo. Pewnie wina Tuska, albo kosmitów :lol:

Sent from my LG-E610 using Rozmowy [H]yperreala mobile app
Uwaga! Użytkownik Damian2054 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 88 / 1 / 0
http://www.bwgen.com/
brain wave generator
*na ciągi, trzeba dobrych słuchawek
galaxies exploding are industrial accidents
  • 1295 / 232 / 0
Na Androida jest Dreamachine - wynalazek Burroughsa, wymusza zmianę częstotliwości fal mózgowych przy pomocy migania lampeczką. Ale nie odważyłbym się próbować pod wpływem czegokolwiek, wystarczy że na trzeźwo jest grubo.
  • 272 / 6 / 0
A mieliście kiedyś robione EEG? hehe bardzo ciekawe jest że indukując pewne fale, można stymulować poziomy złożoności.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Cały temat jak i ten http://talk.hyperreal.info/dxm-absurdal ... 2-100.html przeczytałam z ogromną ciekawością i muszę powiedzieć, że także lekkim przerażeniem.
Nie tak dawno jak we wrześniu podczas jednego tripa (standardowy dla mnie domowy trip na dexie to muzyka + rozmowa z ludźmi) wkręcił mi się do łba nie wiadomo skąd tekst "jestem neuroprzekaźnikiem".
Następnie dzieliłam się z ludźmi mądrościami typu "to smutne, że nikt cię nie rozumie ponieważ jesteś neuroprzekaźnikiem musisz z tym żyć samotnie wśród synaps".
Dla mnie odczuciem które zawsze towarzyszy mi podczas dekszenia jest uczucie wszechobecnej harmonii z otoczeniem. Jeśli siedzę w domu z słuchawkami na uszach - w pewnym momencie zaczynam czuć swego rodzaju połączenie z komputerem (jakkolwiek głupio to brzmi). Czuję jakby komputer obdarowywał mnie energią w postaci muzyki, a moja energia poprzez słuchawki wędrowała prosto do komputera. Odczuwam wtedy pewnego rodzaju więź z komputerem.
Stąd później w główce narodził się olśniewający wniosek - skąd wziął się w niej wkręt o byciu neuroprzekaźnikiem. Wszak neuroprzekaźniki zmieniają sygnał elektryczny na sygnał chemiczny i przekazują go między komórkami [!]
Równie osobliwe jest to, że mając w odtwarzaczu nastawioną na losowe odtwarzanie playlistę zawierającą całą muzykę którą mam na kompie (~100GB) bardzo często włącza mi się piosenka o której w danym momencie pomyślę.
Podobnie mam jeśli chodzi o dekszenie w plenerze. Czuję, że jestem połączona energią z otoczeniem. Otaczającą mnie zewsząd harmonię z naturą/ wszechświatem, a napotkane dzikie zwierzątka wydają się w ogóle mnie nie bać.

Co do innych spostrzeżeń. Czasem miewam coś w rodzaju deja vu tyle, że u mnie odbywa się ono jakby na trzech płaszczyznach jednocześnie. W momencie, gdy mam "deja vu" widzę jednocześnie to, co stało się chwilę temu, to co jest teraz (mając oczywiście wrażenie, że już kiedyś to przeżyłam) + to co stanie się za chwilę.
Miewam też ciekawe sny. Zazwyczaj dotyczą moich znajomych. Ciężko mi to dokładnie sprecyzować. Są to swojego rodzaju "prorocze" sny. Gdy na przykład we śnie pojawia mi się znajomy, który mówi mi, że musi pojechać do Łodzi w poszukiwaniu odpowiedzi. Na następny dzień mówię mu o tym, po czym okazuje się, że w najbliższych planach ma wyjazd do Łodzi. Lub też, gdy śni mi się, że ktoś mnie obgaduje, chce coś ode mnie itp. itd.

Podsumowując, po niczym innym jak po dexie czuję niesamowite połączenie energetyczne ze wszystkim co mnie otacza.
  • 88 / 1 / 0
Psychoma9mm pisze:
(...) Stąd później w główce narodził się olśniewający wniosek - skąd wziął się w niej wkręt o byciu neuroprzekaźnikiem. Wszak neuroprzekaźniki zmieniają sygnał elektryczny na sygnał chemiczny i przekazują go między komórkami [!]
zupełnie niepotrzebnie się zatrzymałuś - pozwole sobie powymyślać jak to dalej idzie....

wszak neuroprzekaźniki zmieniają sygnał elektryczny na sygnał chemiczny i przekazują go między komórkami nerowymi, a niekiedy mięśniowymi, co prowadzi do ruchu (palcem po klawiaturze). Ruch palcem po klawiaturze prowadzi do powstania zwrotnego sygnału elektrycznego w macierzy krzemowej urządzenia i już dalej przechodzi w bardziej wysublimowane formy, jako informacja sensu stricte zerojedynkowa, bądź opis zmiany stanu.

a ludzie myśłą, że nie są połączeni ze swoimi komputerami.... :scared:
galaxies exploding are industrial accidents
  • 173 / / 0
To już kwestia tego co rozumiemy przez połączenie, wszak w ten sposób jesteśmy połączeni z dziesięcioma tysiącami rzeczy. :-)
Oko którym Bóg patrzy na mnie, jest tym samym okiem, którym Ja patrzę na Boga.
  • 6 / / 0
Victor pisze:
wszak neuroprzekaźniki zmieniają sygnał elektryczny na sygnał chemiczny i przekazują go między komórkami nerowymi, a niekiedy mięśniowymi, co prowadzi do ruchu (palcem po klawiaturze). Ruch palcem po klawiaturze prowadzi do powstania zwrotnego sygnału elektrycznego w macierzy krzemowej urządzenia i już dalej przechodzi w bardziej wysublimowane formy, jako informacja sensu stricte zerojedynkowa, bądź opis zmiany stanu.

a ludzie myśłą, że nie są połączeni ze swoimi komputerami.... :scared:
DXM jako czerwona pigułka do Matrixa :P
Co to znaczy: „prawdziwe”? Jak możesz zdefiniować „rzeczywistość”? Jeśli mówisz o tym, co możesz poczuć, co możesz powąchać, spróbować lub zobaczyć, to rzeczywistość jest tylko elektrycznymi impulsami interpretowanymi przez twój mózg.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.