Szczerze to nie spotkałem się z bezpośrednią informacją ( może słabo szukałem ) ale typowo San Pedro jak i pejotla kupisz z zagranicznych smartszopów. W polsce te dwa kaktusy pod tymi nazwami są zakazane, niemniej jednak jest osiągalne dostać je na polskim rynku. Wystarczy trochę poszukać pod innymi nazwami i wyczekiwać oferty.
Oczywiście jak przegniesz to będzie trochę kłopotów. No i jak jesteś uczulony to źle ale to podstawa BHP z kaktusami czy innymi roślinami.
Dużo przemyśleń na fazie, kilka pomysłów wpadnie, lekko faluje obraz ale jest zdecydowanie dobrze. Muszę iść włączyć muzykę i rozmyślać bo oczywiście mam San Pedro i inne podobne kaktusy. Niektóre osoby stają się hiperaktywne. Kaktusy muszą być brane gdy jesteśmy wyspani nie na kacu i zjeździe kilka dni czyści i muzyka. To podstawa dobrego tripa
Się pochwalę moim kutasiarzem ukorzeniłem go 1 mają i już od tamtej pory z centymetr urósł. Za parę lat sięgnie nieba. Trochę w za małej doniczce go posadziłem, ale będzie musiała mu wystarczyć aż do końca sezonu. Wtedy przed zimowaniem przesadze go do jakiejś dwu litrowej przynajmniej.mysle czy od żółtych braci by nie zamówić jakiegoś panelu LED do uprawy i go nie doświetlać. Tak żeby miał światło 20 godzin na dobę.
Pozdro świry ;P
https://ibb.co/XhLWfX0 sort za post pod postem, ale tamten hosting coś nie współpracował. Jak zajrzy tu admin to proszę uprzejmie poprawić.
Ps. Ma już 25cm
https://ibb.co/XhLWfX0
scalono ~ kwik
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.