Zaczynam dostrzegać że mam prawdopodobnie cechy socjopatyczne.
Nigdy się nie przywiązywałem do ludzi. O ile że znajomymi, związkami to mniejszy problem to najgorzej jak masz rodzinę która tyle uczuć wkłada w ty jesteś jakby obojętny.
Mozna wtedy naprawdę siebie znienawidzić. Ze jest się takim nieludzkim gadem.
Wierzę jednak w to że to też wymaga dużo pracy u staram się być lepszym człowiekiem każdego dnia. Zawsze się można też pomodlic o miłość w sercu.
Bez tego ciężko będzie zbudować dobre relacje.
Tak sobie myślę, że mógłbym mieszkać w szałasie i jeść suchy chleb byle mieć w sobie miłość do siebie i do innych ludzi
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Bardziej przyjaznym od ludzi jest pies, chyba jedyne stworzenie potrafiące kochać człowieka bezinteresownie. Szkoda tylko, że tyle zła zaznają od ludzi te piękne i niesamowite stworzenia. Naprawdę to one są zawsze samotne nierozumiane i umęczone. Kończące na sznurku jako zabawka dla bezmózgich wyjców.
Mało kto świadomie wybiera samotność, zazwyczaj jest to skutek uboczny nałogów, traum, stylu życia albo zaburzeń psychicznych.
Coś na zasadzie bycia na tej planecie ale czujesz że to nie jest naturalne miejsce życia dla człowieka. Jakby ktoś nas tutaj uwięził.
https://www.odkrywamyzakryte.com/acedia-depresja-duszy/#
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Natura podpowiada nam, aby szukać stada, a świadomość, że nie trzeba.
Dziwi mnie tylko, że natura pozwoliła nam się tak rozwinąć, ale to inny temat.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.