Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam mam pewien problem mialem przerwe od stymulantow roczna i po roku pomalu do tego wrocilem cpam na nowo okolo 3 miesiecy nie mam tak jak wczesniej ciagow tygodniowych ale ale przez ostatni miesiac zdaza sie mi to bardzo czesto srednio na 2 dni latania dzien lub 2 przerwy raz zdazylo mi sie 7 dni przerwy bylem kiedys uzaleziony od benzodiazepin do ktorych wrocilem po 2 latach i uzywam czesto z zwale mirtagen i alpre w dawkach 45 mg i zazwyczaj 2 mg tolerka na nowo szybko wzrosla. Przewaznie jak lecialem to na poteznych ilosciach a pozniej normalnie spalem po alprze natomiast wczoraj wypilem tylko 3 piwa i zjadlem 2 kreski 2 rozne tematy oba stymulujace ale nie mam pojecia co to dokldnie bylo i wzialem 2 mg alpry i mirtor 45 mg i nic nie pomoglo wyczytalem ze jak polacze benzo z stimamy to negatywne skutki znikna wiec skoro nie mogle spac to zjadlem kolejne 2 lajny znowu z tych 2 inny cb tematow poryty jestem bardzo i nie moge zasnac a mam wazne zalatwienia u lekarza rodzinnego a pozniej mozliwe ze nawet w szpitalu zostalo mi 3 mg alpry myslicie ze to pomoze ? I czy jest jakas zla interakcja stimow z mirtorem bo pierwszy raz spotykam sie z takim czym dodam rowniez ze sie trzepie caly a benzo dziala przeciw padaczkowo nie wiem czy wziasc keszcze jedna tabletke tego i mirtora i 3 mg alpry czy moze sama alpre albo po prostu przemeczyc to i zjesc ostatniego lajna przed wyjsciemy to tego lekarza?
  • 2394 / 654 / 0
Najlepsze są oczywiście alprazolam i klonazepam. Im dłużej i więcej prochów w siebie ładowaliśmy tym więcej mg benzodiazepiny trzeba zjeść na zakończenie imprezy. Ale powiem wam jedną rzecz- benzo na zwała to jest kurwa przeżytek. Owszem kasują zwała, uspokajają ew umożliwiają seni to tyle.
Jeśli chodzi o kasowanie zwała benzo wg mnie są totalnie zdeklasowane przez pregabalinę. Jak kończymy zabawę ze stimami bierzemy takie 450-900mg i nie dość że przechodzi zwał to jeszcze zaczyna się od razu kolejna BONUSOWA faza, Ponieważ prega łapie synergię ze stymulacją jaką jeszcze mamy w ciele , jednocześnie banuje wszystkie chujowe myśli i wprowadza nas w sympatyczny , euforyczny stan.. I to nie tak jak po klonach że się słaniamy i szukamy łóżka tylko mamy kolejną pizdeczkę która trwa ok 6/8h ... -ja osobiscie uwielbiam ten stan....
Także pamiętajcie jak bedziecie kiedyś chcieli sobie skasować zwała po leceniu to wybierzcie prege zamiast benzo... Klonika to można do tej pregi dorzucić w ilości powiedzmy 1mg, nie więcej.

tylko pamiętajcie -Pregabalina jest idealna wlasnie na takie sytuacje. Totalnie odradzam brać to na codzień na problemy dnia codziennego bo bardzo łatwo się od tgo uzależnić a wyjść już nie łatwo. Niby taki niepozorny lek ale jeśli chodzi o mechanizm uzależnienia to jest ta sama półka co benzo i opiaty.

Pozdrawiam!!
  • 5 / / 0
No nie wiem. Mi prega już solo potrafi napędzać psychozy jak wrzucę za dużo. Sceptycznie podchodzę do tej wypowiedzi. Mozliwe, że nie każdy tak ma. Jak dla mnie z benzodiazepin wystarczy nie zjeść za dużo diazepamu/klonazepamu/bromazepamu i zwał mija bez ciśnienia na wskoczenie do łóżka.
Phenibut jest też rewelacyjny na wszelkie zrycia czy to odstawienia GABA... do tego full legal bo u nas i w USA np. jest to suplement/nootrop. Znajdziecie na []cut
Ale ostatecznie jakbym mial wybierać najlepsze benzo to Bromazepam nie patrząc na wydajność/cena.

