Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
@wenki12 To nie Łysiczka lancetowata, tylko jakieś podobne do niej psiaki.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 1 / / 0
Hej, czy to jest Lysiczka? Grzyby znalezione na polance dzisiaj (22 sierpnia) czyli dosc wczesniej jak na Lysiczke.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 605 / 156 / 0
Nie
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2 / / 0
Witam znalazłem te grzyby i zastanawia mnie ich jadalnosc i działanie psychoaktywne czy ktoś jest w stanie pomóc?

Przeniesiono do odpowiedniego tematu. Nie twórz nowego wątku kiedy istnieje już odpowiedni. ~Vetulani44
  • 178 / 63 / 0
@JakisGrzybek psychoaktywne nie są na 100%, a czy jadalne - tego nie wiem, ale ja bym nie ryzykował. ;)
  • 2 / / 0
Czesc, znalazlem takiego grzybka. Czy to lysiczka? Dodam ze wczoraj u mnie mocno deszczem dawalo.
Ostatnio zmieniony 15 września 2024 przez eristankov, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 5 / 1 / 0
@Eristankov nie, to nie łysiczka ;(
  • 11 / / 0
Czy to łysiczka? Rośnie kilka takich u mnie na trawniku. Wydaje mi się, że ma większość cech łysiczki, tzn sutek, kształt, rozmiar, wydaje mi się że ma również te błyszczącą membranę.
  • 3562 / 580 / 1
Ja tutaj raczej nie widzę żeby coś błyszczało – grzyb jest już stary suchy i otwarty.
Poza tym zdjęcie jest mało wyraźne... Przydałoby się więcej. Chociaż jeśli rosną na trawniku u ciebie pod domem to wątpię...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 19 / 10 / 0
To?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.