Jak wygląda sprawa picia dużej ilości kawy i herbaty przy łykaniu propranololu (3 x 40mg)? Jakieś przeciwwskazania?
Gwynnbleid pisze:no nie wiem klonidyna jest nieselektywna i oddziałuje również na receptory w mózgu co objawia sie w zamuleniu, uspokojeniu itp, kto wie w jakie to reakcje wchodzi ze stymulantami. Myśle że każdy lek w małej dawce raczej nie zaszkodzi, szczegolnie jeśli masz mega ciśnienie i tętno.CzarnyIntruzManganek pisze:Czy ktoś z was próbował Klonidyny na obniżenie ciśnienia?
Na bluelight polecają ją do stymulantów, ponoć bardzo skutecznie obniża i teoretycznie nie ma żadnych interakcji.
Podam jako ciekawostke mój dzisiejszy wyczyn. Po wciągnięciu mefa mierze ciśnienie. 210/110, tetno pewnie ze 180-200. Myśle o wiele za wysokie ale jadłem węgiel aktywowany wiec doustnie nic nie wezme, zinaktywuje sie predzej. A wiec wpadłem na pomysł żeby sprawdzić propranolol w podaniu donosowym. Otóż działa kochani, tabletka 10 mg zniżyła tętno o połowe, a i serce sie spokoiło wpierw do 180 a potem do 160, lecz nadal na 110. I to działa niemalże natychmiast, placebo to to nie było. Efekt również silniejszy znacznie od takiej dawki po doustnym.
Zadziałał po około 5-10 minutach. Moze ma większą biodostepność z nosa? Nigdy nie myślałem żeby tak to przyjmowac ale mowie raczej nie zaszkodzi a efekt może być ciekawy.
Oczywiście propra tylko w przypadku potrzeby szybkiego zbicia ciśnienia.
Jego głównym zadaniem jest zbicie ciśnienia i szybkie zmniejszenie zapotrzebowania mięśnia sercowego na tlen. Zwęża naczynia krwionośne.
Nowe beta-blokery, nawet te bez wewnętrznej aktywności sympatykomimetycznej, działają kardiowybiórczo, rozszerzając naczynia krwionośne.
@bs
jesli alkohol wchodzi w interakcje z kapto to mozna domniemyweac ze z benzo i GBL rowniez ;]
pointdexter pisze: Nowe beta-blokery, nawet te bez wewnętrznej aktywności sympatykomimetycznej, działają kardiowybiórczo, rozszerzając naczynia krwionośne.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.