Szczerze to nie spotkałem się z bezpośrednią informacją ( może słabo szukałem ) ale typowo San Pedro jak i pejotla kupisz z zagranicznych smartszopów. W polsce te dwa kaktusy pod tymi nazwami są zakazane, niemniej jednak jest osiągalne dostać je na polskim rynku. Wystarczy trochę poszukać pod innymi nazwami i wyczekiwać oferty.
Oczywiście jak przegniesz to będzie trochę kłopotów. No i jak jesteś uczulony to źle ale to podstawa BHP z kaktusami czy innymi roślinami.
Dużo przemyśleń na fazie, kilka pomysłów wpadnie, lekko faluje obraz ale jest zdecydowanie dobrze. Muszę iść włączyć muzykę i rozmyślać bo oczywiście mam San Pedro i inne podobne kaktusy. Niektóre osoby stają się hiperaktywne. Kaktusy muszą być brane gdy jesteśmy wyspani nie na kacu i zjeździe kilka dni czyści i muzyka. To podstawa dobrego tripa
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.