Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
@wenki12 To nie Łysiczka lancetowata, tylko jakieś podobne do niej psiaki.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 1 / / 0
Hej, czy to jest Lysiczka? Grzyby znalezione na polance dzisiaj (22 sierpnia) czyli dosc wczesniej jak na Lysiczke.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 605 / 156 / 0
Nie
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2 / / 0
Witam znalazłem te grzyby i zastanawia mnie ich jadalnosc i działanie psychoaktywne czy ktoś jest w stanie pomóc?

Przeniesiono do odpowiedniego tematu. Nie twórz nowego wątku kiedy istnieje już odpowiedni. ~Vetulani44
  • 301 / 92 / 0
@JakisGrzybek psychoaktywne nie są na 100%, a czy jadalne - tego nie wiem, ale ja bym nie ryzykował. ;)
  • 3 / / 0
Czesc, znalazlem takiego grzybka. Czy to lysiczka? Dodam ze wczoraj u mnie mocno deszczem dawalo.
Ostatnio zmieniony 15 września 2024 przez eristankov, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 5 / 1 / 0
@Eristankov nie, to nie łysiczka ;(
  • 11 / / 0
Czy to łysiczka? Rośnie kilka takich u mnie na trawniku. Wydaje mi się, że ma większość cech łysiczki, tzn sutek, kształt, rozmiar, wydaje mi się że ma również te błyszczącą membranę.
  • 3697 / 610 / 1
Ja tutaj raczej nie widzę żeby coś błyszczało – grzyb jest już stary suchy i otwarty.
Poza tym zdjęcie jest mało wyraźne... Przydałoby się więcej. Chociaż jeśli rosną na trawniku u ciebie pod domem to wątpię...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 21 / 14 / 0
To?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.