Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, krótkie pytanie. Ile czasu można przechowywać nie używany GK w lodówce ?
  • 1658 / 1037 / 7
15 lipca 2020Jujathc pisze:
Witam, krótkie pytanie. Ile czasu można przechowywać nie używany GK w lodówce ?
Nie dłużej, niż miesiąc.
Najlepiej go jeszcze wsadzić do jakiejś torby, szczelnie zamknąć. Poleży bez lipy, tylko zadbaj, żeby się nic do środka nie dostało.
  • 167 / 72 / 0
Na zdjęciu poniżej szósty rzut, który trochę zaniedbałam z powodu braku czasu (mało wietrzenia) i po bokach chyba zaczęła rozwijać się pleśń. Czy konsumpcja będzie bardzo ryzykowna? :fuj: Niby grzyby wyglądają normalnie (to czarne to oczywiście zarodniki). Można jeść czy rzut do wyjebania? :trucizna:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 3467 / 733 / 9
Klasyczne marnowanie żywności. Odrobina pleśni i już wszystko do wyrzucenia. Nie idź tą drogą.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1658 / 1037 / 7
Zebrane chyba też ociupinkę za późno?
Tak jak z żywnością, jak widzisz że z jednej strony wędlina jest zielona, to nie odkrawasz tego kawałka a resztę jesz 👀 złota zasada w szkole gastronomicznej, to samo z ziemniakami. Jak czarny, to teoretycznie już cały do wyjebania a nie do wykrawania. Szkoda, bardzo ładne grzybki mimo to, i do tego 6 rzut - wow. Jestem ciekawa ile ja wyczaruję rzutów z mojego.
  • 167 / 72 / 0
16 lipca 2020CATCHaFALL pisze:
Zebrane chyba też ociupinkę za późno?
Tak jak z żywnością, jak widzisz że z jednej strony wędlina jest zielona, to nie odkrawasz tego kawałka a resztę jesz 👀 złota zasada w szkole gastronomicznej, to samo z ziemniakami. Jak czarny, to teoretycznie już cały do wyjebania a nie do wykrawania.
Zebrane też za późno bo nie było mnie przez 10 godzin w domu a wiadomo, na ostatnim etapie to parę godzin im robi różnicę.
W szkole gastronomicznej może i ktoś przestrzega tej zasady ale już w praktyce gastronomicznej nie za bardzo, może w jakiś luksusowych knajpach. Chyba jednak za dużo widziałam w paru kuchniach... :zombie: Osobiście czasami "ratuję" owoce i warzywa jeśli idą do dalszej obróbki termicznej bo też nie lubię marnowania żywności. A co do wędliny to nie wiem bo nie spożywam.

@Zgienty Szamałeś i żyjesz? :halu: Rozwiń, proszę temat.

Chyba jednak traktowanie grzybków jak zwykłego jedzenia nie jest do końca słuszne? Wszyscy zawsze tak straszyli
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 7 / 1 / 0
Siema! Dzięki za masę przydatnych info. Robię pierwszy GK Malabar. Dziś dzień 17. Było kilka błędów na początku : za duża wilgotność, otwarte okno w nocy (temperatura spadała do 16stopni). No ale w końcu kosmici wylądowali. Kilku nieco zmutowanych ale są. Martwi mnie deczko ten gość z lewej z pękniętym kapeluszem. Obserwuje że pęka on co raz bardziej. Zostawić czy wyrywać?
  • 3467 / 733 / 9
@Piotrex
Nic mu nie będzie. Tam się nic nie wda, żaden patogen na 99%.

@PogromcaDzików
Tak patrzę i myślę, że fajna odmiana. To McKenaii? Zgaduję. Podoba mi się ten kształt czapki Gandalfa. Wygląda trochę jak młoda kania czasem też.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 7 / 1 / 0
Rwać czy jeszcze czekać? Wiem że zerwana zasnówka ma być u przynajmniej połowy ale jakoś średnio umiem to ocenić. Wydaje mi się że to już ten czas.
  • 1658 / 1037 / 7
@Piotrex
To będzie kwestia godzin, jak nagle wszystkie się wyotwierają, a większość i tak już jest.

Zrywać 😊
Daj znać ile g po wyschnięciu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.