domino_jachas pisze:kretynskie wnioski ale czego sie spodziewac po odurzeniu halucynogenemAstrocyt pisze:Pozytywy: Psychodeliki pokazały mi czym tak na prawdę jest Bóg, człowiek, oraz życie i jaki jest jego cel. Pokazały mi kim i czym na prawdę jestem, że śmierć nie istnieje, że rzeczywistość jest plastyczna, że świadomość jest tylko jedna i że wszyscy nią jesteśmy. Mógłbym wymieniać tych wniosków jeszcze wiele
A co do tematu to plusem jest na pewno zwiększenie świadomości, szczególnie spojrzenie z boku na swoje emocje, jakby to były obce mechanizmy przyczynowo skutkowe. Minus to jeszcze większe znudzenie światem wokół.
HyperPaluch pisze:
Do innych dragów nie mam dostępu bo mieszkam w zadupiałym małym mieście (70 000 mieszkańców).
+inne spojrzenie na świat
+poznanie ciekawych ludzi
Minusów brak, bo ćpam sporadycznie.
- bad trip dla którego wizualnym tłem były skrzydlate pająki pożerające noworodki
- totalnie zmarnowane miesiące na kannabinoidach i GBL
- przepierdalanie bezrefleksyjnie kasy na dragi
najlepsze
- wspomnienia
najlepsze wspomnienia.
najgorsze - omal nie umarłem.
najlepsze- masa ciekawych i zwariowanych wspomnień, ogólnie też można powiedzieć że wiele się nauczyłem o swoim ciele - chociażby z tego forum
najgorsze - zmarnowane dni,tygodnie,miesiące,lata. Problemy z pamięcią i koncetracją
no i wyjechałbym na wymarzone wakacje dookoła świata gdyby nie ten hajs przejebany na dragi
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.