wycięto źródło, ja wiem, że nazwa nie padła w prost, i że to nieduży kaliber, ale zasady są zasady - detronizator
Byłem już raz na tym forum...
...Sk4Zii :tabletki: %-D
  • 328 / 41 / 0
Jakiekolwiek xd
Najlepsze rolki moim zdaniem z 30mg i do tego 1mg alpry, albo sama alpre. Po białej szmacie pomaga onirex.
  • 34 / 4 / 0
z rc to Klonazolam, a apteczne to rolki bo są najbardziej uniwersalne
  • 1534 / 197 / 0
lorazepam daje rade bardzo dobrze , alprazolam ratował mi życie nad ranem gdy serce chciało wyskoczyć z klatki piersiowej i w głowie myśli o zawale i inne dziwne schizy , 2-4 mg i człowiek może się wyluzować. Oprocz tego rolki i klon
  • 75 / 8 / 0
Myślę że najlepsze benzo do zbijania zjadu po stimach to clonazolam 250ug lub 500ug jak nie mamy tolerki i chcemy black out/amnesia.
Loperazem też.
  • 20 / 5 / 0
Wszystkie benzosy w sumie powinny się sprawdzić ,ale u mnie to działało tak -
Zjazdy tylko po fecie :
40mg diazepamu zbiło fazę fety, uspokoiło nad ranem, rozluźniło i zasnąłem, ale po 2h się obudziłem i byłem dalej spięty jak baranie jaja. Minęło parę h i wrzuciłem 40mg diazepamu + 1mg etizolamu, no, podziałało. Zasnąłem na ponad 8h i wstałem całkiem wypoczęty nie czując żadnej zwały.
Zopiclon - usypiał zawsze, ale budziłem się potrzaskany i na zwale.
zolpidem - nigdy nie działał , robił za to taką dziwną fazę w dużej ilości.
Miks etizolam luz diazepam plus Prega - cudo, wywalało w krainę snów nie ważne jak mocno trzymała feta, fajne pełnometrażowe sny, kilka solidnych godzin i przebudzenie się całkiem wypoczety bez zwały.

scalono - surv
13 maja 2024WujekMorda pisze:
Najlepsze są oczywiście alprazolam i klonazepam. Im dłużej i więcej prochów w siebie ładowaliśmy tym więcej mg benzodiazepiny trzeba zjeść na zakończenie imprezy. Ale powiem wam jedną rzecz- benzo na zwała to jest kurwa przeżytek. Owszem kasują zwała, uspokajają ew umożliwiają seni to tyle.
Jeśli chodzi o kasowanie zwała benzo wg mnie są totalnie zdeklasowane przez pregabalinę. Jak kończymy zabawę ze stimami bierzemy takie 450-900mg i nie dość że przechodzi zwał to jeszcze zaczyna się od razu kolejna BONUSOWA faza, Ponieważ prega łapie synergię ze stymulacją jaką jeszcze mamy w ciele , jednocześnie banuje wszystkie chujowe myśli i wprowadza nas w sympatyczny , euforyczny stan.. I to nie tak jak po klonach że się słaniamy i szukamy łóżka tylko mamy kolejną pizdeczkę która trwa ok 6/8h ... -ja osobiscie uwielbiam ten stan....
Także pamiętajcie jak bedziecie kiedyś chcieli sobie skasować zwała po leceniu to wybierzcie prege zamiast benzo... Klonika to można do tej pregi dorzucić w ilości powiedzmy 1mg, nie więcej.

tylko pamiętajcie -Pregabalina jest idealna wlasnie na takie sytuacje. Totalnie odradzam brać to na codzień na problemy dnia codziennego bo bardzo łatwo się od tgo uzależnić a wyjść już nie łatwo. Niby taki niepozorny lek ale jeśli chodzi o mechanizm uzależnienia to jest ta sama półka co benzo i opiaty.

Pozdrawiam!!
Potwierdzam. Czasami wale Pręgę razem z fetą i jest cudowanie. Bajkowy świat Pregi plus ogar po fecie. Po takim miksie też się zasypia i nie ma takiej zwały, a jak nie można zasnąć to więcej Pregi. Ewentualnie można dorzucić wspomniane benzo w temacie ( niedużo) Mi pomaga 1mg etizolamu do tego wszystkiego i cyk po kłopocie.
  • 17 / 1 / 0
13 maja 2024WujekMorda pisze:

Pozdrawiam!!

Totalnie się zgadzam, pregabalina w ilości 300mg totalnie, totalnie zbija u mnie wszystkie objawy "zwały". Żadne benzo nie ma podjazdu do tego efektu (bynajmniej tak długotrwale).
  • 933 / 294 / 5
U mnie pregabalina zawsze wsiada na serce, puls podnosi znaczy.
zawsze dobrze u mnie działał lorazepam, clon no i zolpidem.
zolpidem strasznie euforycznia zawsze na zwale działa, bardziej niż zazwyczaj.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.