Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 20 / 3 / 0
Witajcie!
Około 4h temu spaliłem trochę zioła, po czym od razu wziąłem 900mg DXM. Minęły 3 godziny od ostatniej tabletki i dalej nic nie czuję, tylko coś w rodzaju 1 plateau. To pierwszy raz kiedy miksuję THC i DXM. To możliwe, że przez zioło DXM wchodzi bardzo powoli?
  • 5299 / 104 / 0
Powiem Ci z innej beczki zanim odpowiem na pytanie Wysh@. Zapaliłem kiedyś manihuarę przed dexem to jak mi zaczął wjeżdżać, to nie wiedziałem co jest 5. Ba, nawet nie wiedziałem co jest 8. Trochę się przestrachałem, że coś mi się stanie. dex ma czasem przynajmniej raz w karierze przeciwkaszlowej, że nie wejdzie w ogóle. Śmiechowe ale prawdziwe
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 343 / 8 / 0
Co prawda to prawda miałem raz (można powiedzieć, że dwa, ale o tym dalej...) podobną sytuacje i 900'ka nie weszła, ani troche. Pomuliło, rzygłem, pokręciło się w łepetynie i po wszystkim...

Drugi raz było niemal tak samo, lecz tym razem po 3'ech czy tam 4ech godzinach od łyknięcia również 0,9g dorzuciłem 300mg.

Nawet nie wiem kiedy urwał mi sie film :-D

Ziółko nie miało raczej nic do tego, że sie kaszlak nie rozbujał...
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2013 przez qlimatajox, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 22 / / 0
Zjadłem 10g mielonej gałki z bardzo dobrą datą ważności, dokładnie do 2016 roku, zaczynam już odczuwać jej działanie, nawet czuje, że weszło trochę na oczy. Wypiłem też dużo soku z grejpfruta firmy Tymbark, niedługo poleci 450-tka dxm. Czego mogę się spodziewać po takim miksie? To mój pierwszy raz jeśli chodzi o miks gałki i dxm. Czy jutro będzie widać, że coś się brało? Ilości raczej nie duże, ale jednak to miks, jak myślicie? Czy obie substancje tzn. mirystycyna i dxm wzmacniają się nawzajem, pytam z ciekawości.. Jutro dam znać jak było. Trip ze słuchawkami na uszach, muzyka ostatnio polecana przez inso, VA: Chilled Out Euphoria ;]
  • 5299 / 104 / 0
Będzie widać, DXM nasili działanie gałki, której i tak mało nie zjadłeś. Czego się spodziewać... no na pewno nie pokaszlesz %-D Jak na moje będzie grubo, troszkę dużo gałki pogałkowałeś, nie wiem jak Twa tolerancja na dexa, jeśli mała to zapodaj mniej dexa, tak w okolicach 300 mg. 450 do takiej ilości gały to nieco dużo
  • 22 / / 0
Oj za mocno, zdecydowanie za mocno. Byłem pewny, że gałki jem za mało i na następny dzień nic nie będzie widać. Po samym DXM w ilości 450mg nic widać by nie było.. Mój stan to magia, DXM bardzo nasilił działanie gałki, jak bym zjadł jej dużo, dużo więcej. Kosmos, piękne gwiazdy zamiast sufitu na szczycie fazy, wyjście z ciała (przestałem je czuć), uczucie jak by jego unoszenia się najpierw w powietrzu a później wypierdol mnie w kosmos %-D . Całkowita ciemność w pokoju sprawiła, tego typu przeżycia. Noc i gwiazdy wyglądały pięknie. Długie rozmyślanie na różne tematy. Miks jest świetny, stan super mistyczny i super magiczny. Niestety oczy z rana bardzo czerwone, kilka osób pytało się mnie czy czegoś nie jarałem :-) Trzyma mnie gałka jeszcze do teraz powoli schodząc.. poznałem jej moc, bardzo ciekawy i potężny psychodelik o niezwykle magicznym działaniu. Jak teraz będę miał zamiar wziąć DXM to tylko z gałką, może na następny trip zarzucę jej trochę więcej, może 15-20g i tyle samo dexa. Obie substancje komponują się ze sobą idealnie, w sumie to gałkowa faza bardziej spodobała mi się niż DXM, ale dzięki DXM nie trzeba jeść tej gałki zbyt dużo ;-) Jak oceniacie szkodliwość takiego miksu? Brzuch a nic nie mnie nie bolało i nie boli, ale chyba trochę wątroba dostała czy nie aż tak bardzo? Co będzie bardziej szkodliwe, chciałbym by ktoś porównał szkodliwość takiego miksu porównując szkodliwość alkoholu, którego oczywiście nie pije. Jak sądzicie? Odżywiam się zdrowo, pije dużo wody..
  • 9 / / 0
REkordowy mix mój feta ~0.3 takiej całkiem z aco 3,5h po zarzuceniu 600mg nie robi rozpierdolu jakiegoś specjalnego (JEŻELI CHODZI O FAZE) szkoda próbować nawet, wyjebało mi gały i to było jedyne fajne, wyczeszcz jak skurwysyn całe czarne i prawie bez białek jak mnie monter stary typ spotkał to poleciało " mickiewicz kurwa mrugnij :-D , nie wiem co pierdolnołeś ale ale przedawkowałeś dobrze," potem paliłem bake aż mi sie troche gały do czachy schowały %-D i jeszcze potem na pizde żeby było lepiej.

Warto
DXM-baka
DXM-alko

można z kanna potestować jeszcze jak ktoś ma łeb bo też fajnie :D
  • 21 / 1 / 0
Polecam mała ilość Acodinu (jakieś 10 - 15 tabletek) z metylokatynonem w średnich ilościach. Świetny mix na wszelkie klubowe imprezy. Fajny wyjeb i ogarnia się w 100% wszystko ;)
  • 5299 / 104 / 0
Polecam zapoznać się z definicją iMAO, a jest nim m.in. metkat. iMAO nie wolno łączyć z DXM bo można dostać - z tą definicją też zalecam się zapoznać - zespół serotoninowy. Pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy, że ilekroć miksowałeś metkata i dexa mogłeś sobie zafundować kurewsko nieprzyjemne efekty, a w razie zbyt dużych dawek tego miksu nawet śmierć
  • 98 / / 0
Ja mixowalem DXM z Aviomarinem, 900 mg dexa i 3 avionetki.Urwal mi sie film i tyle tego dobrego, polecam zarzucic 1 aviomarin bo przy wiekszczej ilosci to sie urywa film.
ODPOWIEDZ
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.