Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jakie benzo najłatwiej zdobyć ?
Clonazepam(clonazepam)
234
20%
Temazepam (singnopam)
25
2%
Diazepam (relanium, valium)
248
21%
Alprazolam (afobam,xanax,alprox)
367
31%
Lorazepam (lorafen)
61
5%
Midazolam (dormicium)
17
1%
Nitrazepam (nitrazepam)
12
1%
Oxazepam (oxazepam)
41
3%
bromazepam (sedam,lexotam)
79
7%
clorazepat(cloranxen,tranxene)
108
9%

Liczba głosów: 1192

ODPOWIEDZ
  • 886 / 9 / 0
Według mnie najłatwiej alpre ostać przy atakach paniki. Tak z innej beczki niektórzy lekarze są pojebani :P Tzn znam takiego magika który tylko przepisuje w kółko ssri i benzo. Taki przykład - mówisz mu paro nie działa to może sertralina tez nie dziala to moze citaploram heheehh i tak w kółko i do tego jakieś benzo. Chyba ten lekarz nie zna innych grup leków :P Także dużo jest popierdolonych lekarzy i wszystko zależy jak się trafi.
  • 1743 / 25 / 0
Potwierdzam, że najłatwiej dostać alprę, sam mam dostęp do każdej benzodiazepiny w sumie, ale zaczynając przygodę tak opętałem moją doktor, że na stępie jak mnie widzi jak do niej wchodzę pisze Afobam 0,5 :cheesy:
  • 73 / 1 / 0
Fakt alpre dostać najłatwiej. W przychodni do której ja uczęszczam są same panie doktor z wieloletnim stażem. Jak odejdą na emeryturę to chyba zamkną przychodnie bo młode to tylko tam są rejestratorki. Nie ważne do której by się nie poszło jak słyszy, że chciałbym zomiren to jest następująca odpowiedź "a to na uspokojenie" i chyba takie podejście ma większość starej kadry lekarskiej
Why So Serious?
  • 1492 / 23 / 0
W moim przypadku najłatwiej dostać każdą dostępną benzodiazepinę na polskim rynku. Znajomość lekarza rodzinnego od czasów dzieciństwa w tym niesamowicie pomaga...
  • 486 / / 0
alprę może najłatwiej. Dla was.

Dla przeciętnego człowieka to diazepam jest najłatwiejszy do wysępienia. Jak ktoś nigdy nie brał benzo, to może na niego zadziała ciekawie, bo na mnie w ogóle nie zadziałał, a była to pierwsza legalnie zdobyta benzodiazepina.

U neurolożki - Przepraszam, czy może pani przy okazji wypisać mi receptę na Relanium? Nie będę musiał głowy psychiatrze załatwiać.
-Dobrze, sprawdzę tylko jakie są dostępne opcje z jaką ilością substancji..
-5mg
-[Skrobie, spisuje dane] A ja jeszcze dawkowanie sprawdzę..
-5mg po jedzeniu z samego rana.

Aha- proszę

Nawet miała wyjebane na to, że adres który spisała był zły. Więc do końca legalnie to nie było :)

Psychiatrze zacząłem narzekać, że przez ten diazepam jestem senny itp. cały dzień (chciałem alprę dostać), to dostałem oksazepam.

U innych doktorków z różnymi kombinacjami było podobnie, więc odpuściłem sobie. Obszedłem wszystkich lekarzy w końcu ;)
  • 476 / 4 / 0
U mnie kiedyś łatwo było wykminić klony, bo miałem dość głupią lekarkę, która uważała alprę za coś znacznie gorszego, niż klony. Potem pokłóciliśmy się, ponieważ, jak to powiedziała, "za długo szłam ci na rękę" i od tego czasu szukałem nowego dojścia. W tym przypadku udało mi się w dość prosty sposób wkręcić w alprę (powiedziałem o lękach, o socjofobii itp.) i 0.5mg było moje. klony w tym czasie załatwiałem idąc do prywatnego i mówiłem, że "skończyły mi się leki u mojego prowadzącego, czy może mi je pan przypisać" i wyciągałem depakinę, olanzapinę i klony. Tymczasem prowadzący nie chce za Chiny widzieć klonów mimo, że alprę dostaję bez problemów. Jak widać każdy lekarz indywidualnie rozważa kwestię uzależnienia od leków.
  • 791 / 7 / 0
Na logikę będzie to klorazepat, gdyż jest prolekiem tylko częściowego agonisty receptora bzd - nordazepamu.

Jednak wszystko zależy od lekarza i stopnia jego kompetencji. Spotkałem się z sytuacją, gdzie lekarz próbował mi wmówić, że fenobarbital jest pochodną amfetaminy, a hydroksyzyna jest silnie uzależniającą benzodiazepiną :rolleyes: No cóż, w Polsce wszystko sie może zdarzyć.
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 1195 / 140 / 0
Witam, ja mam troche pytanie z innej beczki. Ile czasu mozna ciagnac przepisywanie recept ? Mam problemy ze stawami, od jakis 8 miesiecy mam tramal przepisywany, ostatnio uzgodnilismy z lekarzem rodzinnym, bardzo w porzadku gosc, ze na 2 miesiace to 120 tab 150mg. I jest super. Do tego mowilem mu ze bralem dlugi czas antydepresanty i leczylem sie u psychiatry wiec przepisuje mi tez klony 2 mg, 2-3 opakowania. Prosze o opisanie jak dlugo to moze trwac, czy lekarz nie powie mi w koncu, holla hola czas z tym skonczyc ? Ostatnio pytal sie czy mnie zoladek nie boli. Teraz ide dopiero w polowie grudnia, bo ostatnio troche przesadzilem idac do niego po miesiacu od ostatniej wizyty i mowil ze troche za czesto przychodze. I jeszcze drugie pytanie. Czy w takiej sytuacji, gdy mam takiego lekarza rodzinnego warto w jakis sposob odwdzieczyc mu sie za pomoc ? Jakis koniak czy po prostu danie mu 50 zl ? Nie chce dawac zadnych lapówek, po prostu podziekowac za bezplatną pomoc. pozdrawiam
  • 1196 / 10 / 0
Tia, Rohypnol mu podaj... Za co się chcesz odwdzięczać? Za jego pracę?

Jeśli za często przychodzisz, to widocznie tak jest, więc albo się ustawiasz na zwiększenie dawki, albo zmieniasz lekarza, załatwiasz repki od kogo innego.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 25 / 0
kup mu czekoladkę z okienkiem i paczkę dobrej kawy, które to specyfiki mu dasz wychodząc po udanej wizycie :cheesy:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.