Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
@wenki12 To nie Łysiczka lancetowata, tylko jakieś podobne do niej psiaki.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 1 / / 0
Hej, czy to jest Lysiczka? Grzyby znalezione na polance dzisiaj (22 sierpnia) czyli dosc wczesniej jak na Lysiczke.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 605 / 156 / 0
Nie
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2 / / 0
Witam znalazłem te grzyby i zastanawia mnie ich jadalnosc i działanie psychoaktywne czy ktoś jest w stanie pomóc?

Przeniesiono do odpowiedniego tematu. Nie twórz nowego wątku kiedy istnieje już odpowiedni. ~Vetulani44
  • 171 / 63 / 0
@JakisGrzybek psychoaktywne nie są na 100%, a czy jadalne - tego nie wiem, ale ja bym nie ryzykował. ;)
  • 2 / / 0
Czesc, znalazlem takiego grzybka. Czy to lysiczka? Dodam ze wczoraj u mnie mocno deszczem dawalo.
Ostatnio zmieniony 15 września 2024 przez eristankov, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 5 / 1 / 0
@Eristankov nie, to nie łysiczka ;(
  • 11 / / 0
Czy to łysiczka? Rośnie kilka takich u mnie na trawniku. Wydaje mi się, że ma większość cech łysiczki, tzn sutek, kształt, rozmiar, wydaje mi się że ma również te błyszczącą membranę.
  • 3559 / 579 / 1
Ja tutaj raczej nie widzę żeby coś błyszczało – grzyb jest już stary suchy i otwarty.
Poza tym zdjęcie jest mało wyraźne... Przydałoby się więcej. Chociaż jeśli rosną na trawniku u ciebie pod domem to wątpię...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 19 / 10 / 0
To?
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...