Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 117 / / 0
domino_jachas pisze:
Astrocyt pisze:
Pozytywy: Psychodeliki pokazały mi czym tak na prawdę jest Bóg, człowiek, oraz życie i jaki jest jego cel. Pokazały mi kim i czym na prawdę jestem, że śmierć nie istnieje, że rzeczywistość jest plastyczna, że świadomość jest tylko jedna i że wszyscy nią jesteśmy. Mógłbym wymieniać tych wniosków jeszcze wiele
kretynskie wnioski ale czego sie spodziewac po odurzeniu halucynogenem
Po psychodelikach? Można uderzyć w drugą mańkę i pomyśleć logicznie, że trzeźwe myśli są często podobnie nielogiczne co urojenia po psychodelikach i że wszystko czego doświadczamy to stan własnych umysłów. Jak ktoś jest chory psychicznie, albo niezbyt lotny to dojdzie do takich wniosków jak kolega Astrocyt :)

A co do tematu to plusem jest na pewno zwiększenie świadomości, szczególnie spojrzenie z boku na swoje emocje, jakby to były obce mechanizmy przyczynowo skutkowe. Minus to jeszcze większe znudzenie światem wokół.
  • 438 / 18 / 0
Wszedłem z jakimś młodym menelem na jego meline na pustostanie nacpac się haszyszu. Mocna patologia plus wielkie pająki ;/
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 4 / 0
HyperPaluch pisze:

Do innych dragów nie mam dostępu bo mieszkam w zadupiałym małym mieście (70 000 mieszkańców).
Ciężko mi w to uwierzyć, bo mieszkam w o połowę mniejszym mieście i mam dostęp do czego tylko zechcę.

+inne spojrzenie na świat
+poznanie ciekawych ludzi

Minusów brak, bo ćpam sporadycznie.
  • 438 / 18 / 0
W poprzednim poście pojebalem trochę he bo myślałem ze pisze w co najgorszego zrobiłeś by się nacpac... no to do tematu najlepsze to fajne znajomości, najgorsze to sosy które się na to kładzie i smola która ląduje na płucach, ale jest harm reduction bo rzuciłem papierosy :cool:
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1544 / 197 / 0
ja jeszcze kiedys zajebałem dziadkowi karte z myślą ze jest tam hajs a okazało się że bankomat zatrzymał tą karte a była schowana bardzo dobrze , nie pytajcie jak sie tłumaczyłem
  • 5 / / 0
Nic nie wyszło z dzisiejszego ćpania. To chyba dobrze, bo zaoszczędziłem trochę zdrowia i hajsu. Najgorsze jest to, że potem wyjdzie na to, że te oszczędności i tak przeznaczę na dragi.
Uwaga! Użytkownik DPMN nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Tak jak ktoś wyżej wspomniał, nudzi mnie rzeczywistość. A z dobrych to urozmaicanie tej rzeczywistości. xD Oczywiście między innymi, ale nie będę opisywał wszystkiego po kolei.
  • 3215 / 420 / 0
najgorsze
- bad trip dla którego wizualnym tłem były skrzydlate pająki pożerające noworodki
- totalnie zmarnowane miesiące na kannabinoidach i GBL
- przepierdalanie bezrefleksyjnie kasy na dragi

najlepsze
- wspomnienia
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5882 / 1216 / 43
Tak.
najlepsze wspomnienia.
najgorsze - omal nie umarłem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2881 / 303 / 0
Podobnie mam

najlepsze- masa ciekawych i zwariowanych wspomnień, ogólnie też można powiedzieć że wiele się nauczyłem o swoim ciele - chociażby z tego forum

najgorsze - zmarnowane dni,tygodnie,miesiące,lata. Problemy z pamięcią i koncetracją

no i wyjechałbym na wymarzone wakacje dookoła świata gdyby nie ten hajs przejebany na dragi
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.