Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Wywar wypilismy razem z grzybami, myślisz żeby inaczej je jeść? Taką poradę dostałem tutaj na stronie. Pierwszy I drugi rzut trzymam w jednym pojemniku. Tak, jak łodyga wyginam to strzela I się łamie. Myślisz że powinny być jeszcze bardziej wysuszone? Np. Mokrych z pierwszego było 360g A suchych 34-35, z drugiego 255 I suchych 24-25. Trzeci wrzucę do innego pojemnika. Może to problem suszarki na grzyby, jednak nie suszylem ich na pełnej mocy (grzybowej) tylko na owoce warzywa, czyli na tej słabszej w obawi3 O za duża temp suszenia, nie wiem jaka to dokładnie bo mam tylko opcja owoce, grzyby
  • 14 / / 0
Myślicie, że to przez dosuszanie na grzejniku? Temperatura w suszarce na 1 poziomie to ok 35-40 stopni
  • 605 / 156 / 0
Ciężko wyrokować coś na pewno. Grzyby są kapryśne, tak samo jak nasze organizmy. Nie wiadomo, od której strony powstaje problem.
Wysuszone są odpowiednio, nie ma sensu się dalej nad nimi znęcać : ] . Suszyłeś w suszarce, a potem na grzejniku? 35-40 stopni nie powinno zrobić im nic złego.
Jakie miałeś ciastko, 1200 cm3? Masy tych rzutów wydają się być dosyć srogie. Może w tym problem, że owocniki poszły za bardzo na masę, co zaskutkowało mniejszą zawartością psychocybiny i trzeba ich po prostu więcej wszamać. Najlepiej, jakby stestował je ktoś, kto próbował wcześniej psylocybów i ma pewność, że go robią jak trzeba.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 14 / / 0
Tak, 1200, 3 rzut zapowiada się też na coś ponad 300g mokrych. Pierwszy rzut 6-8h suszarka ok 40 stopni później dosuszanie na grzejniku na ręczniku papierowym z dziurami . Drugi rzut na odwrót najpierw grzejnik potem suszarka. Może ten grzejnik właśnie był za gorący, chociaż był na 3 zakręcony głównie, czasami w ogóle nie grzal. Różnie. 3 rzut wrzucę na karton z dziurami I do szafy na tydzień. Zobaczymy co będzie z tamtym.
Myślisz żeby następny podjazd robić za ok 2 tygodnie czy mogę szybciej? I ile? 5g suchych i pomieszać trochę z pierwszych 2 rzutów i trochę z 3go? Czy pomieszać Ale wziąć więcej.
  • 2302 / 398 / 0
@C4rny0011 czy dobrze rozumiem z kontekstu, że nie miałeś jeszcze porządnej psylocybinowej fazy ?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Nie miałem, to był mój pierwszy raz z grzybami i ogólnie pierwszy z psychodelikami. Wcześniej przez kilka lat trawa (od ponad dwóch lat nie palę) I sporadycznie przygody ze stymulantami, MDMA w krysztale, cukierki, jakieś inne kryształy itp.itd. Jednak to właśnie do grzybów miałem największe oczekiwania
  • 605 / 156 / 0
@mietowy3 tak, to było jego pierwsze podejście.

@C4rny0011 nie dawaj ich do szafy. Na papier i na szafę jak już, niech mają przewiew.
Rób co najmniej 2-3 tygodniowe przerwy. Cierpliwości, nie ucieknie ci to. Nie mieszałbym rzutów, bo mogą różnić się mocą i już w ogóle nie dasz rady określić jakiegoś sensownego dawkowania.
5 gietów to dużo, miej świadomość, że za drugim razem mogą jednak zadziałać jak trza i kompletnie cię zmielić. Masz jakieś doświadczenie z psychodelikami?
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 14 / / 0
Tak jak pisałem, z psychodelikami żadnych. Chciałem, szafę jak coś zostawić otwartą żeby miały przewiew, mam dużą przesuwna od podłogi do sufitu. Chyba że wcześniej na kilka h do suszarki A reszta w szafie
  • 2538 / 215 / 0
@C4rny0011 Jak nie masz doświadczenia to ostrożnie, warto mieć benzo lub jakiś neuroleptyk pod ręką. Łatwo trafić to psychodelicznego piekła. A z drugiej strony gruby nad trip może mieć bardzo dobre działanie terapeutyczne pod względem abstynencji narkotykowej. Mi po pętli na chomiku odechciało się ćpania na dłuuuugi czas. Prawie dwa lata bez dragów.
  • 2302 / 398 / 0
@C4rny0011 to ja obstawiam, że chodzi tu o Twoją hodowlę. Możliwe, że gdyby poczęstował Cię doświadczony psychonauta to poczul byś pełnię efektów.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.