Zaczynam dostrzegać że mam prawdopodobnie cechy socjopatyczne.
Nigdy się nie przywiązywałem do ludzi. O ile że znajomymi, związkami to mniejszy problem to najgorzej jak masz rodzinę która tyle uczuć wkłada w ty jesteś jakby obojętny.
Mozna wtedy naprawdę siebie znienawidzić. Ze jest się takim nieludzkim gadem.
Wierzę jednak w to że to też wymaga dużo pracy u staram się być lepszym człowiekiem każdego dnia. Zawsze się można też pomodlic o miłość w sercu.
Bez tego ciężko będzie zbudować dobre relacje.
Tak sobie myślę, że mógłbym mieszkać w szałasie i jeść suchy chleb byle mieć w sobie miłość do siebie i do innych ludzi
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Bardziej przyjaznym od ludzi jest pies, chyba jedyne stworzenie potrafiące kochać człowieka bezinteresownie. Szkoda tylko, że tyle zła zaznają od ludzi te piękne i niesamowite stworzenia. Naprawdę to one są zawsze samotne nierozumiane i umęczone. Kończące na sznurku jako zabawka dla bezmózgich wyjców.
Mało kto świadomie wybiera samotność, zazwyczaj jest to skutek uboczny nałogów, traum, stylu życia albo zaburzeń psychicznych.
Coś na zasadzie bycia na tej planecie ale czujesz że to nie jest naturalne miejsce życia dla człowieka. Jakby ktoś nas tutaj uwięził.
https://www.odkrywamyzakryte.com/acedia-depresja-duszy/#
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Natura podpowiada nam, aby szukać stada, a świadomość, że nie trzeba.
Dziwi mnie tylko, że natura pozwoliła nam się tak rozwinąć, ale to inny temat.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.