Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Czołem!
To moje pierwsze zbiory - proszę o wskazanie prawidłowych tych, oraz opisanie kryteriów, którymi warto się kierować przy ocenianiu :)
  • 8 / 1 / 0
Hej
Pytanko jak w temacie .
Pojemy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2532 / 601 / 0
Nie pojemy :c
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / 4 / 0
Cześć, przesyłam zdjęcia tego co dziś nazbierałem. Te, które przybliżyłem, myślę że na pewno są łysiczkami, pozostałe jestem prawie pewien że nie są, ale wolę zapytać ekspertów. Te po prawej to na pewno nie łyse, ale ktoś wie dlaczego sinieją pod naciskiem i robią się niebieskie? Proszę o ekspercką opinię :)

Edit:
Te po prawej to nie stożkówki sinostopkie, również psychoaktywne? Rosły w mchu na pastwisku owiec. Sam nie mam zamiaru próbować skoro można po prostu zbierać łysice i nie ryzykować utraty życia, ale jestem ciekaw, bo od tego całego łysicobrania znalazłem nową zajawkę w postaci (nieudolnego) identyfikowania grzybów. Nie jem ich i nie zachęcam też nikogo do jedzenia losowych grzybów notabene.
  • 920 / 163 / 0
Żaden nie jest łysiczką

I prośba, nie niszcz tych grzybów niepotrzebnie. Rób zdjęcia na łące bez zrywania.
  • 6 / 4 / 0
No to zgłupiałem kompletnie. Co do niszczenia to przeczytałem dopiero teraz, a już zdążyłem kolejne zebrać, z tym że zawsze stukam je od góry żeby zarodniki rozpylić i nie zbieram wszystkich z kupy, na tej łące po prostu rośnie ich od hooya. Wklejam kolejne zdjęcia ale tym razem wydaje mi się że nic nie znalazłem. Jak coś to spot jest na zboczu góry, 575 m.n.p.m, dużo mchu, mokro i pasą się w tym miejscu krowy, dajcie znać czy cokolwiek tam w ogóle znajdę. Z góry dzięki
  • 6 / 3 / 0
Znalazłem takie coś, na moje laickie oko podobne ale cycek nieobecny, w około w cholerę praktycznie identycznych ale za dużych na łysiczkę więc martwię się że to po prostu młody okaz innego gatunku. W dodatku po roztarciu nóżki nie robi się niebieska ale może za krótko obserwowałem
  • 2 / / 0
To łysa?
  • 6 / 4 / 0
Dobra, w końcu mam, tym razem nie mam żadnych wątpliwości i tak jak ktoś powiedział, nie znajdzie się ich za nic spacerując sobie po łące i patrząc pod nogi. Zakładamy rękawice, byle jakie spodnie i na kolanach przez łąkę, odgarniając ręką kępki trawy aż zobaczymy mech. Przeczesujemy bardzo dokładnie, bo te skubańce bardzo dobrze się chowają w przeciwieństwie do kołpaczków czy innych fake'ów. Ja znalazłem tylko w miejscu gdzie: była żółta trawa; były "jeżyki" nieopodal; nie rosły żadne kwiaty, tylko i wyłącznie trawa. Jak są mokre to lepią się do palców jak kush. Mam nadzieję że pomogłem, poniżej zdjęcie
  • 1 / / 0
Znalazłem dzisiaj przy budowie. Łąka wydawała się odpowiednia ale znalazłem tylko takie coś i nie wiem czy to te
IMG_6677.jpeg
IMG_6676.jpeg
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata