Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Kim jest dla Ciebie Terence McKenna?
Bardzo mądrym naukowcem
25
14%
Prorokiem Nowego Eonu
16
9%
Hipisem i fajnym ziomkiem
42
23%
Wtajemniczonym
33
18%
Kompletnym idiotą
24
13%
Mam do niego mieszany stosunek
41
23%

Liczba głosów: 181

ODPOWIEDZ
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Bo zabierali się do tego ze złej strony. A mianowicie, próbowali podawać argumenty na poparcie swych tez. Automatyczna pułapka i niepowodzenie, nieprawdaż?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 49 / / 0
Nie. Dlatego, że uzasdaniali jedną tezę inną tezą.
Po wąchaniu przyprawy do zup odkryłem nieznaną prawdę o znaczeniu wszechświata. Dowiedziałem się też, że wszyscy albo kłamią albo się mylą - w każdej jednej sprawie. Od tego czasu biorę w żyłę cyjanek i żyję, w dodatku rozwijam się wewnętrznie dzięki temu.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Inaczej się nie da. Tak więc McKenni, którzy jakoś mega-garną się do opisywania "takich" rzeczy są z góry skazani na porażkę.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 52 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kloshard »
O kurwa, kurwik!
sypiam w kartonie nasączonym LSD
  • 49 / / 0
Ale bez przegięcia, naćpane małpy, z dupy wyjęte wykresy ilości wydarzeń w celu udowodnienia końca świata w formie "wydarzenia się" wszystkiego w jednej chwili i kolektywizm są średnio mądre.
Po wąchaniu przyprawy do zup odkryłem nieznaną prawdę o znaczeniu wszechświata. Dowiedziałem się też, że wszyscy albo kłamią albo się mylą - w każdej jednej sprawie. Od tego czasu biorę w żyłę cyjanek i żyję, w dodatku rozwijam się wewnętrznie dzięki temu.
  • 15 / / 0
McKenna to przećpany frajer. A argumenty ,że nie można ogarnąć "tego" bo wykracza poza światopogląd są z dupy wzięte.
Uwaga! Użytkownik Albert Hofmann nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
Dlaczego?
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Nie wiem o kolesiu kompletnie nic, ale wydaje mi sie, ze jesli juz to nie powinno sie kierowac czyimis pogladami na ten temat, tylko tworzyc wlasne, w koncu kazdy ma inne rozmyslania na ten temat i nawet nienaturalnym wydawalby sie fakt, ze przejmujemy czyjesc rozkminy dotyczace cpania psychodelikow. Napewno pozostaje to kwestia jednostki, kazda inaczej odbierze otaczajacy swiat w innej rzeczywistosci, aczkolwiek pewne aspekty napewno zostana niezmienne.

Pomijam oczywiscie fakt, iz Terrence mogl pisac ksiazke, badz chociaz jej czesc pod wplywem psychodeliku, a jak wiadomo nie wszystkie dzialaja inaczej, wiec jego percepcja moglaby byc zmieniona i tym samym dostosowana do odpowiedniej substancji. Nie wierze, zeby koles nie wykorzystywal rozkmin pod wplywem dragu jako natchnienie do napisania czegos madrego na temat.

Kto jest ze mna palec do budki xDDD
Feel free. Of me.
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
SiNy pisze:
ze przejmujemy czyjesc rozkminy dotyczace cpania psychodelikow.

to chyba tak jak z każdą inną wiedzą - zamiast uczyć się od nowa i ryzykować błąd, dokonujesz syntezy wiedzy innych. a mckenna się przydaje w "filozofii ćpania" czy jak to nazwać
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Bardzo mozliwe, bede musial go przestudiowac w wolnym czasie. Whatever, mam swoje zdanie na temat cpania i dragow, a w szczegolnosci psychodelikow.
Feel free. Of me.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.